Pád Bílého domu

65%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Amerika tu nejenže s teroristy vyjednává, ale dokonce jim dvě hodiny líbá zadek (a nakonec jim ho samozřejmě rozstřílí). Ale to by byl poslední problém. Prvním je, že je to špatně natočené, druhým, že ve svých nesmyslných dvou hodinách to velmi nudí. Na tahu je Emmerich a já nepochybuju, že předvede o řád lepší výplach.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Paráda. Butler konečně v roli, která mu sedí jak ulitá, zápletka jak z 80-tek (jen místo Rusů tady máme Severokorejce) a za kamerou mistr v oboru (Fuqua akci umí jako málokdo a na tomhle filmu to je sakra vidět). Takhle nějak měla vypadat poslední Past. 8/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Tempo na hranici možností. Akce vyhovující a až na ty agenty co s chutí vbíhali do rány. Takoví mají chránit presidenta? Rozesmálo mě to a proto už jsem od té doby nečekal nic zázračného.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
renesancia akcnych 80tok pokracuje po navrate starsich ikon v podobe expendables (kde tvorci vsadzali na nostalgiu za znamymi tvarami) tak i navratom k prostoduchej zabavnosti ktora ma americky narod utvrdit v tom ze su stale number one a dokazu su poradit so vsetkym. debutujuci scenaristi urcite miluju povodny die hard (a to tak moc ze si clovek nie je isty ci je to len proste vykradanie alebo usmevna pocta) ale scenaristi to nie su prilis zdatny a ak by sa namiesto butlera prehanal po bielom dome van damme tak by clovek vobec nemal problem to brat ako pokracovanie k nahlej smrti. fuqua (ktory obdivuje woo-ovky ale ma svoj vlastny umierneny videoklipovy styl) tomu dokaze dodat spravnu atmosferu kde sa umne miesa patos (spomalene padajuca americka vlajka), akcia (prijemne brutalna a politicky nekorektna) a humor (ktoreho je prekvapujuco pomalo a film sa berie celkom vazne). akcia je bombasticka (uvodne prepadnutie bieleho domu) a slusne brutalna ale skoda niektorych slabych CGI efektov a nic moc zaporaka. ak ste odkojeni na akcnych filmoch z dob minulych olympus je prijemne pohladenie po dusi... ;-)
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Butler je prostě skvělej herec a pomalu se dostává do mé topky. Jo přežije vlastně úplně všechno, ale u něj mi to vůbec nevadí. Jak vezme zbraň do ruky, tak přestávám myslet a jenom se kochám tím, co tam předvádí. A Olympus Has Fallem má i skvělej scénář a většinu filmu jsem myslel, že jde o Britský nebo jakýkoliv jiný film než Americký. Tohle se Americe nepodobá. Zbořit si Bílej dům a spálit vlajky. Divím se, že zrovna tuhle tématiku vytáhli zrovna teď, kdy jsou vztahy mezi Severní Koreou a USA tak napjatý. Film mě mile překvapil po všech stránkách. Skvělý herci a skvělý scénář zapříčinilo to, že jsem měl dilema mezi **** a *****, ale nakonec jsem si řekl, že to je přeci jen na 85% tedy ****.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Ve stejném roce jsme se dočkali dvou filmů s příběhem tak totožným až to není možné. Přepadení bílého domu a jeden rytíř v zářivé zbroji zachrání svět. Nic méně tento film oproti toho druhého s Chaningem Tatumem a Jamiem Foxxem v hlavních rolích mě prostě zaujal o něco více a jsem rád že potěšil i více lidí, že jsme se dočkali dalších dvou pokračování. Prostě tohle super akční pecka bez složitého příběhu, který i tak zabaví.
kubas369
4 086 bodů
6
Není to špatné jen mám takovej pocit, že se to bere až moc vážně což je škoda jinak dobrá oldscholl akce.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
4
Zítra si vzpomenu na další hrdě americký snímek, který opět ukazuje jejich kuráž. Po pár dnech už si pomalu nevzpomenu o čem tento film byl, možná jen na výborného Gerarda Butlera. Po delším čase tento film zařadím do škatulky filmů, kterých ročně vychází tucet. Ničím nezajímavý, věčně omílané téma patriotismu, God bless America! Je jedno jestli hrdina Američan je proti zkorumpované tamější vládě a celé společnosti nebo jestli bojuje proti nepřátelům odjinud. Vždycky má ty nejlepší zájmy v prospěchu jeho milované země. A vždy vyhraje a de facto vyhraje celá Amerika, jak jinak. Díky, ale nechápu jak tohle může stále někoho bavit. Jediné plus Gerard Butler, tomu tu suverenitu věříte. Až se divím, že té pomatené vládě pomáhá, když jim musí radit už v těch nejbanálnějších věcech a oni jen tupě čumí. 40%!
Fanik
Fanik
3 066 bodů
8
Pokud vypnete mozek tak dostanete opravdu hodně našlapaný akčnák oslavující americké hrdinství a patriotsví.
harry456
harry456
2 437 bodů
6.5
Gerard Butler se nám představuje v další ze svých rolí. Tentokrát si zahrál bývalého agenta, který se nakonec po pádu bílého domu jediný, kdo se tam dostane. Je to určitě dobrý herec, který se dokáže nadchnout pro každou roli. Zde dokázal, ze do tučňáků se velice hodí. Mohl by z toho opravdu dobrý film, jen kdyby Butlera nedusil scénář, který není nikterak dobrý. Hodnocení: 6/10