Ti druzí

81%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Poctivý a nápaditý mysteriózní snímek s nádechem hororu. Scénář je velmi zajímavý, herecké výkony výborné, hutna atmosféra a skvěle dobové prostředí. Film má snad jen tu nevýhodu, že ho stačí vidět jednou, když ještě netušíte, jak skvělý závěr na diváka čeká.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Atmosféra na každém kroku. Lepší Šestý smysl. Výborná Kidmanová. Něco mi říká, že jednou mi ty čtyři hvězdy stačit nebudou.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Poctivý horror ze staré školy, který mezi levnými remaky asijských duchařin působí skoro jako zjevení a který pro mě osobně zraje jako víno. Ani po asi 5. shlédnutí mi nezbývá nic jiného, než před Amenábarovým dílkem sundat pomyslný klobouk, uklonit se a zatleskat...Moc pěkně si to napsal, zrežíroval + také zkomponoval hudbu...Nejlepší horror za posledních hooodně let.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
kvalitně natočený horor s mrazivými momenty
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Povedený film avšak podle mého obsahuje málo lekaček. Napínavý však je bezesporu a závěrečná pointa mě dostala, podobná tu ještě nebyla a povedla se.
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
8
Druhé setkání s Amenábarem a i když v tom prvním nebyl až tak u kormidla, tak ta prázdnota Vanilkového nebe mě bude ještě chvíli pronásledovat, vyšlo s daleko větší grácií.. Ti druzí jsou totiž jeden z těch zajímavějších hororů, ne nejlepších, ale rozhodně mají hodně daleko k tomu více vyprávět než jen účelně strašit.. Příběh dětí trpících nemocí xeroderma pigmentosum, tedy lidsky řečeno "alergií na slunce", o něž se ve velkém tmavém domě úzkostlivě stará jejich matka v podání Nicole Kidman. Už z toho by se dal vybudovat příběh, ale tvůrci se rozhodli nebýt tak přímočaří.. V šedém domě bez duše, kde se o matku a její nemocné děti stará skupinka postarších služebných, kteří mají za úkol hlavně zajistit, aby se děti za žádnou cenu nesetkali se slunečním svitem.. A aby toho nebylo málo, tak děti údajně začnou tvrdit, že vídají duchy, což jim puritánsky starostlivá matka nemůže tolerovat. Jenže když se v místnostech začnou odhrnovat závěsy a dětem začne být vlastní dům nebezpečný, možná na tom něco bude.. Ti druzí excelují chladnou atmosférou, kterou navíc podporuje chladné vykreslení scén a postav. A i když ke skutečnému děsu to má zatraceně daleko.. Podívejte se, ten film to v sobě má, ALE.. P.S. Light Sixth Sense. 75%
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Kdyby ten vyborny namet mel atmosferictejsi podani, sympatictejsi charaktery a cele to nepusobilo jak zastaraly film, tak bych tomu dal 4/5.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
V tomhle žánru vysoké hodnocení dávám zřídka,ale u Others v čele s výbornou Nicole Kidman jsem musel zvýšit.Nejen vynikající režie a hudba o kterou se postaral Alejandro Amenábar,ale i výborně herecky ztvárněný řemeslo,které se velmi přiblížilo duchařskému Sixth Sense.ČISTÁ FILMAŘINA - žádné triky !
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Velice povedené drama.Film je plny zvratů.
Dubínka
577 bodů
9
Jeden z nejlepších hororů co jsem kdy viděl, který je dostatečně zábavný, chytrý a celou dobu velmi napínavý jako žádný jiný film posledních let. Tajemná atmosféra, která by se dala krájet je podpořená zatemnělými zákoutími starého domu a hlavně skvěle vygradovaným příběhem. Jedna z nejlepších rolí Nicole Kidman, která tady dokazuje že je jedna z nejlepších hereček poslední doby. Také režie a kamera je zvládnutá opravdu skvěle. Když bych tenhle film srovnával s malinko podobným snímkem Šestým smyslem, tak tady se mi víc líbila tíživá a ponurá atmosféra, ale zápletka Šestého smyslu pro mě zůstává nepřekonána. 90%