X-Men: Budoucí minulost

83%
X-Men: Budoucí minulost

Zmutovaným hrdinům X-Men hrozí definitivní zánik. Jejich rasa byla vždy na pokraji vyhynutí, ale teď je ta hrozba ještě reálnější než kdy jindy. Jediná cesta ke spasení vede přes minulost, na samý začátek řetězce událostí, které stávající nebezpečí vyvolaly. Díky tomu, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, objeví se v něm hned dvě podoby vůdce „hodných“ X-Men, profesora Xaviera a jeho protivníka Magneta. Pouze Wolverine zůstává stále stejný díky schopnosti nestárnout a bleskurychle se uzdravovat. Právě on proto dostane zdánlivě šílený úkol, vrátit se v čase a zabránit tomu, aby se z bývalých přátel stali soupeři na život a na smrt. Jedině spolu totiž mohou v budoucnosti čelit síle, která předčí i jejich unikátní schopnosti.




Recenze: X-Men: Budoucí minulost

Kinobox.cz
80%

Tohle není adrenalinový film ani akční podívaná. Je to spíš takové koverzační dvouhodinové posezení se starými dobrými přáteli. Je na vás, jestli na něco takového do kina chcete.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
X-Men mají v rámci série jedny z nejkvalitnějších filmů. Budoucí minulost toto universum skvěle rozvíjí a vlastně i nuluje. Skvěle jsem se bavil a vidět před kamerou v jednom filmu mladé i staré X-Meny je lahůdka. S cestováním v čase je to vždy ošemetné,ale scénář byl natolik silný,že jsem zde snad žádnou chybičku neshledal.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Zatím nejlepší X-MEN. Akce na vysoké úrovni, efekty stejně tak. Díl je trošku ponurejší ,ale má dobrý děj. Myšlenka zvrátit minulost byl geniální tah pro další pokračování. Teď může scénárista psát v klidu další pokračování a vrátit do děje zemřelé postavy. :)
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Pro další X-Menovské dobrodružství byl použit námět z terminátorské ságy, což znamená, že v tomto případě byl Wolverine poslán do minulosti, aby změnil určitou událost, která by mohla ovlivnit dění v budoucnosti. Na režisérskou stoličku se vrátil  Bryan Singer, coby režisér prvních dvou snímků, což už zpočátku vypadalo slibně. A jak to tedy dopadlo? Snímek přináší záplavu velkolepých scén a dechberoucích vizuálních efektů. Už první bitva na samém začátku všeho dějství hodně dobře vynikne ve 3D. A pozdější destrukce stadionu se jen tak nevidí. A přitom to ve výsledku vypadá tak jednoduše. Nejzajímavější na celé dějové koncepci je fakt, že příběh v podstatě začíná jako čtvrtý díl od první trilogie, aby se dějově rozvinul do druhé filmové série, neboť vše začíná tam, kde skončil 'X-Men: Poslední vzdor' (2006) a končí někde v událostech  dějství 'X-Men: První třída' (2011). To může být po divácké stránce i docela matoucí, pokud si tedy tohoto skutku vůbec někdo všimne. Scénář je však, jako obvykle, impozantní ve svém provedení, takže je vše poskládáno smysluplně a hlavně pro udržení diváckého zájmu, napětí a postupnému kumulování do očekávaného ohromného finále. Vznikla filmová kombinace dvou světů, ve kterých máme možnost se setkat s jak se starými, tak i s mladými X-Meny. Nechybí ani nejrůznější vtípky, jako třeba Wolverinem propíchnutí vodní poslete. Je snad někdo, kdo si nevzpomněl na podobnou scénu ve snímku 'Střihoruký Edward' (1990)? A jen tak mimochodem, opravdu byl prezident Kennedy zabít kvůli občanským právům? No jistě, ani na dobové největší události se opět nezapomnělo. No nic. Bryan Singer všemu dává čas a otevírá dějství tak, aby udržel napětí a pohrál si s diváckou nedočkavostí. Pravdou je, že už to sice nevyznívá jako filmová pecka, ale i tak se jedná o výborný komiksový biják, který se ve své době uvedení od ostatních komiksových snímků dost vymaňoval.


Dodatečné informace

Původní název:
X-Men: Days of Future Past (více)
  • USA X-Men: Budoucí minulost
  • USA X-Men: Days of Future Past
  • USA X-Men: Dias de um Futuro Esquecido
  • USA X-Men - First Class 2
  • USA X-Men: First Class 2
  • USA X-Men - Giorni di un futuro passato
  • USA Люди Икс: Дни минувшего будущего
Premiéra v ČR:
22. 5. 2014
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
250 mil. USD
Tržby:
747,86 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
X-Men: Budoucí minulost je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce X-Men: Budoucí minulost


Podobné


Powered byJustWatch