Arabela

80%
Arabela
Plakát traileru

Někdy stačí zazvonit zvonečkem a pohádky je konec. Jenže někdy je to právě naopak... V říši lidí se setkáváme s rodinou Majerových, kde se pan Majer živí jako vypravěč pohádek na dobrou noc. Jednoho dne najde pan Majer kouzelný zvoneček, který jeho rodinu spojí s Říší pohádek, kde vládne hodný král Hyacint se dvěma dcerami - Arabelou a Xénií. Je zde i zlý kouzelník II. kategorie Rumburak, který chce celou Říši pohádek získat jen a jen pro sebe, a hodlá pro to udělat vše. Ale nebyl by to správný pohádkový seriál, aby vše dobře nedopadlo.





Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3.5
Pamatuji si,že na škole tento seriál každý miloval,tedy až na mne. Já tento pohádkový seriál plný nadpřirozených postav a kouzelného prstenu nemohl vystát a stejné to je i v současnosti. Pár dílu jsem přesto viděl a musím pochválit pana Vorlíčka,který zde dobrým způsobem propojil pohádkový svět s reálným. Jenže on na to byl mistr což dokázal i v ostatních snímcích s pohádkovou tématikou.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
9.5
Kdo z genrace, která vyrůstala i za minulého režimu by neměl rád Arabelu. Tento geniální seriál plný neskutečných scén a neuvěřitelných proletenců, které se vždy nějak zázračně spojí, prsteny a kabáty se ztácí jako na běžícím páse a děj neúprosně a v perfektním spádu plyne. Úžasná záležitost dvou geniálních scénáristů.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Zapomenutý klenot (tak zapomenutý, že jsem ho i já zapomněl ohodnotit). Scénáristická hříčka, která se nebojí ohnout jakoukoliv zavedenou formuli a ještě dokáže vytvořit vlastní funkční světy, navzájem se mísící a doplňující, že se jen těžko něco vytýká. Geniální a nestárnoucí klasika.


Dodatečné informace

Původní název:
Arabela (více)
  • Československo Arabela
Premiéra v ČR:
25. 12. 1980
Distributor:
Československá televize
Země původu:
Československo, Západní Německo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch