Za nepřátelskou linií

65%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Owen Wilson a válečný snímek? Pro mne představa,kterou jsem si nedokázal vůbec představit. Tedy aspoň do doby než jsem shlédl Za nepřátelskou linií. Jedná se o výborný válečný/akční film,kterému nechybí výborná akce a pár scén,které si pamatují do dnes. Owen je v hlavní roli velmi dobrý a Hackman ho skvěle doplňuje. Nejedná se sice o klasický válečný snímek,ale to vůbec nevadí,protože je zábavný každým coulem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Těžko říci jestli se jedná o válečný či akční snímek, ale asi z každého něco. Pro nás se pyšní slovenskou stopou v podobě vybraných několika málo herců, příslušníků Martinského vojenského útvaru a natáčením přímo na Slovensku. Aniž by si to kdokoliv uvědomoval, tento filmový počin má jednu věc společnou např. se snímkem ´Rambo II.´ a tím je kritika způsobu velení vojenských sil. Situace, kdy se záchranná helikoptéra těsně nad cílem otočí a na rozkaz se vrací zpět stojí v obou filmech za porovnání. Jinak jiná doba, jiný příběh, jiný voják, jiná situace. Scénář má jasný cíl a natočen byl přesně tak, jak vypadala scenáristická vize. Režisér John Moore moc dobře věděl co dělá. Akční scény, napětí a vůbec celá vizualizace má drive. V žádném případě se nejedná o nic realistického ukazující hrůzu války. Po akční stránce však nezklame. Žádné zbytečné řeči, žádné dějové odluky jinam. Dějová linka je jasná, tvůrci se ji striktně drželi a tak tu máme dobře odvedený, byť neoriginální, moderní válečný film, který je ryze zábavný a z tohoto hlediska nijak nezklame.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
4
No, bavil jsem se. Ale asi jinak, než tvůrci zamýšleli. U běhu přes zaminovanou továrnu a záverečného masakru na zamrzlém rybníce jsem ale jen nevěřícně zíral.