Vášeň mezi řádky

53%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Jak jde z něčeho tak zajímavého udělat takovou nudu? Ralph Fiennes režíruje i hraje nudně, zřejmě se snaží vynechávat klišé (místo nahé milenky vidíme nahou ošklivou manželku), ale nenahrazuje je ničím byť trochu zajímavým. Film uplyne, dějový oblouk se tak nějak uzavře a já jsem především překvapený, jak málo mě to všechno zasáhlo.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6
Jistě chvályhodný počin spočívající ve zfilmování části nepříliš úspěšně tajeného života Charlese Dickense, který byl už tehdy stejnou celebritou, jaké známe dnes. A rovněž života jeho mnohem mladší milenky Nelly, která se se svojí rolí ženy žijící v mimomanželském svazku jen velmi obtížně smiřovala. Jen škoda, že ta vášeň mezi hlavními postavami na plátně příliš nefunguje - nějak se mi pořád nechtělo uvěřit, že k tobě ti dva doopravdy něco cítí. Jistě, city se v té době zas tak otevřeně neprojevovaly, ale kde je alespoň ten vnitřní boj? To byl Ralph Fiennes jako chladný manžel ve filmu Vévodkyně přesvědčivější. Nebo jako Voldemort;-)
M.Rejčová
M.Rejčová
216 bodů
3.5
Kostýmy a výprava 100%. Jinak těžká nuda, která mě přiměla k počítání, v jakých intervalech měla paní Dickensová těch 10 dětí (tipuji 18-22 měsíců), pak jsem přemýšlela nad úmrtností novorozeňat v té době a nakonec jsem se googlu ptala, kdy byl vynalezen prezervativ. Nebýt těch kostýmů, nebylo by se na co koukat.