Star Trek II: Khanův hněv

76%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Druhý příběh posádky vesmírné lodi Enterprise se mi líbí o něco více, než ten první. Dobrý záporák, efekty se trošku zlepšily, je to více akční a nechybí dobrodružný duch z prvního dílu. Za mě je Khanův hněv hodně slušná retro záležitost, která má co nabídnout i dnes.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Khanův Hněv jsem už před nějakou dobou viděl, ale až teď, napodruhé, jsem ho víc docenil. Sice se Khan na postavu s "nadměrným geneticky vyšlechtěným intelektem" chová docela jako idiot, přesto je pěkné vidět sci-fi nutně nezaložené na dechberoucí akci, ale spíš charakterech a jejich interakci. Škoda, že právě tenhle jeden aspekt nezvládá Abrams, jehož postavy se chovají strojově "podle kánonu", ale chybí jim osobnost a osobitost.
Fingon
16 886 bodů
8
Druhé shlédnutí a zvedám hodnocení na 70%, ale tak tak. Oproti prvnímu dílu je tu už značný posun k lepšímu, dočkáme se i nějakých těch soubojů a normálního (šíleného, pomstou hnaného) protivníka, který mi seděl. Přestože na přesun na Enterprise zase čekáme pár desítek minut, toto čekání je vyplněno zábavnými akcemi - ať už operace Kobayashi Maru (znovu jsem musel ocenit, jak dobrou práci udělali kluci-pánové na Star Treku (2009), zase se dočkáme pár slov ve Vulkánštině a při druhém souboji Enterprise s Khanem dokonce i čehosi silně připomínající ponorkovou bitvu z Pluj tiše, pluj hluboko (aspoň myslím, že to byl on - je to už dávno).
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
pokračovanie populárnej vesmirnej ságy so zmenou režisera, zmenilo i štyl a tak namiesto pomalého tempa tu máme skvelého zaporáka, iny look filmu (dizajn kostymov, všetko vyzerá viac skutočne a preč je celkova televíznost) a hlavne vynikajúci záver. pri scene s červikmi v uchu som sa v mladosti skoro posral strachom...
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9.5
Khanův hněv stojí v mém hodnocení na první příčce filmů s původní posádkou, snad i proto, že to byl vůbec první Star trek, který jsem viděla. Tolik na tehdejší dobu neokoukaných motivů - geneticky vylepšení lidé jako vyhnanci na pusté planetě a touha jejich velitele po pomstě (která nejlépe chutná za studena, jak ví každý nejen Klingon), myšlenka projektu Genesis na stvoření života z neživé hmoty, tradiční střety lidské a vulkánské mentality ("On je tak lidský!" "Nikdo není dokonalý.") a dobro většiny, jemuž musí ustoupit potřeby menšiny i jednotlivce... Do tohoto filmu se podařilo dostat opravdu hodně z toho nejlepšího, co tehdejší sci-fi žánr obnášel.
kubas369
4 086 bodů
4
Moje první setkání s starou garnitaturou světa Star Trek je ještě mnohem horší než jsem čekal. Nikdy jsem moc nerozuměl tomu povyku, který je kolem ST, i ty "nové" seriály jako Voyger, Nová Generace nebo Hluboký vesmír devět, nejsou žádná slává ale díky sympatickému obsazení se to dá ještě zkousnout ale to u starý party rozhodně neplatí protože herecké obsazení je neuvěřitelně nesympatické až otravné. Khanův hněv pro mě je jen potvrzením mého názoru na ST jako, že je to druhořadé sci-fi s nevalnou kvalitou a vcelku nekreativní nudnou podivanou.
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Záporák Khan. Wow!
jvempire
jvempire
1 208 bodů
9
Jeden z nejlepších filmový Star Treků a nejlepší film podle původního seriálu.
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
7.5
Ale jo, rozhodně lepší než jednička. Konečně pořádná akce. Šok se Spockem, ale určité tušení jsem s pokračováním měla... Také se mi moc líbila Genesis, mám tento směr filmu ráda. Jsem zvědavá jak to bude pokračovat, protože prý na sebe navazují. Rozhodně doporučuji. Za mě ok.
Tomas.Abi
Tomas.Abi
706 bodů
10
Nadpozemský příběh, který nám ukazuje jak tajuplný je vesmír a to, že i přes všechny hi-tech vynálezy, které pomohli lidem založit Federaci planet s mnoha dalšími mimozemskými kulturami a to, že neznamenáme v nekonečné rozlehlosti universa nic, který nám byl představen v prvním filmu, nás vrací zpátky na zem. Namísto čisté duše, která se dostává na další úroveň bytí, nám druhý film nastavuje zrcadlo toho, že lidstvo se od počátku věků nijak nezměnilo, a že hněv, vztek, žárlivost, krutost, zapšklost a touha po pomstě nás provázejí i ve 24. století. Khanův hněv je osobnějším filmem, který nám představuje, co se skrývá hlouběji pod slupkou našich hrdinů a to, že jsou pouze nedokonalými bytostmi se svými démony. Nevím zda je tento film lepším či horším oproti prvnímu filmu, ale já ho mám raději, protože mi příběh připadá lidštějším a uvěřitelnějším.