Lev v zimě

77%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Poněkud konverzační drama, naštěstí postavené na geniálním hereckém páru Peter O´Toole a Katharine Hepburn (ta také získala Oscara za herečku v hlavní roli); filmové zpracování o dva roky starší divadelní hry Jamese Goldmanna (1966). Na francouzském zámku na Loiře v Chinonu se rozhoduje, komu Jindřich II.Plantagenet odkáže trůn. Usiluje o něj jeho syn Richard (budoucí král Richard Lví Srdce - mladý a už výborný Anthony Hopkins), nejmladší slabošský Jan (budoucí Jan Bezzemek - Nigel Terry) a prostřední intrikánský Geoffrey (John Castle). Dá se vidět několikrát, dokonalá studie lidských charakterů.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
"Ze všech tvých lží je tahle ta nejhorší." "Já vím, proto jsem si ji schovala až na teď." Šílená změť vzájemné nenávisti a lásky, kde se bizarní situace plné cynického humoru mísí se slušnou dávkou hořkosti. Vynikající obsazení. Tenhle film si zaslouží mnohem víc pozornosti!
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
V podstatě takové divadelně komorní psychologické rodinné drama na trůně Jindřichově, které stojí zejména na skvělých dialozích a bravůrních hereckých výkonech. Peter O'Toole a Katharine Hepburn jsou zde ve svých rolích opravdu nezapomenutelní. A atmosféra ta by se dala krájet.