Deník princezny

58%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Celkem snesitelná teen slaďárna vyšperkovaná princeznovským tématem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Disney studio přineslo svoji verzi příběhu o tom, jak se z ošklivého kačátka stane půvabná princezna. Ne, tohle s o rok starší kolumbijskou telenovelou ´Ošklivka Betty´ skutečně nemá nic společného, i když společné motivy by tu byly. Vyprávění o zakřiknuté Mii, do které si každý ´kopne´, přináší především lehký humor, jednoduchý děj, k tomu romantickou atmosféru a typické dívčí trable. A tak je divácky zaměřen především pro mladé dívky, které námět nejvíce osloví.
Fingon
16 886 bodů
4
Mám mladší sestru, takže se ke mně jednoho dne dostala knižní předloha... upřímně řečeno, i ve svém miniaturním rozsahu (neřekl bych, že to má o moc víc než sto stránek) je takhle četba pro náctileté slečny mladší patnácti let co se myšlenkové bohatosti daleko hodnotnější než tenhle pokus. Je to škoda, protože mám moc rád Anne Hathaway i Hectora Elizonda... nejlépe zde působí Julie Andrews, jejíž ztvárnění Královny matky (vlastně už babičky) jde ale zcela proti duchu knihy. BTW, knižní série se teď pohybuje někde kolem osmého dílu a bohužel i zde jde "kvalita" prudce dolů (na druhé straně - je to docela zábavná parodie na knihy pro tuto věkovou skupinu, což si ovšem asi těžko uvědomí někdo, kdo se do těchto vod nikdy nedostane, tedy ani já:-).
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Velká americká blbost, ale koukat se na to ještě dá. Asi je to tím, že takové filmy dávají v televizi pořád a já jsem na nich trochu vyrostl, ale já prostě nemám to srdce hodit tuhle teenagerovskou slátaninu někam do odpadu. Anne Hathaway se mi líbí a k Marshallovi chovám za Pretty Woman jistý respekt, takže jim udělám tu laskavost, že se na jejich společné dílo už nikdy vícekrát nepodívám a zůstanu u celkem vysokého hodnocení.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Podprůměrná dívčí romantická komedie.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6
tenhle film mě vždycky potěší. Jednoduchá zápletka a krásná Anne Hathaway
tomlery
tomlery
2 141 bodů
9
Příběh mi připomíná telenovelu Ošklivka Betty, ale zatímco telenovela je naprosto nestravitelná, tahle komedie má šmrnc, eleganci, půvab a neskutečně se u ní zasmějete. Doporučuji každému, kdo se chce při dlouhém večeru uvolnit u velmi kvalitní komedie.
Babou
273 bodů
5.5
Není to moc velký zázrak, ale neurazí. Celkem pohodovka, kde se z obyčejného trochu ošklivého káčátka stane příjezdem babičky královny princezna nějaké malé zemičky. Je to tak na jedno zkouknutí. Případně na další, pokud v telce zrovna nic nedávají.