X-Men: Budoucí minulost

83%

Komentáře a recenze 112

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
X-Men mají v rámci série jedny z nejkvalitnějších filmů. Budoucí minulost toto universum skvěle rozvíjí a vlastně i nuluje. Skvěle jsem se bavil a vidět před kamerou v jednom filmu mladé i staré X-Meny je lahůdka. S cestováním v čase je to vždy ošemetné,ale scénář byl natolik silný,že jsem zde snad žádnou chybičku neshledal.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Zatím nejlepší X-MEN. Akce na vysoké úrovni, efekty stejně tak. Díl je trošku ponurejší ,ale má dobrý děj. Myšlenka zvrátit minulost byl geniální tah pro další pokračování. Teď může scénárista psát v klidu další pokračování a vrátit do děje zemřelé postavy. :)
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Pro další X-Menovské dobrodružství byl použit námět z terminátorské ságy, což znamená, že v tomto případě byl Wolverine poslán do minulosti, aby změnil určitou událost, která by mohla ovlivnit dění v budoucnosti. Na režisérskou stoličku se vrátil  Bryan Singer, coby režisér prvních dvou snímků, což už zpočátku vypadalo slibně. A jak to tedy dopadlo? Snímek přináší záplavu velkolepých scén a dechberoucích vizuálních efektů. Už první bitva na samém začátku všeho dějství hodně dobře vynikne ve 3D. A pozdější destrukce stadionu se jen tak nevidí. A přitom to ve výsledku vypadá tak jednoduše. Nejzajímavější na celé dějové koncepci je fakt, že příběh v podstatě začíná jako čtvrtý díl od první trilogie, aby se dějově rozvinul do druhé filmové série, neboť vše začíná tam, kde skončil 'X-Men: Poslední vzdor' (2006) a končí někde v událostech  dějství 'X-Men: První třída' (2011). To může být po divácké stránce i docela matoucí, pokud si tedy tohoto skutku vůbec někdo všimne. Scénář je však, jako obvykle, impozantní ve svém provedení, takže je vše poskládáno smysluplně a hlavně pro udržení diváckého zájmu, napětí a postupnému kumulování do očekávaného ohromného finále. Vznikla filmová kombinace dvou světů, ve kterých máme možnost se setkat s jak se starými, tak i s mladými X-Meny. Nechybí ani nejrůznější vtípky, jako třeba Wolverinem propíchnutí vodní poslete. Je snad někdo, kdo si nevzpomněl na podobnou scénu ve snímku 'Střihoruký Edward' (1990)? A jen tak mimochodem, opravdu byl prezident Kennedy zabít kvůli občanským právům? No jistě, ani na dobové největší události se opět nezapomnělo. No nic. Bryan Singer všemu dává čas a otevírá dějství tak, aby udržel napětí a pohrál si s diváckou nedočkavostí. Pravdou je, že už to sice nevyznívá jako filmová pecka, ale i tak se jedná o výborný komiksový biják, který se ve své době uvedení od ostatních komiksových snímků dost vymaňoval.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Mám rád Bryana Singera. Mám dokonce rád jeho jinými odmítané fetišistické vyznání lásky Supermanovi. Ale tohle prostě ne! Přední problém tohohle filmu je neexistující interakce postav. Veškerá komunikace mezi hrdiny probíhá na úrovni generických trailerových prohlášení, tomu filmu zcela chybí něco jako "lidskost" nebo "osobní rovina", což považuju za tím horší, že Singera jsem měl vždycky za toho, kdo má tyhle prvky v malíku. Příběh pak stojí na rozhodování Mystique, se kterou prakticky nikdo nepromluví slovo a která se nikam odnikud neposune, takže její dilema prostě tak nějak leží stranou a všichni máme asi předstírat, že nevíme, jak to dopadne. Protagonistou je Wolverine, ten zase nemá jinou úlohu než stát vedle Profesora X a říkat mu, ať něco dělá. Konflikt mezi X a Magnetem je tak mrtvý a neživotný, že tu vlastně ani není - nepamatuju si den po zhlédnutí, jestli mají ve filmu tihle dva vůbec nějaký dialog. Propojení dvou časových rovin je absolutně nefunkční - nic z něj neplyne, než rádobynapínavé situace, u nichž jen stěží vznikne napětí, když při našich zkušenostech s tímto typem filmů víme, kam směřují. Vše vede k jedinému - necítil jsem emocionální účast na ničem zobrazovaném a nenašel jsem žádnou nit, žádný náznak toho, o co bych se měl v tomhle líném filmu zajímat. Tak jsem se nezajímal. Bolí mě to jako kůl do srdce, ale nemůžu dát ani průměrné hodnocení. Já jsem v jádru hodný člověk a tohle si prostě nezasloužím!
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
"Propojený" svět a celkově zápletka je hodně fain, akční sekvence výborné (ta s QuickSilverem je fakt top), ale výsledek už prostě není taková pecka jako First Class._ Po druhém a třetím zhlédnutí beru zpět. Je to pecka. 9/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
X-Men Budoucí minulost je výborný film a pokud jste fanoušci žánru, potažmo této série zcela se vymykající ostatním popcornovým zábavným kouskům, rozhodně byste si ho neměli nechat ujít. Velké uznání si ale musí vysloužit Hugh Jackman, který dokázal zvládnout hereckou kariéru i mimo stín své nejdiváčtější role.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Nečekal jsem to, ale v monumentálně stylizovaném marveláckém světě, kde si hlavní slovo úspěšně drží hamižní producenti, se stal na celých sto třicet minut největší devízou šikovný muž za kamerou. Singer však zvládá zpracovat konverzační a psychologicky zaměřený scénář, který na dnešní poměry disponuje překvapivě malým blockbusterovým charakterem, natolik strhujícím a rovněž pro nezaujatého diváka opojným způsobem, že pojem "zábavný blockbuster" se nyní rozšířil o pěkných pár střihů za hranice bombastické akce a vizuálního gore. Ve snaze proklestit příběh skrze zajímavou psychologickou rovinu ho navíc vší silou podporují i všechny herecké hvězdy, které předvádí kreace taktéž daleko za hranicí dosavadního komiksového světa (snad vyjma Nolanovské trilogie). Těch 85% v tomto případě nepokládejte za mínusové hodnocení způsobené lehkým zklamáním, nýbrž za maximální docenění snímku, který mě svým atypickým schématem natolik překvapil a natolik se lišil od toho, co mám přímo od Singera z minulosti moc rád, že plné hodnocení si zatím netroufám udělit..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Tohle je už z jinýho soudku. Cestování do minulosti bylo fajn. Akce, sice v přiměřené míře, taky.
  • zápletka
  • akce
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
10
Tenhle film je splněný sen, ať už můj tak si troufnu říct, že i ostatních x-men fans. Propojení původních a First Class x-menů (♡♡). Navíc v centru dění je Logan, který tím svým stylem prostě sedne. Obsazení je velkolepé, ale co film posouvá na filmový piedestal je to monstrózní napětí, které ve finále vygraduje v tolik no-breath momentů! Navíc perfektní snaha nerozdrolit časovou linku.. 100%
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Toto som teda nečakal :) 89%