Hon

84%

Komentáře a recenze 50

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
10
Hon má jednu skvělou věc na které může stavět a to je neskutečně hutná atmosféra,která provází celý film. Ta bezmoc,kterou si hlavní hrdina prochází mne tížila po celou dobu sledování. Skvěle se v tomto filmu odráží lidská povaha v celé své kráse. To jak z jednoho nařčení dítěte vznikne hysterie,kterou už jiné varianty nezajímají. Bylo mi z toho všeho doslova zle. Film si přesně dávkuje emoce,které si má po vás zrovna v plánu vzít. Skvěle zahrané,skvěle natočené,skvěle napsané. Geniální film. Jsem rád,že i evropské filmy ukazují svou sílu.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Tenhle film se mi líbil. Skvělá atmosféra, která vás šponuje a nenechá odejít ani pro pivko :( Dobrá myšlenka.. tyto druhy filmů mám rád, bohužel jich není tolik. Toto je surový příběh jako vyšitý, ospalé Dánské městečko probudí z letargie obvinění jednoho občana ze zneužívání dětí a začne "hon".. evropská tvorba z toho doslova sálá a hned poznáte, že to není Hollywood.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
10
“Jakmile bude lež přijata za pravdu, začne žít svým vlastním životem, který přetrvává i dlouho poté, co byla skutečná pravda odhalena.” Tak zní motto tohoto velice zneklidňujícího snímku o falešném obvinění učitele v mateřské škole ze sexuálního zneužívání. Snímek budící veškeré aspekty dané problematiky ukazující, kam až může zajít nenávist k nevinnému člověku. Daný příběh vede diváky k zamyšlení a to naprosto vyrovnanými pohledy k dané věci. Děj si sice všímá tragické změny postoje okolí k člověku, který byl do té chvíle v širém okolí oblíbený jak u dospělých, tak i u dětí, ale úmyslně není projeven jediný náznak, jestli k činu skutečně došlo. Ukazuje se tak zoufalství muže, kterému se přitěžuje ze dne na den a postupující nenávist všech kolem dosahující až k lynčování. A na divákovi už je jen posoudit, jak by se v takové situaci zachoval on. Jak by se kdo zachoval na místě obviněného učitele a jak na straně rodičů?  Děti nikdy nelžou? I tady je řečeno, že některé děti mají bujnou fantazii, ale jinak se na to nebere zřetel. To však samozřejmě nemůže být důvodem, aby se nad tím jen mávlo rukou. Naopak. Opatrnost je zcela na místě a obzvlášť u oznámení o sexuálním obtěžování musí být každý vždy ve střehu. Zažité předsudky jsou ale něco, co škodí společnosti víc, než by si kdo myslel. Pravda jednou vyjde najevo, ale neprávem poškozenému člověku to už nijak nepomůže. Získaný škraloup už nikdy nesmyje a jak názorně ukazuje závěrečná scéna tohoto snímku, na mušce zůstane i nadále. Tento film přináší hodně trýznivý zážitek, při kterém se emocionálně takřka až zastavuje dech. Jinak se na to samozřejmě budou dívat diváci bez zkušeností, jinak ti, kteří něco takového zažili. Fenomenální herecké výkony předčí očekávání a to obzvlášť u sedmileté dívenky Anniky Wedderkopp hrající onu údajně poškozenou, která je tak roztomilým andílkem, že to až nutí jí skutečně nepovažovat za lhářku. Snad je v tom i úmysl k většímu tahu na branku v dané reálnosti přesvědčení okolních lidí. Snímek skutečně představuje ohromnou sílu v prezentaci šokujícího obrazu nespravedlnosti a paranoie, který, obzvlášť pro muže, působí jako tvrdá rána pěstí na solar plexus. A stačí k tomu opravdu málo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Typická Vinterbergovka. Kvalita pro každého, nemíněno ve zlém. Silný příběh, který má potenciál plně působit na každého. Dějově banální a na hranici klišé, provedením brilantní. Kdyby ten film třetinu stopáže nekončil, bylo by to ještě o řád lepší. Opět musím připomenout, že tenhle typ filmů by měl být velkým vzorem pro tuzemskou kinematografii.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Psycho po dánsku s pekelně hutnou atmosférou. Takových, skoro až fyzických, zážitků ročně opravdu moc nedostanete. 9/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9.5
