Násilník

68%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Lehký pokles kvality oproti předchozím dvěma případům drsného Harryho.. možná je to způsobeno i tím, že na úkor případu se scénář věnuje genderové a trošku i rasové otázce. Jinak Clint Eatwood je stále velmi drsný Harry a je to nadprůměrný akční detektivka.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Třetí příběh o ´Drsném Harrym´ se kromě případu teroristické skupiny zajímá i o typický problém řešící se i v dnešních dnech a tím je dosazení více žen na určité pozice, v tomto případě do policejních služeb. Tvůrci však na to šli střední cestou, takže nenadržují žádné straně. Harry Callahan tedy dostane za partáka ženu, inspektorku Kate Moorovou. Vzhledem k faktu, že žádný Callahanův parťák nikdy dlouho živ nebyl, podaří se Moorové tuto kletbu zlomit? Co se týká příběhu, jedná se již o standard, kde je v popředí více děj než akce. Závěrečná přestřelka samozřejmě nechybí, ale na Harryho předchozí snímky už to celkově prostě není ono. Jako akční thriller však přesto stojí za povšimnutí a s porovnáním s ostatními své doby se nijak neodlišuje.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
1
Trojka je už dost vyčerpaná. Neuspokojí po stránce akčních sekvencí ani kvalit příběhu. Sice se na ni furt snadno a dobře kouká, ale obávám se, že si z ní za pár týdnů už nevybavím takřka nic (edit o pět měsíců později: ano, nevybavuji). Snad jenom našedivělého Eastwooda, jak nahání černého padoucha vycházkovým tempem a stejně ho je schopen dohnat...
Krupe
Krupe
2 264 bodů
7.5
Inspektor Harry Callahan je nucen chtě nechtě zavádět "nové metody", spočívající např. v nafasování nového parťáka (ženy) po smrti předcházejícího ( kolikátého). Klasika s Clintem Eastwoodem, akčňák, jak to Clint uměl.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Velmi mi to připomíná první díl. Velmi jsem si film užil, byli zde velice zajímaví ostentohippie záporáci, skvělá hudba a kamera a též skvělě antifeministickické scény, či Mustafa. Fakt super atmosféra. Prostě pohodový film, který nenudí.