Jako za starejch časů

65%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Není to dokonalý,ale je to sakra dobrý. Taková chlapská podívaná jako za starejch časů. Obsazení je přímo lahůdkové ať už je to geniální Al Pacino,charismatický Walken,nebo pohodový Arkin. Nechybí akce,napětí,humor. Spokojenost,kterou mohu jen doporučit.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Trojlístek hereckých legend - Al Pacino, Christopher Walken a Alan Arkin - tu rozehrávají koncert starých vysloužilých mafiánů, kteří si i přes svůj věk a typické neduhy stáří ještě si ještě snaží dokázat, že ještě v žádném případě nepatří do starého železa a užívají si život tak, jak se ještě dá. A nezabrání tomu ani smrt jednoho z nich. Naopak jakoby tím dostali větší energii a pokračují dál a s plnou parádou. Snímek chvíli vyznívá jako komedie, chvíli jako drama, a vše je ukončeno vcelku vkusnou akční scénou. Al Pacino opět v roli, která mu sedne nejlépe a Christopher Walken nezůstává pozadu a výborně mu sekunduje. Příběh se nese dle hesla: „Člověk je tak starej, jak se cítí. Věk je jen číslo.“ Po divácké stránce se smíchy zrovna nikdo za břicho chytat nebude, ale na druhou stranu je vcelku zábavné sledovat staré pardály, jak se snaží bavit jako za mlada.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
První polovina je extrémně pomalá a otravná. Druhou to jakž takž chytí dech, ale pořád je to hlavně výprodej zašlých hvězd. Což u Pacina mrzí velmi.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Parta dědků, kteří (někteří na prahu smrti) chtějí strávit jeden den tak, jako za starejch časů. Kdy byli asi celkem obávanými gangstery. Spíš než konzistentní film je tohle sbírka více čí méně zábavných scének - i tak ale (i díky libovým hláškám a fain soundtracku) tahle stařešinská jízda na to jedno zhlédnutí slušně pobaví. 6.5/10
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
V zásadě velmi dobře napsaný scénář (od dramatického základu přes jednotlivé scény až po - logické - vyústění) by dost možná skončil v šuplíku televizních inscenací. Fisher Stevens mu ale dokázal dát velmi důstojnou podobu. Kde má fungovat melancholie, tam se divák dojímá, kde má pracovat smích, tam film baví (především scéna „mrtvola je v autě“ se díky projevu Pacina stává téměř legendární). Není to nic nového, ale všechno dohromady tu vzácně funguje (včetně lacinějších fórků) a hlavně – ti herci! A teď nemyslím jen fenomenálního Pacina, který dává vzpomenout na Carlita Brigante, famózně rozpolceného Walkena a požitkářského Arkina. I ti vedlejší jsou do jednoho výborní. Lucy Punch jako ujetá bordelmamá, vždy usměvavá číšnice Alex v podání Addison Timlin nebo záporák Mark Margolis, každý dokázal svou postavu přivést k životu. Sledování Jako za starejch časů byla radost. I když ve mě musela trochu uzrát.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Hvězdička navíc za Pacina a Walkena už jen z principu, jinak v podstatě je to nudný film plný omáčky s kouskem masa na konci a bez přílohy. Občas tam bylo pár dobrých scének a průměrná začla být až poslední půlhodina filmu a závěr taky nic moc. 39%
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Skvělá pocta legendám. Na začátku vypnout mozek a jen si užívat tu jízdu a narážky a odkazy na různé filmy. Strašně mě to bavilo, jenom ta přímočarost byla možná až moc pro debily. Nejvíc se mi líbila role Al Pacina, kterej sice vypadá, že už je 20 let mrtvej, ale hraje pořád úžasně a jeho charakter chlápka, kterej všechno opíchá a šňupe prášky na zažívání, ta se mi prostě líbila. Jako oddychová komedie je to skvělé. Ten konec je udělanej taky skvěle, jen je škoda, že je to až moc rychlé a nevychutnáte si plnohodnotný zážitek. Za plný počet to neni ale 80% si to rozhodně zaslouží.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Takovej jako Tarantinovskej přístup k filmu, kombinovanej s Butch Cassidym a Sundance Kidem, o důchodcích, dobrejch i lacinejch fórech, s jasným jednoduchým dějem. Dá se očekávat, co stane dopředu a když dojde nápad, objeví se "něco" v kufru, aby to hned zmizelo ze scény. Chvílemi televizní sitcom, chvílemi biják. Americký krvavější Babí léto:).
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7.5
Musím uznat, že moje očekávání bylo v podstatě předčeno. Scénář mě překvapil, jelikož byl originální, úderný a překvapivý. I když hlavní postavy už mají hodně za sebou, z Walkena i Pacina byla stále cítit ta atmosféra, která mi vyhovovala a Arkin je sice krátce a krásně doplňoval. I když konec vypadá jasně... vše může být jinak.
harry456
harry456
2 437 bodů
Tento film je naprostá klasika. Sednete k němu (nejlépe s kolou) a vypustíte z hlavy všechny své starosti.