Anna Karenina

71%

Komentáře a recenze 37

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Toto zpracování Anny Kareniny mě vlastně nakonec nebavil tolik, jak jsem očekával. Občas to na mě působilo dosti teatrálně a hollywoodsky. Kiera Knightly předvedla dobrý výkon, krásná výprava a hudba, ale celkově to na mebylo málo Ruské a tak jsem se do tohoto velkolepého romantického díla nevžil naplno. Přesto, že jsem mírně zklamán, tak se mi film libil, jen jsem prostě očekával více.. 70%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
První hodina je zcela uchvacující a vtahující. Druhá už jen čekání na vlak. Nevyrovnané co do dávkování nápadů i děje. A nemyslím se, že by to bylo mým přemlsáním. 3 a 1/2, zaokrouhleno zatím nahoru, protože Wright stále objevuje nové věci, tedy spíš věci nově působící. Opět bych tohohle režiséra nepřeceňoval - je to "jen" pěkné. Ale pěkně pěkné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Emoce se jaksi nedostavily a taky mi tady chyběla ta osudovost (Pokání). Otázka je, jak moc za to může knižní předloha (AK mi nepřijde jako něco přelomového) a do jaké míry Wright, který ale opět hýří vizuálními nápady a jestli bych měl AK někomu doporučit, tak by to bylo jen z tohohle důvodu. 4.5/10
Klajnik
Klajnik
8 504 bodů
4
Pěkné kulisy a divadelní přechod mezi scénami. Děj z osmi set stránkové předlohy od Tolstoje je solidně prostřihán, tudíž zůstane jen podprůměrná romance mezi nezajímavými postavami a emočně to tedy nezasáhne. Půl hodiny před koncem jsem ten film měl už těžce v piči.
avenis
avenis
7 963 bodů
9
Theatrum mundi neboli divadlo světa, to mne napadlo, když jsem zjistila, že filmové kulisy představují ty divadelní a to nejen na jevišti, ale i v hledišti a dokonce i v provazišti, což symbolizovalo ulice a i některé bytové interiéry. Neotřelý nápad. Pohyby herců připomínaly baletní choreografie a ten valčík! Nádhera!! Sidi Larbi Cherkaoui vnesl do klasického tance neobvyklé pohyby rukou a nečekané otočky, kdy muž se dostává před ženu. Mělo to něco symbolizovat? Snad to, že žena, ať dělá, co dělá, bude vždy v mužově pozadí? Nebývá pravidlem, že neslovanští filmaři natočí dobrý slovanský film. Tady to však platí. Film hodnotím velmi dobře. (30.10.2019)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9.5
Po vizuální stránce krásné. Hudba krásná. Myslím, že tohle zpracování klasického románu Lva Nikolajeviče Tolstého se skutečně povedlo. Trochu jsem se obávala, že se mi Keira Knightlyová v roli Anny nebude líbit. Opak byl pravdou! Byla opravdu půvabná a dojemná. Její sebevražda mne "dostala", i když román znám. Je to nadčasový příběh. Vronský v podání Aarona Johnsona, kterého neznám, mi zas až tak úplně nesedl, ale jinak chválím. Karenin, kterého hraje známý Jude Law, je vskutku excelentní. Celkově jde o nevšední zážitek! Jak ale pro koho. Příteli se třeba nelíbil. Pravdou je, že sovětský film z roku 1967 s Taťjanou Samojlovou byl zřejmě nejlepší adaptací Tolstého románu, nejvíce odpovídající tomuto dílu, ale tohle bylo takové výtvarné dílo! Děj, který se odehrává v chladné atmosféře vyšší společnosti, byl natáčen v setmělém starodávném divadle a v prostorách kolem něj. Třeba na chodbách. Oproti tomu venkovské scény jsou natáčeny v nádherné přírodě. Jsou světlé. To mě zaujalo.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6.5
tenhle film mi ukázal, co vše dokáže filmové plátno. Knihu jsem četla několikrát a opravdu ji mám ráda, asi proto mě tento film spíše negativně překvapil. Z původních obav z Keiry jako Anny, ženy krev a mléko, jsem se nakonec musela zastydět, jelikož Keira ji opravdu skvěle zahrála. trochu mě mrzí, že film je tak krátký a nedokáže popsat vše, co popisovala kniha, ale to by musel trvat minimálně o 2 hodiny déle. I přesto si nemyslím, že divadelní kulisy byly to pravé ořechové.
bidlobox
3 802 bodů
4
Pýcha a předsudek byl skvělý film, i Pokání mělo své kouzlo, ale tahle "teatrální" adaptace Anny Kareniny byla neuvěřitelně nudná, i když režisérův záměr byl jistě opačný. A ani jinak mnou oblíbená Keira mi do té role příliš nesedla. Na co jsem zíral s otevřenou pusou, byla maskérská proměna Juda Law.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
6
Upřímně moc nemusím ruská dramata. Po čtení těchto děl mám většinou pesimistické pocity, proto jaksi nevyhledávám takovéto čtení. Film jsem si pustil čistě ze zvědavosti, a zapůsobil na mne stejně jako knižní předloha, tudíž si myslím, že snímek byl natočen dobře. Velmi dobře zpracované a realistické do tehdejší doby. Dal bych tomu lepší hodnocení, ale tento žánr není můj šálek kávy. 60%
saboter
saboter
3 564 bodů
6.5
Slušná adaptace knihy která spokojí hlavně fanousky Anny.