The Collection

63%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Jak jsem se při úvodních jatkách na diskotéce vyloženě zděsil, tak nakonec jsem dostal celkem solidní béčkovou přehlídku létajících končetin a rozmačkaných těl, která je skutečně natolik svérázná a nesmyslná, až bez výjimky splňuje mou představu o oddechové brutální zábavě. Takto ořezaný a v mnoha ohledech nedotažený scénář je sice krajně nevhodné servírovat masovému publiku, ale základní schéma zůstává stále stejně zajímavé, záporák stále stejně děsivý a nové prostředí, byť neskutečně profláklé a na úkor efektu mnohem méně atmosférické, je ve správných rukou správného kata sázkou na jistotu. Přehnanosti se tentokrát už vůbec meze nekladou (jednička byla v porovnání s tímhle docela realistická) a je strašná škoda, že scénář raději krouží právě kolem všech nechutností a ušlechtilých motivací záchranné mise, místo aby se více zaměřil i na smysl "Sbírky" a všech jejích aspektů. Kdyby se zůstalo u komornějšího pojetí z prvního dílu a zapracovalo se více na psychologii a kriminálních motivech, klidně bych ještě nějaký ten díl skousl. Takhle je to jenom šedivé béčko se závěrečnou scénou, které raději ani nechci rozumět.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Strašně jsem se na tuhle chuťovku těšil ale i bál. Jednička byla tak boží, že jsem se bál, že to dvojka akorát posere, ale nestalo se. Sice už to neni ta typická hra na kočku a na myš ale příběh skvěle graduje a vy akorát přemýšlíte, kdo chcípne jako další. Obsazení herců bylo skvělé a některé scénky si budu pamatovat ještě hodně dlouho. A o to v takovým hororu jde. Úžasná začáteční scéna na diskotéce nebo vymazlená scénka se zlomenou rukou. Doufám že film vydělá dostatek peněz aby se točilo pokračování, protože díl o tom, jak se Arkin totálně zblázní a bude se mstít collectorovi, bude ho mít někde ve svým bytě a hrát si s ním, to nevypadá vůbec špatně. The collection neni tak dobrej film jako collector ale rozhodně je to povedenej horor. Jestli jste neviděli jedničku, tak se na dvojku nedívejte. Nebudete z toho mít ten pravej zážitek.
karlik4801
1 942 bodů
7
Druhý díl masakrovacího hororu o sběrateli nabírá jiné obrátky. Už jde o akčnější horor. Všude zbraně, střílení, mlácení. Drsné řeči, nadávky a kupa idiotů. Už jsou tu lepší záběry, efekty zranění už vypadají mnohem lépe věrohodně a nepůsobí amatérsky. I důvod proč se to všechno děje má hlavu a patu a o něco jde. Hlavní postavy mají motivaci, proč to všechno podstupovat. A ten konec byl skvělý s nadmíru efektivní hudbou.
Peter12
Peter12
810 bodů
10
Málo kedy to poviem,ale dvojka prebehla jednotku o dve triedy. Tá scénka na diskotéke,fakt svelo krvavá až tak že neviem či by som po tomto filme mal dobrý pocit byt na nejakej s diskoték.Parádna krvava gore jazda po ktorej by som aj ja niekomu zapichol vidle do krku.Veľmi dômyselné boli aj pasce v starom hoteli a nasadenie žoldnierov bolo naozaj veľmi dobre spracované.A tento krát to pristalo aj J.Stewartovi,ktorí bol živší ako v The Collector.