Smrtelné lži

66%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Poněkud unylé, ale rozhodně ne nějak nesnesitelné. Další z mnoha reflexí amerického reálného kapitalismu, která se tak snaží nepřikrášlovat, až zapomíná, že by pořád ještě měla mít co nabídnout.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Gere jako miliardář, který umí zahladit stopy, když nesedí účto a když se semele něco drsnějšího, tak ví taky jak z toho. Fain detektivka s dost dobrým Gerem a trošku zbytečně upozaděným Rothem. 6.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Smrtelné lži jsou poctivým dramatickým filmem s velmi pěkně prokreslenými postavami, rafinovaně napsaným scénářem a velice vzácně dobře obsazenými herci. Richard Gere ve filmu předvádí jeden z nejlepších výkonů své kariéry a je docela škoda, že se mu nakonec vyhnula účast v oskarovém klání. Pokud máte tento šálek čaje rádi, tak byste zhlédnutím tohoto filmu neměli šlápnout vedle.
avenis
avenis
8 056 bodů
7
Film, u kterého si můžeme vyzkoušet vcítit, jaké to je, když je člověk odporně bohat. A jaké stresy s sebou nese velký business. To už si ani neužiješ ten dort...
(21.9.2021)
Když má jeden bokovku a ono se to zvrtne... pak je jen krůček k pavučině dalších lží. Defraudace, podvody, mlžení, snaha o záchranu. Ale ne za každou cenu. I kriminálka se snaží podvádět a tak se jemná ručička na vahách spravedlnosti vychyluje na obě strany. Konečné vítězství je v podstatě prohrou...
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
Je příjemné sledovat Ričrda taky v jiné roli, než na jakou jsme u něj především zvyklí - v roli hajzlíka, jež sice navenek působí jako skvělý obchodník a dobro a zázemí rodiny je pro něj alfou-omegou, ve skutečnosti ale lháře, kterého jeho neustálé a kumulující se fikce a nepravdy vedou řezníkovi přímo pod kudlu. Člověka při sledování filmu až mrazí, jak se postupem času v těch lžích prostě jeden musí zákonitě utopit, brrr. Jenom převeliká škoda, že víc prostoru nedostala ta drzá a vlezlá držka Roth, jinak se jedná ale o lehce nadprůměrné drámo.
harry456
harry456
2 437 bodů
8.5
Úžasný Richard Gere opě předvedl svůj herecký talent. Tento herec se dokáže s každou rolí spojit do jednoho, takže celkový film je velice dobrý. U jediné scény mi přišel krkolomný, ale jinak v poho. Děj je velice obstojný. Lež za lží, kam to jen člověka dostane?
karlik4801
1 942 bodů
7
Dosti nečekaný děj, už jsem myslel že to bude nudné blábolení o zpackaném manželství. Ale ne, nabralo to úplně jiné obrátky. A jiné obrátky nabral i Richard Gere, který od takové poloviny dostává pravý herecký manévr. A nejenže postava detektiva Bryera má dobrý potenciál, Tim Roth dal té postavě mnohem větší energii. Smrtelné lži se celou dobu vyvíjeli a skončili úplně lehce a originálně. Viděno v kině.
michaela159
michaela159
1 045 bodů
6
Pohodové drama, občas prokoukne i kus nápadité filmařiny a hlavně originálně nerozuzlený konec tomu prospěl a drží to nad průměrem. Mírně tomu ubírá, že je to z prostředí lidí, kterým se nedá moc rozumět, fandit, ani nic jiného. Ale s tím do toho jdeme. Gere pojal film s nadhledem, ale moc neoslnil.