Záblesky chladné neděle

48%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Velice slušný, dobře vystavěný scénář, který se ve filmu mění v psychodrama se slušnou gradací. Nezdá se mi, že by Adéla Petřeková přehrávala, v podstatě jí role předepisuje jak hysterii, tak určitou exaltovanost. A v boji o život je velice věrohodná, až mrazí. Kryštofu Rímskému seriálové účinkování (o hraní se nedá hovořit) neprospívá, je v charakterech čím dál plošší. Jašków hraje svůj solidní standard, Plouhar zajímavý, neprůhledný. Celkově solidní, stojí za shlédnutí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Nezávislý snímek na poli psychothrilleru se významně veze na velmi nízkém rozpočtu a na výsledku je to samozřejmě velmi razantně znát. I tak se režisér Ivan Pokorný z toho snažil vytáhnout co se dá. Příběh je velmi jednoduchý a bohužel zcela zbytečně roztáhnutý. Tohle by stačilo odhadem na čtyřicet minut stopáže jako televizní povídka. Napětí se přesto podařilo vytvořit, což je až s podivem. Co se týče herectví, raději se ani nezmiňovat. Pokud v tom byl úmysl, tak bohužel zůstal nepochopen. Místama byl znát malý přesah do artu, ale to asi vzniklo zcela náhodně. Snímek zkrátka vznikal dle hesla: ´Za málo peněz hodně muziky´, takže v tomto případě už vůbec nelze čekat něco velkolepého, něco významného, něco překvapujícího. V kategorii nízkorozpočtových snímků však nedopadl zase až tak hrozně. Jen se na to musí dívat s jistým odstupem. Když je na film málo peněz, zázraky se prostě nedějí.
avenis
avenis
7 963 bodů
6
Né, né, né! Tyhle syrové, chladné filmy nejsou nic pro mě. Taková ochutnávka mysteriózního příběhu štrejchnutýho psychodramatem se sladkobolnou koncovkou. Líbilo se mi tam něco? Jo. Jeden záběr. Ty koleje zblízka... (19.2.2021)
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
0
Hrozně moc zbytečný film, který nemá ani za mák co nabídnout.
beseda
beseda
1 931 bodů
7.5
Je pravda, že kdyby tento film nebyl promítán v rámci projekce zdarma (předpremiéry), určitě bych o něj ani okem nezavadil a do kina určitě nešel ... ale to by byla opravdu velká škoda! Přišel bych o hodně. Naprosto příjemné překvapení. Podle traileru to vypadalo na hroznou blbost, ale chápu, že to "pomalé plynutí" o kterém mluvil pan režisér Pokorný a ta celková atmosféra filmu se do 90 vteřin prostě vměstnat nedá. -- Jinak na tradiční nízké hodnocení jakýchkoli českých filmů jsem si již zvykl a snad by mi to i chybělo, kdybych se občas nemohl pokochat nějakým tím šťavnatým textem, a snad je to tak i dobře :-) -- Velká poklona patří hlavně Adéle Petřekové. Za její "moravský naturel" (který je mi docela blízký a sympatický) bych přidal další hvězdu navíc. -- Celkový dojem je víc než dobrý a opravdu jsem se celou projekci dobře bavil. -- Mé hodnocení: 75%
hovorkok
hovorkok
647 bodů
5
Původně jsem dala víc, film jsem brala spíše jako komediální thriller. Sám režisér však řekl, že to nebylo jeho záměrem rozesmát publikum. Pokud však při natáčení neviděl, jak svojí roli podala Adéla Petřeková, tak bude asi něco špatně. Jinak líbilo se mi, že až k závěru nebylo jasné, kdo je vlastně tím záporákem a celkově mě Záblesky chladné neděle pobavily.
hrona
615 bodů
5
Ale jo, to by šlo, vydařená hudba, herecké výkony jsou fajn, až na hlavní představitelku, která zbytečně přehrává, a dost nelogicky se i chová. Jinak film má hustou atmosféru, zajímavé lokace a směle napínavě směřuje k finále, které bohužel zase tak peckoidní není, dle mého názoru by se dalo natočit poutavěji. Ale i tak tenhle filmek zdaleka neurazí.