Na hraně zítřka

85%

Komentáře a recenze 118

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Naprostá filmová pecka,která je po technické stránce takřka dokonalou podívanou. Přesto je podle mne nejsilnější stránkou samotný scénář,který je jak inteligentní,tak překvapivý. Režie je precizní a Tom Cruise je v hlavní roli výborný. Takto si představuji kvalitní popcornovku.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
9
Perfektní scénář. Nápad vracet se o den zpátky a plánovat v průběhu let jeden a ten samý den neustále dokola je geniální. dovedu si ve filmu představit i někoho jiného, než Toma Cruise, ale to je vedlejší. Abych mohl dát filmu 100% musel by být o toršku vychytanější závět. Presto tento snímek považuji za vynikající.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Jedno se rozhodně nedá upřít a to je fakt, že téma neustále se opakujícího dne a tím i událostí vlivem paměti dotyčného se neustále vylepšujících tu skutečně dlouho nebylo. Úcta střihači že z toho nezblbnul. Sci-fi žánr není překvapující, zato styl provedení ano. Drsné válečné momenty spojeny s trefným černým humorem jsou tak dokonale vyvážené, že nebudí dojem trapnosti ani nudy. Zpočátku to trochu šokuje a velice dlouho vypadá, že dle kratičkého dějového momentu snad o nic jiného ani nepůjde, ale pak jako když utne a příběh směle pokračuje dál. Válečná vřava s mimozemskými bytostmi my stylem provedení dala vzpomenout na neméně skvělou ´Hvězdnou pěchotu´. Tady se však jedná hlavně o sólo dvou postav, kterým ostatní jen podle potřeby sekundují. Tom Cruise a Emily Blunt si výborně vypomáhají a vše náležitě bez sebemenších problémů skvěle utáhnou. Jestli jde o nejlepší snímek svého žánru by se dalo polemizovat, ale rozhodně se jedná o vcelku povedený počin.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Když se musí hodinu čekat na to, aby se film oprostil od omleté premisy a začal o něčem být, něco je v nepořádku. Tenhle film je zabitý svým sice atraktivním, ale okoukaným námětem, nad jehož rámec už nedokáže nic nabídnout. Je to pěkné naplnění toho, co jsem čekal, ale já nekoukám na filmy proto, aby plnily moje očekávání. To se můžu koukat do zdi, která umí totéž.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Těžká pecka a jeden z adeptů na film roku. Parádní sci-fi, které umně kombinuje akci s humorem a z charismatického Cruise ždíme maximum. Už teď akční klasika. 9.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Po herecké stránce je Na hraně zítřka v mezích standardního letního filmu. Zpestřením je pak návrat Billa Paxtona, kterému role vojenské gumy příjemně sedla. Trochu jsem se nemohl zbavit pocitu, že některé scény jsou jak z Cameronových Vetřelců, ale to asi ke každému militantnímu filmu vzniklému v Hollywoodu už tak nějak neodmyslitelně patří.
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Takřka dokonale opracovaný scénáristický drahokam. Jelikož film namísto kladení otazníků rovnou chytře předkládá odpovědi, nezbývá pod záplavou atraktivních dialogů a suprové akce žádný čas na přemýšlení, které by mohlo celkový prožitek beztak jen pokazit. Ke spokojenosti bohatě stačí, že vše neskutečně odsýpá, na herce se krásně dívá a že celé schéma působí navzdory své historické opotřebovanosti natolik originálně a novátorsky, až se tomu ani nechce věřit. V dlouhodobém měřítku jeden z malé hrstky sci-fi blockbusterů, které úspěšně vyvažují vizuální orgie skvělým příběhem a ještě skvělejšími postavami. Na plný počet to ale nevytáhnu, jelikož po vyčerpání všeho originálního přestane film v poslední půlhodině gradovat (a jeden megavýbuch na tom nic nemění) a očekávaný happyend mi do jinak precizní struktury vůbec, ale opravdu vůbec nezapadá.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Něco okopírované, ale není to nejhorší.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
8
Po několika letém otálení a vyhýbání se tomuhle filmu, co to šlo (P.S. televize NOVA mi hodně házela klacky pod nohy) jsem se k němu konečně odhodlal.. Hlavní téma, tedy časová smyčka je už samo o sobě zárukou značné kvality. Respektive když tvůrci nějak normálně udělají konec a smyčku "rozbijí". Mně osobně smyčky hodně baví a mám právě rád, když hlavní hrdina po nějakém čase vzdá snahu zjistit PROČ? a JAK? a jde si to trošku užít, tedy dělat nějaké blbosti, protože následky fakticky nepřijdou. Tenhle ten zmar snímku trošku chybí, protože Cruise velmi rychle přijde na to, proč tomu asi je, a jak toho neustále dosáhnout. Naštěstí tenhle fakt výrazně zmírňuje naprosto geniální střih, který po právu usiloval o nějaké ocenění. Zároveň musí film s smyčkou pracovat, tedy musí se děj v ní nějak rozvíjet - nabaluje na sebe další a další kousky dějové linky, což zase Edge of Tomorrow zvládá. Závěr filmu prakticky nepřijde, jelikož ho tvůrci nechali jen tak ve vzduchu a ve snaze o happy end trošku odbočili z nastaveného paradigmatu časové smyčky, a tohle je bohužel důvod, který mě zastavil na 4*.. 80%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Počul som o tomto filme už veľa názorov. Jedným sa páči ,druhým moc nie ,ďalší ho berú za jednu z najlepších Manga adaptácii a niektorí zas radi pindajú ,že sa to Mangy nedrží vôbec. Tak pozor! 1. Nie je to podľa Mangy - je to podľa románu od Hirošiho Sakurazaki. 2. To ,čo vy považujete za Mangu je len ohlodanie originálneho Románu až na kosť ,z ktorého zostala ,iba kostra plná akcie ,brutality so síce fajn zápletkou ,no zato s totálne absurdným dejom. 3. Jak si sakra predstavujete ,že by Hollywood dokázal sfilmovať niečo tak bizarného ,ako príbeh originálu? Mňa osobne by fakt nebavilo pozerať sa na film o aziatovi a o jeho “pubertálnej otrokyni“. Zároveň sa mi vôbec nepáči dizajn originálnych Mimikov (prečo vyzerajú ako Cacodémoni mi rozum fakt neberie). A keby sa to aj naozaj takto sfilmovalo stále by sa vám páčil ten pustý svet ,ktorý priniesla Manga (hovorím Manga nie ten román) ? Ja si osobne myslím ,že Hollywood odviedol svoju prácu na výbornú. Vybral skvelých hercov. Upravil dej ( ,až by som povedal ,že ho miestami zlepšil). Upravil chémiu medzi hlavnými postavami ,ktorá teraz konečne funguje narozdiel od Mangy. Spravili realistický dizajn oblekov zbraní bojov a hlavne Mimikov (jejich dizajn pripomínajúci psov sa mi páči viac). A samozrejme nemôžem zabudnúť na to ,že tam pridali aj to ,čo manga v sebe nemá ,lepšie vysvetlili LORE a dokázali spraviť priestor aj na možné pokračovanie ,čo viac si želať? Je to perfektné! Len fanúšikovia tej okresanej Mangy to nikdy nepochopia (btw ten originálny román som čítal). Za obrovské prekvapenie ,ktoré som nečakal ani vo sne udeľujem u mňa už zľudovené hodnotenie - 90% :D