Avengers: Age of Ultron

75%

Komentáře a recenze 88

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Sám se divím,že nedávám plný počet,ale mám prostě takový pocit,že film nepřišel s ničím novým. Jediná změna je v tom,že Avengers bojují s roboty namísto emzáku. Jinak to bylo jako přes kopírák. Akce byla sice dobře provedená,ale bylo jí tolik,že mi to všechno až chvílemi lezlo krkem.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Podobnost s prvním dílem se nedá zakrýt. Trošku jiný příběh, ale je to stále podobné. Přesto se mi druhý díl líbil o kapku více, než ten první. Je to stále veliká digitální akční jízda směsice oblíbených komiksových hrdinů. Stačí vypnout a kochat se parádní akcí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
8
Druhý snímek o superhrdinské partě zachraňující svět, jednoduše si říkající Avengers, po množství předchozích Marvel snímků vlastně už nemá čím překvapit. Všechny charakterově známe, víme co a jak dělají, svým způsobem známe i padouchy, takže zůstává už jen příběh. A jaký je? Inu, je všechno, jen ne obsahově geniální. Avšak se na druhou stranu dějství více rozvětvuje, čímž beznadějnost ve vzniklých krizových situacích nabírá na větší atmosférické síle. Zklamáním je hlavně použití hlavního záporáka Utrona. Když už má jméno i v názvu snímku, nejeden by očekával, že jeho přítomnost bude poměrně častá. Opak je však pravdou. Ano, spíše je odsunut do pozadí a to ho James Spader hraje skutečně excelentně. Jasně, postava je především ohromný vizuální CGI kovový robot, ale to na věci nic nemění. Jinak boj proti umělé inteligenci, který se neočekávaně obrátí proti lidstvu, není ojedinělý. V poslední době se takovýto námět používá v žánru sci-fi poměrně často. Avengers i přesto zůstává věrný svému komiksovému předobrazu a tak se i nadále jedná o akčně vizuální podívanou plnou zábavy a hlášek, i když je tentokrát děj o něco více temnější. Pro komiksové fanoušky tu také nechybí lákadla na další marvelovské příběhy. Je použita krátká sekvence odehrávající se na Wakandě, takže se lze tímto začít těšit na ´Black Panther´, a, lze-li to tak nazvat, se v jedné vhodné chvilce odehraje něco jako předehra na ´Captain America: Občanská válka´. Snímek má své klady i zápory, ale to neznamená, že byl byl horší než předchozí. Dokonce se tu objevují i nové postavy, čímž se marvelovský vesmír zase o něco více rozšiřuje.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Já to tam hledám, vážně moc, ale už to tam není. Prostě dvě a půl hodiny, z nichž hodinu a půl si lidé o něčem genericky povídají, a pak se začnou v nepřehledné akci rubat, aniž by hrozilo, že se někomu z hlavního týmu něco stane. Teda krom rutinních Ultronů, ti naopak padají po stovkách a tvoří snad nejslabšího oponenta, jaký kdy v marvelovkách byl. Záporákovi navíc chybí charisma Lokiho, prostě je jen naštvaný. První Avengers byli ve svojí ultimátnosti a Wheddonovou hraností svěží, rychlí a vtipní, druzí jsou ubíjející a nudní, naprosto mechaničtí, k tomu jakoby i natočení o dost hůř - akce je nezajímavá a chybí jakékoliv eye-candy momenty. Jsem vážně zklamaný, protože jsem čekal víc. Je to typicky vysoustruhované, takže to samozřejmě není podprůměrný film, ale vážně... Je to především zbytečné. Od Avengers bych čekal, že ten svět někam posunou, že to bude událost - v tom filmu se ale v podstatě nic nestalo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Pocitově asi lepší než první díl, ale i přesto pořád zklamání. Jednotliví Avengrers mi ve svých filmech skoro vždycky sednou, ale ty Whedonovy týmovky protrpím. _ O pět let později a asi 4. zhlédnutí už teda netrpím, navíc už tady je ukázáno plno věcí, které teprve s přibývajícími díly (sólovkami) začnou dávat pořádný smysl. 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Neskutečně hloupý, hlučný a naivní film s nesmyslným samoúčelným dějem, který kopíruje mnohé, co jsme už viděli mnohokrát jinde a výrazně lépe. Chápu režiséra, že byl v šoku nad výsledným materiálem a z dalších filmů od Marvelu vycouval. Tohle je prostě čistokrevná předraženáí ptákovina, která funguje díky opravdu agresivnímu marketingu zaměřeným na menší diváky a slabomyslnější jedince.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Myslíte si, že jsme opravdu úplně blbí?.. Samozřejmě, v mnoha případech skutečně jsme a k filmovému uspokojení nám stačí hodně málo (v mém případe třeba zelený Jim Carrey, za což se trochu stydím:), ale servírovat s rozpočtem přes sto milionů dolarů a se skupinkou snad nejpopulárnějších herců současnosti masovému publiku film fungující čistě na bázi "podnět (tedy smršť vizuálních efektů, otravných motivů o hrozbě pro celý svět a sem tam nějakého situačního humoru) - receptor (blbec, většinou po boku s přítelkyní, která je v tom nevinně, jelikož pouze ustavičně slintá nad pohledy a muskulaturou pánů Thora a Iron Mana) - efektor (proces vyprázdnění peněženky blbce na úkor filmu) - reakce (obří výdělek a natočení pokračování), to je zkrátka už neodpustitelné. Navíc s nejhloupějším záporákem a nejnudnější závěrečnou akcí v dějinách Marvelu. K dobru lze druhým Avengers připsat pouze sympatické herce, z nichž ale mnozí na úkor jejich početnosti nedostávají moc prostoru, stále dobrou úroveň humoru a jistě unikátní zapracování celého příběhu do toho nadějně rozjetého marvelovského vláčku. Až ten jednou dojede do konečné stanice, možná se i tohle dílo a jeho troška do mlýna plně docení. Do té doby se ale jedná jednoznačně o film hodný zapomnění.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Už to není takové jako když jsme je viděli spojit se poprvé........................... ale pořád je to perfektní práce. Ultron docela důstojně nahrazuje Lokiho, noví hrdinové nezklamou a Joss Whedon si může připsat jedny ze dvou nejlepších filmů od Marvelu které kdy vznikli.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Velkolepé. Bitva drsná a perfektně akční. Hlášky taky obstály. Mé hodnocení by bylo vyšší nebýt těch přehnaných efektů. Jinak se to hodně povedlo.
  • akce
  • hlášky
  • množství efektů
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Sequel podľa mojich predstáv. Škoda quicksilvera, ktorý nestál za nič.