Atlantida: Tajemná říše

67%
Atlantida: Tajemná říše

Před mnoha tisíci lety představovala Atlantida vyspělou civilizaci na vrcholu rozkvětu. Když se však král snažil využít síly říše k ovládnutí světa, došlo k obrovské katastrofě a Altantida nenávratně zmizela V roce 1914 sní kartograf a lingvista Milo Thatch v kotelně muzea svůj sen o objevení Atlantidy. Pokusy o její nalezení učinil kdysi jeho dědeček. Ten odhalil tajemství deníku, který popisuje cestu do Atlantidy. Když se Milo opět pokouší přesvědčit nabubřelou komisi o vypravení expedice, je s posměchem vyhozen z muzea. V tom se objevuje výstřední miliardář Preston Whitmore, dávný přítel Milova dědečka, který se rozhodne završit sen Tadeáše Thatche. Vyhledá jeho vnuka, odevzdá mu onu záhadnou knihu a dokonce financuje výpravu za nalezením Atlantidy. Cesta postupuje velmi nadějně, protože Milo jako jediný umí rozluštit dávnou řeč Atlantiďanů. Ovšem postupně se začíná ukazovat, že podivná posádka pod velením kapitána Rourka, není vedena jen vědeckými zájmy. Po střetnutí s mořskou obludou a řadě dalších podmořských dobrodružství se skupina skutečně dostává do Atlantidy. To, co zde naleznou, je však více než překvapivé. Atlantida žije!




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Atlantida je nádherný animovaný snímek,který dokáže divákovi nabídnout úchvatné záběry kterým nechybí jistá dávka fantazie. Na poli příběhu už to není zas tak dobré. Největší slabinou je fakt,že se film chtěl zavděčit všem. Na jednu stranu mířil na dospělé publikum,ale na druhou stranu jsou zde postavy a hlášky,které pobaví jen děti. Přesto se jedná o silný nadprůměr.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Pro mě jedna z legendárních animovaných pohádek :) S úsměvem vždycky vzpomínám na všechny charaktery a celkově ten příběh. Jasně animace nejsou nic extra, jenže to ani není potřeba, na zabavení těch nejmenších to bohatě stačí.
Evah
Evah
2 105 bodů
6
Pěkná pohádka spíše pro starší publikum, jedná se především o vizuální potěšení než co jiného, příběh je vcelku jednoduchý a podobný mnoha dobrodružným filmům. Pěkné podívání pro fanoušky Julese Verna apod.
  • Krásná animace


Dodatečné informace

Původní název:
Atlantis: The Lost Empire (více)
  • USA Atlantida: Tajemná říše
  • USA Atlantis: The Lost Empire
  • USA Atlantída: Stratená ríša
Premiéra v ČR:
8. 11. 2001
Země původu:
USA
Rozpočet:
120 mil. USD
Tržby:
186,05 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Atlantida: Tajemná říše je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Atlantida: Tajemná říše


Podobné


Powered byJustWatch