Arabela

80%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3.5
Pamatuji si,že na škole tento seriál každý miloval,tedy až na mne. Já tento pohádkový seriál plný nadpřirozených postav a kouzelného prstenu nemohl vystát a stejné to je i v současnosti. Pár dílu jsem přesto viděl a musím pochválit pana Vorlíčka,který zde dobrým způsobem propojil pohádkový svět s reálným. Jenže on na to byl mistr což dokázal i v ostatních snímcích s pohádkovou tématikou.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
9.5
Kdo z genrace, která vyrůstala i za minulého režimu by neměl rád Arabelu. Tento geniální seriál plný neskutečných scén a neuvěřitelných proletenců, které se vždy nějak zázračně spojí, prsteny a kabáty se ztácí jako na běžícím páse a děj neúprosně a v perfektním spádu plyne. Úžasná záležitost dvou geniálních scénáristů.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Zapomenutý klenot (tak zapomenutý, že jsem ho i já zapomněl ohodnotit). Scénáristická hříčka, která se nebojí ohnout jakoukoliv zavedenou formuli a ještě dokáže vytvořit vlastní funkční světy, navzájem se mísící a doplňující, že se jen těžko něco vytýká. Geniální a nestárnoucí klasika.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9.5
Legendární seriál, bohužel pokračování už nebylo ono. Zde se dá uplatnit pouze přísloví o nastavované kaši. Jistě životní role pro pana Jiřího Lábuse, kterému už asi nikdo neřekne jinak než Rumburak! Možná, že Arabelu měla nejprve hrát Libuška Šafránková, každopádně Jana Nagyová se role princezny Arabely zhostila podle mne na výbornou, byla něžná, krásná, prostě jednička. Já myslím, že Arabela je nesmrtelná. Rozhodně ta první, z roku 1979. Václav Vorlíček a Miloš Macourek jsou vždy zárukou dobré zábavy, protože jedině dobrý scénář může zaručit, že film nebo seriál budou mít patřičný úspěch.
saboter
saboter
3 564 bodů
8
Česká klasika která skvěle zabavý a jeden ze serialu kterej vás rozesměje a pobavý ale taky samozřejmě se najdou ňaké ty chyby ale jinak se serial povedl a musim pochválit i skvělé herce.
  • herci
  • pohádky v moderním světě
  • humor
  • občas se mohly vyhnout zakončením v dosti nevhodném průběhu děje
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7
Svět reálný - svět pohádek.Výborné herecké obsazení....
Barbarrossa698
Barbarrossa698
2 317 bodů
10
Nejhezčí seriál pro malé i velké
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
perfektní serial,až na jednu drobnost roli Arabely měla hrát p.Šafránková jinak není co vytknout.
Jonák
Jonák
1 444 bodů
10
Naprosto legendární, perfektní český seriál. Podle mě i nejlepší... Ideálně dlouhé epizody, v kombinaci se super dějem (skvělá kombinace mísícího se světa lidí s pohádkovým světem). Triky, efekty na tu dobu velmi nadprůměrné a scénář vynikající. Dobří herci jsou jen (avšak také velmi podstatnou) třešničkou na dortu. I když jsem z generace, která tento seriál jako součást dětství nevnímá, tak jsem velmi rád, že jsem jej viděl a řadím jej na první místo kategorie české seriály.
  • Triky, efekty
  • Herci
  • Děj - mísící se lidský a pohádkový svět
marvan
marvan
616 bodů
7.5
Arabela a její prsten, krásná Jana Nagyová a její zla sestra Xenie v podání Dagmar Patrasové. Pan Majer alias Vladimír Menšík a kouzelník Rumburak Jiřího Lábuse.... skvělý herec Vladimír Dlouhý, pohádka na kterou se nezapomíná. Jana Brejchová jako královna a jiní.