Vlk z Wall Street

85%

Komentáře a recenze 117

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
10
Ono se ani nechce věřit,že by tenhle příběh mohl mít reálné kořeny. Jde vidět,že v Americe je prostě možné cokoli. Scorsese natočil příběh zlodějíčka a svým způsobem manipulátora Jordana Belforta tak,že mu po celý film fandíte a jen tiše závidíte co vše si mohl dovolit a jak byl schopen zfanatizovat lidi kolem sebe. Ve vlkovi možná vyhrála forma nad obsahem,ale komu to vadí? Film je skvělej,vtipnej až vulgární a plnej barev až mě z toho bolely oči. Leo opět zahrál jako největší pán a Jonah Hill ukazuje,že už to dávno není ten odpornej tlusťoch ze Superbad,ale herec se kterým se prostě musí počítat a na závěr musím zmínit,že Margot Robbie je prostě krásná a skvěle se na ní dívá. Vlk z Wall Street se rozhodně řadí mezi to nejlepší co bylo natočeno v roce 2013.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
Tento film je skvělý. Nad podobnými tématy vždy žasnu a když se to uchopí za správný konec, přidáte Leonarada DiCapria, tak to nemůže dopadnout špatně. Film řadím do mé oblíbené kategorie k filmům, jako je Kokain, Barry Seal: Nebeský gauner. Ne že bych byl nějaký puritán, ale film mi přišel vulgární někdy až přes čáru a to mě postupem času přestávalo bavit. Jinak téměř dokonalé dílko.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Kapitalistická párty i s kocovinou, kterou budete chtít zažít. Zábavné, dravé, přitom ani trochu přepálené, tedy ne nad rámec přepálenosti vyplývající z námětu. Nepřekonalo to mé očekávání, ale ani ho to nezklamalo, což vzhledem k hypu posledních týdnů potěší. Silné čtyři.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Drama roku. Komedie roku. Film roku. Zatímco u nás ze stejně přitažlivého námětu vznikne přinejlepším průměr (Czech Made Man), Wolf of WS je důkaz, že když se kvalitní předlohy chytne schopný scénarista a Pan Režisér (Hugo navždy zapomenut), vznikne takováhle pecka. Málokdy se mi stane, že bych si po 3hodinovém filmu chtěl dát ještě tak 2hodinový nášup.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Martin Scorsese natočil pěknou řádku filmů, kde dobré PR převýšilo, že film má své mouchy. Tím je pro mě třeba jeho opus Prokletý ostrov, který s odstupem času jeví stále více znaky filmové pocty, než skutečného autorského díla hodné jeho jména. Vlk z Wall Street je ale něco úplně jiného. Je to živý film, moderní, který skvěle popisuje dekadenci, ve které žijeme a hnus, jež nás denně obklopuje. Scorsese je navíc mistr v barvitém prokreslení charakterů a v počtu drog, které během života zkonzumoval. Nebojte se tedy na první pohled dlouhé stopáže, na kterou jsme si zvykli spíš u půlčiků Petera Jacksona a směle do toho! Vzhledem k nemalému počtu diváků, kteří kino během projekce opustili si však dovoluji jen suše konstatovat, že to úplně není podívaná pro každého.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Scorsese stále ve vrcholné formě, 19 let po svém největším majstrštyku servíruje obecenstvu další až neskutečně komplexní a filmařsky jedinečný pohled do světa plného špinavých dolarových bankovek, který s přehledem vyhrává soutěž o nejpovedenější satiru na dílo Martina Scorseseho. Některé hlášky jsou vskutku smrtící, herci geniální (pardon - herec), ženy přenádherné a režie vytříbená jako filozofie po důkladné lajně koksu, avšak obsahově je pro mne Vlk z Wall "Fucking" Street přesto mírným zklamáním. Nejenže nám není za celé tři hodiny jedinkrát naznačeno, zda-li máme vnímat zarputilého Berfolta jako kladnou nebo zápornou postavu, ale v záplavě všech neustále se opakujících fází feťáckého syndromu a heroických motivačních monologů si někdy ani nevšimneme dramatické vsuvky, které dřívější Scorseseho snímky naopak nejvíce zdobily. Martin nám toho chtěl na stará kolena povědět mnoho, ale kromě toho, že natočil zřejmě nejzábavnější scénu se zdrogovaným milionářem v historii a že mě ještě pevněji utvrdil v přesvědčení, že poctiví zdrogovaní milionáři neexistují, mi toho nakonec zase tolik neřekl. Formální stránka je však opět fenomenální a nedivil bych se, kdyby se jen ji chystali akademici náležitě ocenit.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Vlk z Wall Street je i po téměř dekádě mistrovsky natočený a neuvěřitelně zábavný film. Jde o film z kterého jde cítit radost z vyprávění. Ve třech hodinách Scorsese dokáže nejen představit temnou stránku amerického makléřství, ale zároveň ukázat americkou mentalitu v té nejhorší podobě. Málokterý film má z uplynulé dekády takový potenciál na to se stát nestárnoucí filmovou klasikou.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
DiCaprio snažící se dostat Oscara, ale marně. Přestože předvedl výborný výkon a přes délku filmu nenudí, tak se neubráním jistému zklamání. Tempo se sice snaží držet, ale prostě to někdy úplně jede mimo, možná ta délka mohla být rozumnější. Jinak se jedná o velmi dobře zpracovaný film.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
9
Scorsese dost možná natočil nejlepší film své kariéry a Leo podal dost možná nejlepší výkon své kariéry. Vlk očividně vyžaduje více herectví než Revenant, kde DiCaprio spíše prožíval to, co hrál (method acting), ale je mi jasné, proč akademie nedala oscara za takovou roli. Scorsese prakticky natočil Goodfellas z prostředí makléřů (obdivuhodné, jak režisér i přes staří dokáže natočit takhle moderní a vybroušený film) - ubylo stylové dobovosti, přibylo frenetičnosti a excentričnosti, ale vesměs to má podobnou strukturu, ačkoliv jsou to příběhy z jiného světa. Příběhy o vrcholu a pádu však fungují vždy, když stojí na zajímavých postavách, na dialozích, které pronáší a na tom, co ve filmu dělají. Zde toho Leo dělá dost. Film je to šťavnatý, našlapaný koncentrát amorálního kapitalismu."Lidi si přestali vážit hodnoty práce od té doby, kdy začali mít rádi Vlka z Wall Street."
Matli
Matli
8 300 bodů
10
S jednodenním odležením můžu s chladnou hlavou říct, že tento film je pecka. Na můj vkus sice až moc koksu, ale co:-) Celou dobu jsem se bavil a o to jde, od první do poslední minuty je film parádně rozjetej a má neuvěřitelnej spád, tři hodiny jsou sice znát a nedá se říct, že by utekly, ale vůbec to nevadí, člověk jen sedí a nechává se unášet ještě snad lepším výkonem Leonarda než předvedl v Gatsbym. Asi by se našla nějaká pasáž, která je zbytečná, ale ta je asi v každým filmu a nemá cenu se nad tím pozastavovat. Prostě výbornej film. Scorsese zase zabodoval. Vynikající soundtrack, vkusné a dobré písničky, hlavně na konci je song, který patří mezi mé nejoblíbenější vůbec. 89%