Sledování filmu Hon není oddechovou záležitostí, je to film syrový a psychologicky hutný, přesto obsahuje i odlehčené momenty. Každopádně je to ale ukázka poctivé klasické filmařiny s několika momenty, které z paměti tak snadno nevytěsníte. Scéna v kostele pro mě patří mezi nejvýraznější momenty, které jsem zachytil v evropské kinematografii poslední doby. Pokud tedy máte náladu na opravdu kvalitní filmový zážitek, tak tohle se mi vážně líbilo.
lamps
lamps
15 156 bodů
10
Film mě jako diváka chladnokrevně využil, citově mě rozcupoval a uvrhl do stavu takové deprese, jako doteď snad žádný jiný. Zdrcující zážitek, který se mi postupně zařezal až do morku kostí, fenomenální režie a oscarový Mikkelsen, jehož herecký projev je přímo ukázkový. Kdo tomu dává nízké hodnocení, nemůže mít srdce na pravém místě..
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
8
Každý den si chodíte do práce, smějete se s přáteli a milujete se s přítelkyní. Váš život je fajn, ale jediná věta leč třeba řečená v ironii Vám může změnit celý život. Lucas je oblíbený učitel v malé školce kdesi v Dánsku, děti ho přece mají rádi, když jim vychovatele dělá muž, to je vždycky terno. Ale jednoho dne jedna malá roztomiloučká Klárka řekne tou svojí dětskou hatmatilkou, že viděla Lucasova pindíka (#MeeToo #JdeONašeDěti) - aneb jak si Klárka pustila hubu na špacír, co se stane ve školce zůstane ve školce! V takové věci školka postupuje ukázkově podle předpisů a pozvou si "kamaráda" (nevím jestli policajt nebo psycholog), a ten se velmi detailně snaží z rázem prostořeké Klárky vymámit, jak vypadal Lucasův chámovod, zda visel, či z něj dokonce cosi neteklo?! Aneb chceme ochránit tu nevinou dětskou dušičku, ale jak jde o pedofilii, tak ti všechno vyžvaníme! Ta malá ďáblice neřekne ani píť. Jenže jak to bývá okamžitě nastupují jinak běžně odměření a pasivní rodiče, aby ukázali, jak jim na tom svém neviňátku záleží! Už je vůbec nezajímá, kde je pravda, ale okamžitě je jejich kamarád - pozor tohle je důležité, jak jde o dítě a o mužskou ješitnost, tak jsou Vám i přátelé cizí - označen za úchyla. Copak takhle se dá fungovat?! Nikdo vůbec nikdo nemá zastání Lucase, sice mu to nevpálí do tváře, ale zní to tak reálně (pozor ta holka neřekla pořád ani kvok), že to musí být pravda! Očividně zásada jako In dubio pro reo - v pochybnostech ve prospěch obviněného - je celému městečku cizí, a že by lhala malá neopeřenkyně je přece jen méně pravděpodobnější. Mimořádně nepříjemný film, který nádherně realistickým způsobem zachycuje, jací lidé opravdu jsou. Rodina na prvním místě je, i když nikdy před tím nebyla. Buďte si jisti, že se jako divák budete cítit depresivně, ať už děti máte, dítětem jste nebo jste i třeba právě učitel. Snímek splňuje několik kvalit, že když se tématu dá severská optika, tak se lidi můžou zbláznit. Stejně tak, jak se lidi chovají jako ovce, ať už jsou vzdělanější sebe víc! Jupí, po více než hodině se můžu zase normálně nadechnout... Seversky absurdní opus slečny Qlárqy! Prosím povinně se na to podívejte! Aktuální v každé době, bez ohledu o jaký - "ismus" právě jde. Nemyslete si, že máte nevinné děti. 80%
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Začít sledovat "Hon" je jako, když na vás někdo vystřelí, prostě již nelze uhnout. Trochu podobný pocit jsem měl u filmu "Rodinná oslava" a oba se mi vryli hluboko do srdce. Je to až neuvěřitelné jaká síla se dá pouhými pohyblivými obrázky a zvukem vytvořit - kdo tyhle dva filmy neviděl ten zkrátka neuvěří. Stal se ze mě milovník dánského filmu.
Riverdon
Riverdon
7 386 bodů
10
Z filmu mě mrazilo až tak, že jsem ho musel stopnout a chvíli to rozdejchat. Téma filmu není pro každého. Silné herecké výkony i v dětských rolích.