Samsara

82%
Samsara
Plakát traileru

Připravte se na zážitek a zkušenost smyslů, které nemají obdobu. SAMSARA opět spojuje režiséra Rona Frickeho s producentem Markem Magidsonem, jejíchž filmařské a hudební umění bylo potvrzeno již mnohokrát oceněnými filmy BARAKA a CHRONOS. SAMSARA ve starodávném sanskrtu znamená "věčně se otáčející kolo života“ a tvůrci se v něm snaží zachytit prchavé okamžiky, které utvářejí náš život. Film, který vznikal přes pět let ve dvaceti pěti zemích nás zavádí na posvátná místa, do postižených oblastí, průmyslových zón a míst přírodních zázraků. SAMSARA, která se vzdává dialogů a popisných textů, úplně rozvrací naše očekávání tradičního dokumentu. Namísto toho podněcuje naše niterné interpretace obrazem a hudbou, které do starého chápaní přináší nové prvky.




cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Stejně tak úchvatné jako Baraka - Odysea země (1992) a snad ještě úchvatnější. Jedinečné spojení obrazu a hudby bez rušivého efektu slov působí opravdu velmi silně a vyzařuje zde síla harmonie a velkoleposti stvořeného vesmíru a naší planety Země.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
10
Naprostý vizuální skvost mezi filmy. Dokonalé "orgie" pro oči a uši. Spojení obrazu a hudby v jednotný celek, který vás naprosto pohltí. Vypráví též o současném stavu civilizace, kam až lidstvo jednou dojde? Krásný film k meditaci, k relaxaci, k odpočinku po namáhavém pracovním týdnu. Pro všechny, kteří chtějí prožít něco opravdu hlubokého.

Dodatečné informace

Původní název:
Samsara (více)
  • Indonésie Samsara
  • Indonésie Samsara - A lét örök körforgása
  • Indonésie Самсара
Premiéra v ČR:
25. 10. 2012
Distributor:
D-cinema
Země původu:
Indonésie, Singapur, Thajsko, Keňa, Dánsko, Brazílie, Jordánsko, Spojené arabské emiráty, Saudská Arábie, Jižní Afrika, Itálie, Ghana, Egypt, Čína, Japonsko, Jihoafrická republika, USA
Rozpočet:
4 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění