Pojďte pane, budeme si hrát

85%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Já tyhle dva plyšové medvědy jako dítě miloval. Pokaždé totiž přišli s něčím novým a neokoukaným. Ty bláznivé nápady s kterými dokázali přijít mne jako dítě úplně očarovali. Animace je originální a velmi pěkná. Navíc nezapomenutelný mluvený doprovod od Rudolfa Deyla
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Tohle nemělo šanci nikdy nudit. Před mnoha lety, oblíbený seriál.
Pas
Pas
6 225 bodů
10
Dnes již klasické dílo, provázející bezmála půl století generace velkých i malých diváků, zcela jistě náleží ke zlatému fondu československé animované tvorby a především k nejvýraznějším odkazům Břetislava Pojara, který patřil k nejnadanějším žákům a posléze i plnohodnotným nástupcům Jiří Trnky. Fantazie a nekonečná tvůrčí invence, s jakou jsou všechny medvědí příhody realizovány, nabízejí pokaždé originální tvar, přitom jsou srozumitelné i nejmenší věkové kategorii. Je nasnadě, že punc originality do seriálu vnáší z nemalé části mistrovský Deylův hlas, nahrazeným později neméně skvělým Filipovským. Fakt, že příhody dvou nezbedných medvídků, co se před téměř půl stoletím potkali u Kolína, obstojí i dnes v nepoměrně atraktivnější současné zahraniční 3D produkci, je uznáním, jakého se autorům zaslouženě dostává.
bidlobox
3 802 bodů
10
Tak tohle je jeden z nejpůvabnějších seriálů, který v Československu vznikl. Úžasně animovaní plyšoví medvědi, z nich jeden je dlouhý a druhý krátký, vyvádějí neskutečné eskapády, navzájem se škádlí a pošťuchují, zažívají nejrůznější dobrodružství. Pouštěli to v kině jako předfilm celovečeráků a alespoň pro mne to bylo (po výtvarné a scénáristické stránce) podobné zjevení jako filmy Karla Zemana.