Trans

71%
Trans
Plakát traileru

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí...(oficiální text distributora)




Recenze: Trans

Kinobox.cz
65%

Nejnovější "boyleovka" sice není převratným snímkem, ani originálním dílem, jedná se ale o prvotřídní filmařinu. Natáčelo se ve skvělých lokacích (kaple Ronchamp si dechberoucím způsobem pohrává se světlem), film má - v dobrém slova smyslu - patřičně psychotickou atmosféru, klipovitý střih a švih. Pro nejednoho diváka toho ale bude příliš.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Natripované jinak, než jsem čekal - atmosféru si to buduje docela pomalu. A že se daří, nakonec vlastně přece jenom typicky boyleovským způsobem. Nevadí mi, že není následována pevná, předem rozluštitelná a vysvětlovaná struktura jako třeba u Počátku a hraje se především na efekt. Nevadí mi, že se ve filmu tak snadno ztratí - vlastně naopak, právě to se mi líbilo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Dva dny poté si asi fakt kromě úvodu, všudypřítomné hypnózy a vyholeného Rozárčina bobříka už moc nevybavím. Boyla jsem měl vždycky za dobrého vypravěče, ale tentokrát ani on nedokázal z hovna uplést bič. Překombinovaný scénář, kdy se co pár minut mění zlí na špatné a naopak, nepůsobí vůbec geniálně ale spíš dost bezradně. 5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Hodně netypická gangsterka s prvotřídními herci a drogově hodně zamotaným scénářem. Není to špatné, ale jednou stačilo, podruhé nechci a vlastně nevím úplně, co tím chtěl básník říci. Docela chápu, že ten film propadnul.

Dodatečné informace

Původní název:
Trance (více)
  • Austrálie Trans
  • Austrálie Trance
Premiéra v ČR:
13. 6. 2013
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Austrálie, USA, Velká Británie
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
24,26 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Trans je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch