Kon-Tiki

70%
Kon-Tiki
„Chcete, aby lidí uvěřili vaší teorii? Pak přeplujte z Peru do Polynésie na balzovém voru. Hodně štěstí...“ Norský mořeplavec Thor Heyerdahl uskutečnil s pěti přáteli tuto legendární, 101 dní trvající a vysoce nebezpečnou plavbu v roce 1947.  Režiséři Joachim Ronning a Espen Sandberg ve svém strhujícím dobrodružném filmu mapují přípravy expedice, ale především průběh plavby šesti přátel na voru Kon-tiki, která zásadním způsobem ovlivnila historii a přesvědčila veřejnost o skutečném průběhu osidlování Polynésie. Vizuálně a technicky skvěle propracovaný, ale i herecky výborně obsazený (Gustaf Skarsgard, Anders Christiansen) snímek byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film a zastupoval Norsko na řadě filmových festivalů. (FebioFest)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Tento film není tak oblíbený, ani vysoce hodnocený diváky, ale já ho mám rád. Dobrodružství jako z partesu, která napsal život sám. Scény na moři mě doslova pohltili a prakticky jsem byl na palubě voru. Film je o emocích, které dokáže na diváka přenést a to se Kon-Tiki povedlo skvěle... na mě to fungovalo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
od režisérů Sexy Pistols je povrchní standard vlastně milé překvapení, tak nač si stěžovat. Je to sice lepší než Pí, ale to ještě neznamená, že je to dobré.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Tyhle dobrodružné snímky založené na bláznivých myšlenkách (dokážeme to, co Tiki před 1500 lety a použijeme k tomu vor ze stejných materiálů) asi nikdy neomrzí. Zvlášť když se skloubí zajímavý příběh se zručnými tvůrci, protože v rámci rozpočtu bych řekl, že jsme dostali hodně muziky za minimum peněz. Uvidíme co Joachim a Espen provedou z pátými Piráty. 7.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Kon-Tiki (více)
  • Velká Británie Kon-Tiki
  • Velká Británie Expedição Kon Tiki
Země původu:
Velká Británie, Norsko, Dánsko, Německo, NSR
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
16,6 mil. USD

Podobné


Powered byJustWatch