Svět podle Prota

82%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
10
Skvělý film, skvělý scénář, skvělí Kevin Spacey i Jeff Bridges . Tohle je přesně ten typ filmu u kterého si nepřejete, aby skončil, přesto se nemůžete dočkat, jak to vlastně dopadne a tlačíte ho očima dopředu. Závěr je skvělý, film mě doslova pohltit a skončil dříve, než jsem dopil sklenku piva, protože pro druhou jsem ani neodešel, jak jsem byl fascinovaný.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Občas je dobré nechat se opít rohlíkem. Svět podle Prota si to může dovolit. Je to jasný čtyhvězdičkový film, který se tváří mnohem důležitěji, než jaký je, očividně se snaží moralizovat a očividně je velmi prvoplánový. Přestože tohle všechno vím, nebojím se mu napálit vysoké hodnocení. Ať je to kvůli skvělým hercům nebo zajímavému námětu a velké "dobrosrdečnosti", která z toho čiší - to je jedno. Není to perfektní film, ale podlehnout se mu dá. A to je přece hlavní.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Jeden z nejvíce přehlédnutých filmů stojící na dvou hereckých bardech Kevinu Spaceym a Jeffu Bridgesovi, kteří by si za svůj výkon oba zasloužili Oskara. nechápu jak mohli diváci přehlédnuout tak kvalitní film. Svět podle Prota je film vyžadující divákovu pozornost, ale zároveň dovede i pasivně pobavit. Skutečně dobré.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Herecké exhibice a atmosférická režie v příběhu, který si bohužel sám se sebou nedokáže poradit. Kvituji každý film, který nutí pasivního diváka přemýšlet a hraje se s jeho prohlubujícím se očekáváním, proto 8/10, ale asi bych musel být na zcela jiné myšlenkové či intelektuální bázi, abych si zdejší pointu a celkový smysl dokázal uspokojivě vyložit - a opravdu si nejsem jistý, jestli se jedná o bázi výkonnější či naopak primitivnější... Ale každopádně, ten Kevin Spacey je herecký FENOMÉN.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9.5
Netradiční snímek natočený tím nejtradičnějším způsobem, jaký lze. Líbí se mi ta cesta i ujišťování, že logika "musí" zvítězit nad fantazií, jakkoliv je výtečně promyšlená. Hlavně ty pochyby toho, že navzdory jasným poznatkům a definicím najednou člověk přeci jen zaváhá. To je ten nejlepší moment filmu a toho přesvědčení, že ať se příběh vynaloží z obou možných úhlů, ve všech z nich je pravdivě nadčasový.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Když potká sob soba, mají radost oba. A když mimozemšťan Spacey potká psychologa Bridgese, mají radost úplně všichni. Krásný příběh trochu kazí poslední čtvrtina, které se nese v jiném duchu než zbytek snímku, všechno to ale kompenzují herecké výkony drtivé většiny zúčastněných. Nenáročná věc, která vyvolává blažený úsměv na rtech a zanechává dlouhotrvající zážitek. A nakonec je i dobře, že se nedozvíte, jestli Spacey je nebo není ufon
kubas369
4 086 bodů
10
Famozní film podle famozní knížky. Herecký koncert Jeffa Bridgese a Kevina Spaceyho. Film o křehkosti i neuvěřitelné síle lidské duše.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9
Jak dlouho bude muset Hollywood točit filmy, dokud jim konečně dojde, že dělají mistrovská díla! Kevin Spacey v roli "mimozemšťana" byl úchvatný a přesvědčivý. Hudební podtext byl známý a filmově víceuspokojivý. Balada o mimozemšťanovi se nakonec povedla...
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Chvíli mi trvalo než jsem se vrátil na zem...Kevin Spacey mimozemsky úchvatný...krásný film o čem chcete...třeba o tom , jak se lidé těžko dorozumívají...o jejich předsudcích ...o tom jak mají daleko k sobě...a to tak...že jedině snad mimozemšťan se schopností překonávat šmahem světelné roky , může tuto vzdálenost překonat.Prote...u mne máte dveře otevřené...můžete na návštěvu...
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Jsem z toho trošku rozpačitý. Je to velmi zvláštní film. Je pravda, že naposledy jsem takhle brečel u Americké krásy (Spacey prostě umí), ale stejně, mi tam něco chybí. Je to krásných 85% a 5*, ale něco mi chybí. Je to kvalitně natočené drama, které uteče jak voda. Hodný psychiatr Dude a pan charisma v jednom filmu - to je sen. Někdy možná ještě pustím. Je to vlastně o uvědomění si člověka. K tomuto filmu se mi těžce píše komentář. 85%