Black Mass: Špinavá hra

66%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Depp opět dokazuje,že je hereckým chameleonem,který to v sobě stále má. Škoda jen,že mu zbytek filmu moc nepomáhá. Jako rekonstrukce událostí docela dobrý,ale celé je to takové nevýrazné bez nějaké památné scény,kterou si člověk vybaví,když se řekne Black Mass.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Průměrná gangsterka s nadupaným obsazením, v čele s parádním Deppem. Cooper zase ukázal, že z herců umí vymáčknout maximum, ale nic víc než lehce zapomenutelmé drama zase nevzniklo.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Příběh o drsném přátelství mezi mafiánem a agentem, který by měl potírat zločin jsem viděl stylově v Itálii, protože z nějakého důvodu se velmi otálelo s uvedením v Čechách a zrovna jsem tam byl. Deppova herecká kreace je naprosto dokonalá, šla z něj skutečná hrůza a Joel Edgerton nikterak nezaostával v roli neskutečného slizouna, který se skutečně neštítí ničeho. Skrytá identita je proti tomuto filmu uvolněná legrace, tohle je koncentrovaný děs a hrůza. Trochu mě štvalo pomalejší tempo, ale jinak je to hodně zdařilý film.
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
Dvouhodinová konverzační rekonstrukce skutečných událostí, kde je vše naprosto v pořádku, ale zároveň nás vůbec nic nepřekvapí a výrazněji nevytrhne z letargie monotónního a citově odcizeného vyprávění. S postavami se neztotožníme, pouze jejich předem načrtnuté osudy sledujeme okem nezainteresovaného soudce, stejně jako to dělá záměrně strohá režie. Potěšil bravurní výkon Deppa (takhle se hraje očima), dobře napsané dialogy a hudební podpis Junkie XL, ostatní zůstává výrazně ve stínu klasických děl hollywoodské mafiánské školy...
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
2
Nemá to čím zaujmout, natož strhnout. Chladné podání psychopatického antagonisty v podání Deppa je dobré, film mu však nedovolí nijak vyniknout. Chvílema to nudí, za měsíc to zapomenu, ale alespoň mě to nesralo a nemusel jsem tomu věnovat takovou pozornost, takže jsem u toho mohl kreslit.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Depp je jako vždy super, nebýt jeho, tak je to film o ničem, jinak je to průměrné krimi-drama z časového období, které moc nemusím. 52%
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Scéna, v níž u jednoho stolu hodují zástupci politiky, mafie a policie, je dokonalá metafora mocenského systému současnosti. Ironie je, že se píše rok 1985. Jinak je to klasická gangsterka ozdobená sqělým panem Deppem, jehož modrá kukadla jsou jako zrcadla. Já jsem byl spokojen. Závěrem výkřik: Legalizujme všechny druhy zábavy a nebudeme již více potřebovat mafiány ani zkorumpované fízly!!!
Aya.chan
Aya.chan
557 bodů
9
Rovnou řikám, že filmy a mafii a gangseterech nejsou vůbec můj šálek čaje a že rozhodně nepatřim mezi ty, co si houfně honěj nad Kmotrem... Na film jsem šla bez jakéhokoli povědomí o postavě Bulgera a bez očekávání toho, že by se mohl na plátně stát nějaký zázrak. O to víc mě Black Mass překvapilo. Vůbec mi to nepřišlo jako plitkej příběh o šílenci, kterej bezhlavě zabíjí bez jakýkoli myšlenky. Mě vlastně ani nepřipadal jako šílenec. Byl to chlápek, který nadevše miluje svojí rodinu a tak trochu si přivydělává nějakou tou špinavou prací. Kdyby se k němu nepřisrala FBI štětka Connolly a nemusel se vypořádat se smrtí syna a matky, kdo ví jestli by se z něj stalo, to co se z něj stalo. To co se ale stalo ho zlomilo, takže proč si neříct "Fuck it". Nehledě na to, že se choval jako zmrd jen k těm, co si to zasloužily. Loajalita především, takže když se nějakej chytrák z falešnýho pocitu spravedlnosti rozhodne všechno naprášit federálům, nemůže se ani za mák divit, že jednu schytá mezi oči... A vlastně se prokázalo, že všichni tyhle donáškové si vlastně nakadily na hlavu. Všichni Bulgera zradily, ale vubec ničemu tim nepomohly. Až teda na Connollyho, který přesto že byl ambiciózní, tak mu chyběl jakýkoli dlouhodobější plán, což byl jeho největší problém. Ale zpátky k filmu... Black mass je syrové drama u kterého jsem občas mohla dráty půlkama štípat. Některé scény, jako např. řežba v autě, debata odpojit/neodpojit a už mnohokrát zmiňovaná večeře, jsou opravdu nervy drásající, k čemuž dopomáhá i to, že násilné scény jsou zobrazeny velice realisticky. Co také musím pochválit je soundtrack, který je velice temný a klidně bych si ho dokázala představit vyloženě v nějakém hororu. Palec nahoru také patří maskérům, kteří se na Deppovi opravdu vyřádily. Vypadá hrozně, ale přesto mu to neubírá na charismatu a na rozdíl od Strach a hnus v Las Vegas zde nepůsobí slizce. K jeho samotnému výkonu není třeba moc dodávat. Po celkem dlouhé sérii filmů na které občas bylo těžké se koukat nám tady Johnny znovu ukazuje, že to prostě umí. Můžete namítat, že jsou daleko lepší filmy, ale mě Black Mass zkrátka náramně bavil.
dancemusic2012
466 bodů
7
Slušný gangstersky film v čele s "hnusným" bezcitnym Johnny Deppem. Konec bych udělal trochu jinak, ale za mně solidní film
Terabithian
297 bodů
8
V přístupu k faktům dokumentaristicky věcný, maximálně popisný film, který si od postav drží zdrženlivý odstup, namísto uceleného vyprávění nabízí fragmenty, jež si musíme sami pospojovat, a svět organizovaného zločinu rámuje bez snahy o podmanivou podívanou. Nenabízí očekávané žánrové potěšení a vyžaduje více spoluúčasti než byste od filmu s Johnnym Deppem očekávali, ale tím spíše s vámi zůstane déle než snímky, které jdou divákům vstříc a nekladou na ně velké nároky.