Šílený Max: Zběsilá cesta

81%
Šílený Max: Zběsilá cesta
Režisér George Miller, zakladatel postapokalyptického žánru a duchovní otec legendární série „Šílený Max“, se v dalším pokračování nazvaném „Šílený Max: Zběsilá cesta“ vrací do světa bojovníka silnic Maxe Rockatanskyho. Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros.)



Recenze: Šílený Max: Zběsilá cesta

Kinobox.cz
95%

Hlavní je každopádně to, že tak osobitou akční vizi bez kompromisů jsme tu neměli... no, od prvního Matrixu. Zběsilá cesta je zhmotněná myšlenka, uchopená pevnou rukou a podaná bez zaváhání.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Šílený max v názvu je takové šidítko na diváky. Postava šíleného Maxe je totiž spíše vedlejší,ale i přesto z ní Hardy dokázal vytřískat maximum. Prim v tomto snímku hraje spíše Charlize Theron,která už dlouho nevypadala tak strašně sexy. Po audio-vizuální stránce je tahle zběsilá jízda doslova pastva pro oči. Ty akční scény jsou neuvěřitelné a meze v nápadech se zde nekladou. Po dějové stránce to bohužel není nic objevného.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Návrat šíleného Maxe v parádním stylu. Postapokalyptický svět perfektně zpracován, divákovi je servírována kvalitní akční jízda, která vypadá skvěle. Dobrá je i hudba, herecké výkony a dobrá režie, bez které by mohl být nový Max klidně propadákem. Zábavný akční kousek s pořádnou atmosférou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
25 let údajně čekal scénář na zfilmovaní a je těžko říci jestli je to dobře či špatně. Tehdy se ještě mohl v hlavní roli objevit Mel Gibson a mělo by to daleko větší punc tehdejšího stylu natáčení. I když se režisér a scénárista v jedné osobě George Miller nechal slyšet, že současné počítačové možnosti nijak nevyužíval a vše natočil stejnou metodou jako tehdy. Inu, zkusme tomu uvěřit. Každopádně použitý 3D obraz však na škodu vůbec není. Mela Gibsona tedy vystřídal Tom Hardy a nijak to není ani znát. Své role se zhostil velmi dobře a náležitě přesvědčivě. Tento chlapík rozhodně má ve světě filmu svou budoucnost. To co na tomto filmu nejvíce láká jsou hlavně automobilové honičky. Překoná to však všechna očekávání? Tohle všechno tu už prostě bylo a nemusíme chodit ani moc daleko. Při vzpomínce na akční biják z prostředí věznice 'Rallye Smrti' se zdá, že už není v tomto směru čím překvapit. Tento čtvrtý díl se hodně přibližuje k dílu druhému a řekl bych, že je to jedině dobře. Po slabé trojce dobrá volba. Snímek se jednoznačně povedl a když už to má nového hlavního představitele, přimlouval bych se o natočení dalších pokračování. Jak se říká: Kujme železo dokud je horké. P.S. S tím ohromným vyleštěným trezorem v jeskyni to mysleli vážně? V postapokalyptickém světě to vypadá dost podivně.


Dodatečné informace

Původní název:
Mad Max: Fury Road (více)
  • Austrálie Šílený Max: Zběsilá cesta
  • Austrálie Mad Max: Fury Road
  • Austrálie Mad Max 4
Premiéra v ČR:
14. 5. 2015
Země původu:
Austrálie, USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Šílený Max: Zběsilá cesta je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Šílený Max: Zběsilá cesta


Podobné


Powered byJustWatch