Nezapomenutelné prázdniny

71%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Potrhlý děkan přichází po oceňovaných Mých Dětech s další nezávislárnou a zase to není špatný. Ale zároveň to není nic, z čeho bych si sedal na prdel. Prostě zajímavý film, ale po týdnu už člověk neví, že ho viděl. 6/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Tak tyhle filmy já opravdu můžu. Nejenže se totiž odehrávají v prostředí, kam bych z fleku odjel a strávil tam celý zbytek života, ale většinou disponují naprosto uvěřitelnými a sympatickými postavami, s nimiž se divák snadno ztotožní. Tady sice otěže suverénně převzal těžký pohodář Sam Rockwell, který názorně ukázal jak kladně vyniknout ve vedlejší roli, ale sympatie si postupně získají i natvrdlý Liam James a samozřejmě okatá AnnaSophia Robb, které to sluší ještě víc než v Surfařce. Navíc všechny rodinné těžkosti, kterými si hlavní hrdinové procházejí, vyznívají poměrně věrohodně a v kombinaci s letním sluníčkem a hláškujícím Rockwellem vytváří velmi povedený celek. Pro mě tedy velké, obzvlášť v zimních měsících vítané překvapení.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Ani sympatický Sam Rockwell a Anna Sophia Robb nezachrání film před slabým scénářem a ukrutně nesympatickým hlavním protagonistou. Většího kokota jsem na plátně dlouho neviděl. Vypadá jak čumící péro. Není ničím zajímavý a nic pořádného neumí. Nechci, aby to byl vůdce fotbalového družstva, ale když už mám na někoho koukat, měl bych se s ním dokázat ztotožnit/oblíbit si ho skrz nějaké jeho vlastnosti, či schopnosti. Krásným příkladem by mohl být Charlie z 'Charlieho Malá Tajemství' který není školním frajerem, ale měl své specifické vlastnosti, díky kterým mu šlo fandit. Nebyl to zkrátka totální looser jako Liam James. Nejhorší ale je, že takovej debil začne být obklopován skvělými lidmi a dokonce si najde krásnou holku (která za nim sama dolejzala). Tak vychtěné směřování chování postav, jenž by se ve skutečnosti chovali uplně jinak, jsem dlouho neviděl. Hlavně, aby se došlo k tomu vychtěnému 'feel-good' konci, který stál za prd jako většina dění.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Pohodový to je, ale až moc. V podstatě se celý film nic neděje (krom jediné trošku asertivní scény). Čekal jsem něco jiného, něco víc, lepší scénář i výkony, ale nedočkal jsem se. Jsou mnohem lepčí filmy podobného stylu. 28 %
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Scénáristické klišé, které nabízí klasické kombinace mezilidských vztahů, lehce otravný plavčík Sam Rockwell, který má jednu šaškovskou podobu moudráka. Chvílemi jsem měl pocit, že to všechno zaplatil Water Wizz, kde je pořád pod mrakem mimo sezónu a probíhá propagace všech vodních atrakcí. Hezké je, že to jde odnikud nikam, ale to je možná to nejlepší na filmu. Vše jde tak nějak jen po povrchu, škoda. Konfliktní situace nedotažené. Pro mne lehký nadstandard us produkce (srovnání: Malá Miss Sunshine- 85%).
  • vše, co se děje mimo vodní park
  • dobrý základ, z čehož šlo vykřesat více
  • některé herecké výkony, zejména hl. hrdina výborně vybrán (Liam James)
  • "vtipný" vodní park, jakoby puberťácká laciná komedie
  • dialogy
  • nesourodost žánrů ( ucpaný tobogán. versus zbytek filmu)
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Před tímto filmem jsem si nedokázal Steva Carella představit jinak, než takovýho "ťulpáska". V tomhle filmu mě mile překvapil. Ale on nebyl největší plus filmu, možná by se nevešel ani na bednu. Vavříny by patřili Samu Rockwellovi a také jednoduchosti, v té tu byla krása. Příjemný film s příjemnou atmosférou. 77%.
tindersticks
tindersticks
774 bodů
6
Nezapomenutelné prázdniny měl být filmem, který hladí po duši, navíc je u něj anotace komedie. Rovnou řeknu, že pro mě byl trýznivým zážitkem, ve kterém jsem v nezávisle natočeném (je to nezávislý film? nevím) sledoval těžkou situaci celkem nesympatického teenagera, kterého dusí jeho vlastní rodina (Carell, Collette), kteréžto scény odlehčuje návštěva blízkého Aquaparku (Rockwell, jediná skutečná zábavná figura Jim Rash). Je občas život těžký? Jasně. Ale tenhle film ně ho lehčím neudělal.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
8
Pokud vám došly antidepresiva a nechce se vám k doktorovi a pak do lékárny, výborná náhražka. Připomene skvělým scénářem Malou Miss Sunshine, a Sam Rockwell poposkočí na vašem žebříčku oblíbených herců o nějakou tu příčku zase výš. Příjemnej film.
dagous
dagous
382 bodů
9
Vřele doporučuji, člověk si vždycky uleví, když zjistí, že na puberťáka nestačí i někdo jiný
pesrex
277 bodů
Příjemně oddšechový film. Důkaz, že není lehké s puberťákem vyjít na dovolené.