Jack Ryan: V utajení

64%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Typický hollywoodský špionážní snímek o amerických agentech operující na území Ruska kvůli zjištění patřičných informací o hrozbě ruského spiknutí s cílem zničit americkou ekonomiku. Známý Jack Ryan tentokrát v mladém věku s neomšelou tváří Chrise Pina, kterému to agentství pod hlavičkou CIA nějak ale nelze věřit. Zajímavostí je, že se po dějové stránce jedná o scenáristický výmysl, neboť příběh nevychází z žádné knihy literárního autora a tvůrce této postavy Toma Clancyho. To je tak, když se tvůrci upnou na nějakou postavu a musí s ním mermomocí mít nějaký další film. Snímek je tvorbou ohraničený stylem devadesátých let a bohužel je vcelku docela slabý. Stačí porovnat třeba s nějakou bondovkou z oné doby, tedy s představitelem Bonda Piercem Brosnanem nebo s nějakým snímkem s Jasonem Bournem. Ale jo, co se týče akčních scén, obzvlášť ke konci, určitou atmosféru a napětí mají, ale to je tak všechno. A to by se dal ještě zmínit Ethan Hunt z filmové série o nemožných misích. No nic. Děj příběhu je zkrátka dost slabý na to, aby něčím překvapil. O nelogičnostech ani nemluvě. Lepší průměr však zajišťuje menší divácké povznesení a film si prostě jen užít. Pokud se tedy ještě dá překousnout věčná pachuť studené války mezi USA a Ruskem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Líbilo se mi to přesně tak dlouho, než jsem zjistil, jak moc mě to vlastně nudí. Kenneth naprosto zklamal a předvedl (je to trochu ohrané přirovnání, ale přesné) pilotní díl dlouhého seriálu, na který nechci koukat. A jeho egocentričnost tentokrát nebyla ani trochu sympatická, vlastně byl v té roli trochu trapný.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Uspávající špionážní thriller s nesympatickou Keirou a hodně slabým záporákem. 3.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Autor předlohy Tom Clancy se k tomu již vyjádřit nemůže, protože 1. října loňského roku zemřel, ale zůstane navždy v myslích a srdcích fanoušků technothrillerů, které dokázal po desetiletí formovat svými originálními myšlenkami a poutavými příběhy z prostředí tajných služeb. Branagh si producenty ostatně získal zejména tím, že si přečetl a důkladně zapamatoval všech 13 Clancyho románů a ještě více si je získal, když jim řekl, že chce film postavit na vztazích mezi postavami. To znamená producentskou hantýrkou:“Bude to levný!“ Nové dobrodružství Jacka Ryana tak stojí stejně jako poslední předělávka s Benem Affleckem před 12 lety.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Thriller jak má být, svižný od začátku do konce. Nemělo to sice tu šťávu jako Bourne nebo Hunt, ale i tak se mi to líbilo. Keira i Kevin zahráli na výbornou.73%
kery-
kery-
3 671 bodů
2
Nesympatická hovadina s nesympatickým hovadem...
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Nebylo to zas tak špatné jak jsem očekával podle hodnocení ostatních uživatelů. Už podle hereckého obsazení jsem se celkem těšil. Kenneth Branagh mi naservíroval celkem očekávané menu. Klasický souboj USA v Rusko, kde to má samozřejmě jasného vítěze. Není to ten klasický Jack Ryan, a já to tak ani moc neberu. Možná proto dávám shovívavější počet hvězd než ostatní. Tento snímek se nezařadí do žebříčku veleúspěšných filmů, ale zase na druhou stranu nevyšumí z mého povědomí tak rychle. 70%.
farb
farb
2 064 bodů
7
Příjemná záležitost. Na současnou módu dospělejších / vážnějších / temnějších blockbusterů z vysoka kašlající pohodová podívaná, jenž sází především na postavy ( jejichž vztahy a dialogové výměny mě hodně bavily), sympatické herce (všichni do jednoho!), režíjně vymazlené detaily a nostalgii diváků toužících po starých dobrých časech, kdy si to v žánru rozdával hodný Západ se zlým Východem. Úlitbou době budíž jen dějová aktualizace ( ekonomika místo atomovek) a moderně střižená akce, ve které ale není Branagh moc kovaný. Takže dobře odsýpající ( od příletu do Moskvy i celkem napínavý) oldschool, v dnešní době v podstatě takový malý unikát, který se sice netrefí do vkusu většinové divácké obce, ale mně přišel k duhu.
Nevka
Nevka
1 503 bodů
6
Velká jména u malého filmu. V rámci akčních sekvencí, příběhu i volby lokací jasné Béčko. Když však pohledem zabrousíte ke jménům, které jsou s filmem pojeny, nečekali by jste to. Rovnou řeknu, že mi Pine nebyl sympatický a stačili by méně známí herci. Nic převratného se nekoná, ale v rámci možností se na to dá dívat.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
8
Mám rád Kennetha Branagha jako herce i jako režiséra. V paměti mi utkvěl jeho Hamlet, kde vytvořil zároveň hlavní roli či výborný Slídil, remake filmu z roku 1972 z výbornou dvojicí Jude Law a Michael Caine. Už proto jsem se na jeho thriller Jack Ryan - v utajení těšil a musím říct, že jsem zklamán nebyl. Film má slušné tempo a napětí, nechybí ani humor a kromě Chrise Pina, Keiry Knightley a Kevina Costnera se v roli ruského bose představí sám režisér Branagh. A že se film vrací do časů studené války? Ano, možná bychom se divili, co se ve světě děje, o čem nás média vůbec neinformují a jaké uzle musejí agenti ročně rozmotat. Vše je totiž v utajení, stejně jako Jack Ryan. Ano, rozhodně stojí za vidění.