Carrie

59%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2.5
No pro začátek musím říct,že verzi z roku 1976 jsem neviděl a proto nemám s čím porovnávat. Tak či tak byl film úplně mimo mé smyslové chápání. Dlouho se mi nestalo,aby mi z nějakého filmu bylo tak zle jako z Carrie. Hodně tomu pomohl výkon Julianne Moore,která zahrála víc než dobře a patří snad mezi jediné pozitíva,které mohu na filmu vyzdvihnout. Pro mě je tímto kapitola Carrie uzavřená a na originál si raději také nechám zajít chuť.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
6.5
Remake staršího stejnojmenného amerického filmu (Carrie, 1976, režie Brian de Palma) se Sissy Spacekovou v hlavní roli. Zatímco v původním snímku jednoznačně dominovala titulní hrdinka, v remaku je to herecký koncert dominantní matky v podání Julianne Moore, jíž chvílemi stíhá sekundovat Chloe Grace Moretz jako Carrie, ale spíš v poloze deptané outsiderky než mstícího se monstra. Souhlasím s Tomem Hardym - konec oproti originálu zbytečně vyměkl.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Toto zpracování Carrie mě vůbec neurazilo. Dnešní doba umožila propracovat efekty daleko lépe než v původní verzi,která je ale o to hlubší a autentičtější. Příběh mě fascinuje, takže jsem přehlédl některé typické americké prvky dnešní doby a rozhodl se film ocenit na 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Není to ani trochu strašidelné, ale sleduje se to překvapivě příjemně. Sám se tomu svému vysokému hodnocení divím. Je to tak trochu čtyřhvězdička proti své vůli (nakonec změněno na tříhvězdičku, přotoče ty čtyři hvězdy vysílaly jiné signály, než jsem zamýšlel :-D). Nová Carrie je explicitnější a zhuštěnější, nesnaží se překvapovat něčím, co každý předem ví. Chytré to je, jak jen adaptace Kinga být může - tedy vzhledem k celkové schematičnosti a přehnanosti to nepůsobí nonstop vyloženě debilně, i když přepjatost je teda značná. Nejdřív mi vadilo extrémně přepálené záporáctví osazenstva školy a vlastně všeho, ale kdybych se vydal touhle cestou, musel bych film odsoudit z fleku - takhle ho řadím mezi zábavné jednohubky, které svou zpatlaností pobaví a neurazí... leckdy trochu mimo svůj záměr, kdy se bavím tím, co mělo být strašidelné. Trochu zbytečný remake, v němž potěší leda Kamil Střihavka v roli Julianne Moore, ale opět - rozhodl jsem se tyhle základní potíže přehlížet. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Originál jsem neviděl, knížku jsem četl někdy na základce, a asi i proto jsem z téhleté Carrie prostě nadšený. Kimberley Pierce by se měla za kameru stavět častěji. 8.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Brian De Palma a jeho adaptace zůstala nepřekonána, přesto bych nebyl k této verzi až tak přísný. Slušná režisérka, skvělé herecké výkony ženských představitelek. Co mi tam chybělo, bylo to včem původní Carrie, tak uspěla, ta vystrašenost a nevinnost hlavní představitelky v kontrastu s posměváčkovstvím, které u nevyzrálého člověka může vést k tragédii.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Povedený remake. Ovšem originál je vždy originál.
  • děj
  • efekty
  • hlavní hrdinka
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
2
Představte si tu nejhorší ufňukanou blbou píču a dejte jí schopnost k zabití celého ročníku. Víte, většina lidí si za šikanu může sama. Jsou tak zdegenerovaní, že je společnost nesnese a začne jim to dávat najevo. Carrie je prostě kráva a přestože za to jaká je může její matka, tak to nic nemění na tom jaká je ona sama. Divak jí zkrátka nemůže fandit a když začala vraždit bylo mi to proti srsti. Ona by měla být zavražděna, ale film z ní udělal oběť/zlomenou hrdinku. Kdyby se na ní pohlíželo jako na zaujatéto, nenávistného člověka, tak by to bylo hned o něco zajímavější. King tohle v předloze vystihnout určitě dokázal. Tady se nikdo v vnitřními pocity nestaral. Na druhou stranu to její řádění alespoň dobře vypadalo, což se o starší adaptaci říct nedá. Pokud pominu posledních 40 krvavých minut, tak se jedná doopravdy o peklo. Chloë Moretz je nesnesitelná. Casting je opravdu jedno velké neštěstía jsem rád, že to tak cítí většina lidí. Hlavní herečka svým výstupem schazuje celý film. Buď jsem se jí smál a nebo jí přál šikanu. Je neskutečné jak debilně se tváří/chová. Iritující - to snižuje dojem celému filmu (zvlášť když nám film ukazuje, jak na Carrie pohlížet). Ve filmu se člověk orientovat dokáže. Jen je to odfláklé, nevěrohodné a vycucané z prstu. Většina herců to zahrála docela dobře, jen to jsou tvářičky do nějaké středoškolské nízkorozpočtové sračky typu "Panna nebo Orel". Tyhle xichty se do adaptace kingovky nehodí. Jediná vhodná herečka je Julianne Moore, která ve filmu fakt válí. Sicr hraje fakt mrchu, člověka ale baví. máme tu 2 velmi nesympatické postavy (matka/dcera) - na Moore se ale dobře kouká a člověk jí to věří, Chloë je ale tragédie. 1/5 za dobře vypadající krvavé finále a Julianne Moore. Zbytek je jen velmi špatný film a prznění předlohy. Až příště budete adaptovat kingovku, tak dbejte na vnitřní rozpoložení postav. Samotný Stephen K. se tomu dost věnuje a celému příběhu by to dodalo na síle a věrohodnosti.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
5
Nerad bych byl nepříjemnější, než je třeba. Tenhle film si totiž (navzdory nálepce "remake") hate nezaslouží. Herci fajn, Moretz na roli sice příliš hezká, ale v rámci možností se s ní poprala se ctí. Moore to (vzhledem k jednosměrnosti scénáře) uhrála nejlépe, jak to šlo. Ale co ten scénář a režie? Scénář přes kopírák (ne, aktualizace s mobilem to nezachrání) a režie stejně nenápaditá. Od Peirce bych čekal cokoli, jen ne to, že udělá podobně otrocký přepis, jako kdysi Gus Van Sant Psychem. Člověk by byl asi i smířlivější k takovému pohodlnému přístupu, kdyby bylo finále stejně syrové, jako u De Palmy. Jenže místo děsivého skoromonstra se Carrie ukáže být de facto spravedlivým andělem pomsty. No budiž. Aspoň jedna změna. Celek má nicméně docela tempo, nuda se dostavuje minimálně, zmínění herci dělají, co mohou a sem tam se filmu nedá upřít atmosféra. To mi ve výsledku dává neutrálních 50%. Navíc původní film už dnes zdaleka tolik netáhne (jeho jatka působí spíše jako roztomilé retro), takže nová verze jistý smysl má.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Dlouho jsem váhal nad třemi hvězdičkami, ale nešlo to jinak. Jediné co se mi fakt líbilo byla finální scéna na plese, když to Carrie rozbalila, efekty, krev, herecký výkon, to byla pastva, ale zbytek filmu děs. Vypadalo to jako točené pro americké puberťačky, nikdo mrtvý, žádné pořádné efekty (na dnešní dobu) a spousta nudnejch keců. 38%