Kick-Ass 2

69%
Kick-Ass 2

Když chceš být superhrdina, jen kostým nestačí. V neskutečně zábavné akční řeži Kick-Ass, která před třemi lety zazářila na filmovém nebi, to bolestivě na vlastní kůži pocítil její hrdina Dave alias Kick-Ass/Nářez. Díky jeho zápalu pro věc a oblíbenosti jedničky se pokračování ujalo studio Universal, které se rozhodlo přitlačit na pilu, a to ve všech směrech. Pomoci mu v tom má i Jim Carrey jako maskovaný klaďas s vlčákem, jimž byste určitě nechtěli přijít do cesty. Kdyby se Dave v prvním díle neseznámil s Mindy/Zabijačkou, pravděpodobně by se jeho konce nedožil. Roztomilá holčička s fortelem toho nejlepšího nájemného zabijáka právě nastupuje na střední školu a náhle prožívá první vážnější krizi identity. Okolnosti žádají, aby si vybrala, zda půjde s davem (a zůstane pouhou Mindy), nebo se s Davem vydá v typickém fialovém kostýmu čistit ulice od gaunerů všeho druhu (a zadělá si na pořádný malér). Na světě naštěstí existují lidé, kteří mohou podobně velké dilema rozseknout za vás. V jejím případě je to Chris/Motherfucker, který jí ani Davovi dosud neodpustil, že připravili o život jeho tatínka, toho času krále podsvětí. Najme si proto partičku výjimečných hrdlořezů, kteří s nimi mají srovnat skóre. Zabijačka a Nářez tak chtě nechtě musí vklouznout do svých superhrdinských uniforem a začít se pořádně ohánět.

 




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Velmi solidní pokračování skvělého prvního dílu,které ale nepřináší vůbec nic nového. Jednička měla plno pamětihodných scén a to dvojka bohužel již nemá. K lepšímu hodnocení nepomohlo ani obsazení spousty nových postav v čele s Jimem Carreym,který zde nenaplnil má očekávání a jeho roli mohl hrát klidně kdokoliv jiný. Kick-Ass 2 sice není žádné veledílo,ale pokud se vám líbil první díl,tak i zde nebudete nejspíš zklamání
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Slabší odvar prvního dílu. Dvojka už prostě nemá ten punc jedinečnosti. I když se scénárista snažil, je i příběh horší. Přesto se mi i dvojka celkem líbila.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Mindy Macready coby Hit Girl a Dave Lizevski coby Kick-Ass nám krapet zestárli, ale jinak se u nich nic nezměnilo. Jejich zápal a nadšení i nadále přetrvává a inspiruje ostatní. Příběh si ale tentokrát všímá spíše Mindy, která po smrti svého otce je u opatrovníka, dnes už nepřekvapí, že bílou holku vychovává černý chlap, která se potýká s typickou nevraživostí skupinkou spolužaček. Prostě taková obyčejná klasika ze střední školy, která byla u teenagerovských filmů použitá nesčíslněkrát. Vrací se i Chris D'amico coby The Mothrfucker, který všem zase pořádně zatopí. Příznačné je hlavně to, že se atmosféra plně drží nastavené zábavnosti předchozím snímkem. Mínusem může být snad to, že je tentokrát daleko větší důraz na pěstní souboje, než efektové přestřelky. Patřičnou energii však mají stejnou. Překvapuje Jim Carrey, pro kterého je to další zásah do komiksového filmu. Jeho poručík Stripes sice neoplývá pro něj typickou komediálností, ale jistou zásadovost a um stále má. Snímek jako takový je těžké hodnotit, poněvadž se od předchozího skutečně nijak moc neliší a je otázkou, jestli je to špatně nebo dobře. Zábavný fanouškovský potenciál komiksových hrdinů však stále má, čímž plní svůj účel.

Dodatečné informace

Původní název:
Kick-Ass 2 (více)
  • USA Kick-Ass 2
  • USA Kick-Ass 2: Balls to the Wall
  • USA Kick-Ass 2: Na plné gule
  • USA Kick-Ass 2: Na plný koule
Premiéra v ČR:
22. 8. 2013
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA, Velká Británie
Rozpočet:
28 mil. USD
Tržby:
60,7 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Kick-Ass 2 je dostupný s českými titulky

Další z kolekce Kick-Ass 2


Podobné


Powered byJustWatch