Údolí stínů

74%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Tento snímek odehrávající se na začátku války ve Vietnamu je po hlušším úvodu prakticky celý o jedné bitvě. Téměř hodina a půl jatek, krve a zmařených životů v realistickém zpracování. Odkazu syndromu z války se snímek lehce dotkne, jinak je to prakticky jen o střílení a napalmu. Dobrá podívaná.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Klasicky výborný Gibson v průměrném válečném filmu, řiznutém hodně slabou dějovou linkou s ženami vojáků. Navíc ten úvod, který měl asi sloužit jako sžití s postavami, boužel moc nefunguje.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Údolí stínů jsem viděl několikrát, poprvé v kině a musím říct, že velké plátno tomuto příběhu hodně sluší. Je tam sice hodně patosu a v podstatě to příliš nevybočuje se zaběhlých žánrových schémat, vyjma scén, kdy Madeleine Stowe roznáší dopisy o úmrtí manželů ve vojenské ubikaci. Natočené je to každopádně velmi slušně.
pantak
pantak
3 367 bodů
8.5
Pro fandy válečných filmů to bude určitě zážitek.
N333meziiiz
N333meziiiz
660 bodů
8
pro milovníky Vietnamské války je to skvěly film. První velké střetnutí USA a Severním Vietnamem.
RafCapone
RafCapone
494 bodů
6
Mel Gibson se ujímá role velitele jednotky, která má za úkol jako první dosednout na po Francouzech krví násaklou půdu Vietnamu a zastřelit všechno co se hýbe. Úvod nám ukazuje klasickou vojenskou čtvrť, kde se manželky vojáků po jejich odjezdu ujímají vedení a snaží se spolu přečkat těžké chvilky, zatímco muži bojují na druhém konci světa. Úvod byl pomalý a ukázal nám všechny důležité vojáky Gibsonovy jednotky. Bohužel film i přes další dvě čtvrtiny filmu nabité akcí, nijak nezrychlí a stále se plouží tím stejným tempem. Není to tím, že by se nic nedělo, režisér dokázal napsat scénář plný zajímavých myšlenek a postav ale nedokázal tak hezky napsaný materiál dynamicky převést do akčního filmu, který se - snažil - vytvořit. Jinak je vše v pořádku. Spousta známých herců odvádějí dobrou práci, ale pokud někdo z nic umře... tak je vám to vcelku jedno. Lepší režisér by z tohoto snímku určitě dokázal udělat 2x lepší film. Alespoň že kameraman se snaží prosadit. 6/10
  • hlavní postava
  • scénář
  • linka rodin v Americe
  • mohutná akce
  • režie - špatná akce, vrcholné momenty u postav
  • nudná kamera (pár hezkých záběrů)
JiříP
JiříP
140 bodů
8.5
Jeden z nejkrásnějších filmů z počátků války ve Vietnamu, který zachycuje výcvik a výchovu nových vojáků a důstojníků sedmé kavalerie, která vyměnila koně za vrtulníky. Nebýt této vyhrané bitvy, možná by ani nedošlo k vleklému konfliktu ve Vietnamu. Mel Gibson zářil.