Avengers: Age of Ultron

75%
Avengers: Age of Ultron
Marvel Studios uvádí snímek „Avengers: Age of Ultron,” který je výpravným pokračováním největšího super-hrdinského filmu všech dob. Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skoční nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. (Falcon)



Recenze: Avengers: Age of Ultron

Kinobox.cz
60%

Obtížně se vysvětluje "ten pocit", kdy víte, že by to tam mělo být, ale prostě to tam není. Dojem z druhých Avengers je každopádně nemastý/neslaný. Lokace vypadají poměrně lacině a prázdně a ani jich moc není (postavy de facto vystřídají jen 4 prostředí).


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Sám se divím,že nedávám plný počet,ale mám prostě takový pocit,že film nepřišel s ničím novým. Jediná změna je v tom,že Avengers bojují s roboty namísto emzáku. Jinak to bylo jako přes kopírák. Akce byla sice dobře provedená,ale bylo jí tolik,že mi to všechno až chvílemi lezlo krkem.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Podobnost s prvním dílem se nedá zakrýt. Trošku jiný příběh, ale je to stále podobné. Přesto se mi druhý díl líbil o kapku více, než ten první. Je to stále veliká digitální akční jízda směsice oblíbených komiksových hrdinů. Stačí vypnout a kochat se parádní akcí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Druhý snímek o superhrdinské partě zachraňující svět, jednoduše si říkající Avengers, po množství předchozích Marvel snímků vlastně už nemá čím překvapit. Všechny charakterově známe, víme co a jak dělají, svým způsobem známe i padouchy, takže zůstává už jen příběh. A jaký je? Inu, je všechno, jen ne obsahově geniální. Avšak se na druhou stranu dějství více rozvětvuje, čímž beznadějnost ve vzniklých krizových situacích nabírá na větší atmosférické síle. Zklamáním je hlavně použití hlavního záporáka Utrona. Když už má jméno i v názvu snímku, nejeden by očekával, že jeho přítomnost bude poměrně častá. Opak je však pravdou. Ano, spíše je odsunut do pozadí a to ho James Spader hraje skutečně excelentně. Jasně, postava je především ohromný vizuální CGI kovový robot, ale to na věci nic nemění. Jinak boj proti umělé inteligenci, který se neočekávaně obrátí proti lidstvu, není ojedinělý. V poslední době se takovýto námět používá v žánru sci-fi poměrně často. Avengers i přesto zůstává věrný svému komiksovému předobrazu a tak se i nadále jedná o akčně vizuální podívanou plnou zábavy a hlášek, i když je tentokrát děj o něco více temnější. Pro komiksové fanoušky tu také nechybí lákadla na další marvelovské příběhy. Je použita krátká sekvence odehrávající se na Wakandě, takže se lze tímto začít těšit na ´Black Panther´, a, lze-li to tak nazvat, se v jedné vhodné chvilce odehraje něco jako předehra na ´Captain America: Občanská válka´. Snímek má své klady i zápory, ale to neznamená, že byl byl horší než předchozí. Dokonce se tu objevují i nové postavy, čímž se marvelovský vesmír zase o něco více rozšiřuje.


Dodatečné informace

Původní název:
The Avengers: Age of Ultron (více)
  • USA Avengers: Age of Ultron
  • USA The Avengers: Age of Ultron
  • USA Avengers 2: Vek Ultrona
Premiéra v ČR:
30. 4. 2015
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Avengers: Age of Ultron je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Avengers: Age of Ultron


Podobné


Powered byJustWatch