Fantastická čtyřka

45%

Komentáře a recenze 46

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
V tomto případě si vyšlápnu a půjdu proti proudu. Tohle ztvárnění Fantastické čtyřky mi velmi sedlo. Jak normálně nadávám na temné pojetí filmů,tak zde jsem ho vítal s otevřenou náručí. Josh Trank prokázal,že je skvělý režisér a i přes problémy se studiem natočil zdařilou komiksovou adaptací,která hravě strčí do kapsy svého staršího sourozence.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
2
Nový a rapidně omlazený restart čtyřkové party by nemusel být špatný, kdyby do toho nezavlekli rasový kodex a také v jednoduché míře s původním komiksem naprosto související děj počátku všeho. Teleportace? No jasně, Ale když ono to tak ohromně připomíná snímek ´Moucha´ (1986). Scénář je tak největší bolístkou na celém tomto superhrdinském pokolení. Námět by vystačil i na seriálovou stopáž, čímž poukazuje na rapidní stereotypnost postav. Všichni jsou po vědecké stránce chytří, snaží se o teleportaci a to je vše. Žádný vývoj postav, prostě nic. Ani o nějaký humor či hlášky tu není viditelná snaha. Atmosféra v rámci napětí naopak snahu zaujmout má, ale hodně to przní naprostá absence emocionální stránky charakterů postav. Své udělal i špatný casting, neboť ani jeden herecký představitel nezapadá do daných postav jak komiksově, tak i zábavně. Komiksová předloha je krásně barevná. Ale tohle? Proč ta šeď? Proč ta temnota jako u Batmana? Chaos, nepořádek, podivnosti nad podivnostmi. Ne. Tohle prostě nefunguje. Že prý to měl být temný a realistický příběh. Tohle? Jeden ze sebe dělá pochodeň, druhý vypadá jako chodící skála… No nic. Je to jen hřebíček do rakve superhrdinského týmu pod názvem ´Fantastická čtyřka´, neb selhává naprosto vše. ´Ant-Man´ (2015), který byl uveden ve stejném roce, vedle tohoto vypadá jako mistrovské dílo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Tak strašná, strašná škoda! Některé aspekty tohohle filmu jsou vynikající, předně záporák Victor Doom, který po svém nekompromisním úniku ze zajetí a demonstraci svojí síly budí dojem, že by byl jeho jediným důstojným soupeřem Superman. Bohužel proti němu stojí silově absolutně nevyrovnaná partička nerdů pomlčka modelů, kteří jsou sami o sobě sice dobře obsazení i rozehraní, ale tak mocného protivníka mohou porazit jen nedůstojně, třeba že ho někam strčí, když zrovna nedává pozor. Jinak je překvapivé, že v téhle komiksovce prakticky není akce, jde jen o hodně dlouhou expozici, což bude mnohé nudit. Mně vadí, že ona expozice musí být dost zkratkovitá, protože z nějakého důvodu každá blbost dnes může mít dvě a půl hodiny, ale film, který představuje hned pět postav, má jen něco přes hodinu a půl. Což prostě nestačí. Může to být tím, jak studio Trankovi film sebralo a přestříhalo. Já nevím, kde je pravda, ale vysvětlilo by to aspoň, že všechno v nové Čtyřce vypadá nehotově a polovičatě. Mrzí mě to moc, protože výsledek má charisma a drží se daleko od zábavné rutiny, ale pořád rutiny Disneyho Marvelu. Bohužel tu chybí spousta věcí, které by sem patřily...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nevadil mi nedostatek akce. Ten jiný přístup k látce mohl být celkem fain, ale boužel se to celé Trankovi rozpadá pod rukama.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Solidní casting a jinak průser. I takhle by šlo v kostce popsat poslední Fantastickou čtyřku z roku 2015. Potenciál tahle komiksová čtveřice rozhodně má a původní plány, které obsahovali i Galactuse rozhodně zněli slibně. Bouřlivé zákulisí Fantastické čtyřky plné přetáček, zlobivých psů režiséra Joshe Tranka a skriptové nekonzistence (sledujte bedlivě v průběhu filmu vlasy Kate Mara) dělají z tohohle filmu černou kapitolu komiksového filmu. Sám Trank prohlásil, že měl na počátku fantastickou verzi, která ovšem nikdy světlo světa nejspíš nespatří. I zde došlo k obřím konfliktům mezi studiem a mladým tvůrcem, který měl po Kronice našlápnuto k velkým věcem (motal se i kolem režie filmu ze světa Star Wars). Poslední Fantastická čtyřka ovšem byla v rámci komiksových adaptací spíše krokem zpět než krokem dopředu. V Marvel Studios budou muset Fantastické čtyřce napravit reputaci.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Tohle nemělo spatřit světlo světa. Pro pobavení náctiletých ideální. Chybí to správné tempo a rozjezd jako u původních dílů. Zpočátku se to protahuje a pak najednou bum akce a konec. Aby nedošlo k diskriminaci tak do toho ještě vrazí černocha. Taky mohli trochu více rozvinout životy hrdinů i v soukromí. Ale jako po vizuální stránce je to o trochu lepší než příběh samotný. No, velké zklamání.
  • Vizuál
  • Tempo
  • Příběh
M3lios
M3lios
9 140 bodů
6
Celkom fajn béčko ,ktoré sa na nič nehrá ,čo je len dobre. Ako reboot celej série nestojí za nič. Postavy ,dej ,kamera ,... Proste všetko ok. Nebolo to až také zlé ako som počul. Pokiaľ nieste fanúšikom Doctora Doom a.k.a Victor V. Doom tak na tento film ani nepozerajte. Nestojíto za to. Za solídny pokus o reštart a za výborného Dooma dávam 56%.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Natočit něco znova, co už tu je, se mi zdá celkem zbytečný, ale do Marvelovských čachrů nevidím:) Každopádně jsem se nenudil a ani jsem neusínal a to je hlavní. Je fakt, že to působí docela obyčejně a nezáživně a hlavně nemarvelovsky, ale něco to do sebe má, jen se 4 mohla trošku víc předvíst, ale budiž jim odpuštěno, když se teprve rozkoukávaj. 67%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Zase taková katastrofa to není, ale je fakt, že to působí jako pilot k seriálu, ovšem nevím, jestli to jde natočit lépe, protože co si budeme, samotný komiks není nic extra.
Alaitos
Alaitos
5 367 bodů
0
První film po dlouhé době, při jehož sledování jsem se cítil vyloženě trapně.