Země bez zákona

75%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
9
O tom,že Nick Cave umí jsem se přesvědčil už u Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem. V tomto případě spojení Cave , Hillcoat , Hardy a Pearce funguje na jedna + . Skvěle natočené a zahrané. Nemám slov a tleskám. Takovou gangsterku z dob prohibice jsem potřeboval jako sůl.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Pěkný snímek z období americké prohibice. Poklidně vyhlížející gangsterka, která má ale pěkně drsnou slupku o což se postarali hlavně Tom Hardy a Jason Clarke. Pěkný reálný příběh rodiny výrobců a pašeráků alkoholu, kteří museli být hodně drsní, aby v se v tomto kšeftu udrželi. Pěkné zpracování, žádný zbytečný tlak na pilu, dobrá kamera i filtr. Povedený snímek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Schematický upachtěný nesmysl. Když se na plátně objevila Mia s kolouškem v náručí, už mi to nepřišlo ani vtipné. Tohle je sotva na tři hvězdy (a po uležení kašlu i na ně). Shiovy psí oči iritují po pěti minutách a Hardymu jeho roli žeru, jen pokud jde o záměrnou parodii Banea. Tahle přeplácaná a přitom nudná gangsterka si nezaslouží větší pozornost.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Laciná kinonáhražka výtečného Boardwalk Empire. Postavy mě nedokázaly vtáhnout do děje a časem mi bylo úplně jedno, jak to s nima dopadne. Nejvíc zamrzí nevyužitý Oldman a šíleně přehrávající Pearce. 5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Film se sice tváří jako skutečný příběh, ale některé motivy jsou na skutečnost dost přehnané a celková stylizace je spíš symbolická než realistická. Hillcoat dovede ze scény jemného humoru a romance přejít do naprosté bezvýchodnosti a naopak. Podstatně horší je, že by ten film neškodilo trochu pokrátit a podle mého soudu by se vůbec nic nestalo. Země bez zákona je kombinací gangsterky, westernu a hodně ujetého rodinného filmu a rozhodně není určen pro slabé nátury.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
9
Dokonale obsazená gangsterka z dob prohibice. Ještě dlouho po návratu z kina jsem to rozdýchával. Herecký koncert skvělých herců, ale samozřejmě Tom Hardy opět všechny o hlavu převyšoval. Jestli tohle zůstane netknuté Oscary, tak už nevím, co se tady děje.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Může obsahovat spoilery: Konečně mi Shia dokázal, že může hrát i normálního vyzrálého chlapa. Úžasný herecký výkony. překvapivě i Shii. Hrozně jsem se bál, že mi tam bude vadit ale nestalo se a nakonec to zahrál asi nejlíp. Hardy jako vždy úžasný. Ten film se s tim nesere a krve poteče celkem dost. A to se mi líbí. Neni tam moc omáčky navíc a film utíká strašně rychle. Dokonce ani ten happyend mi nevadil. Byl podaný legendou, které všichni věřili. A ten proslov o tom, že ho nakonec zabil obyčejnej zápal plic. To bylo skvělý zakončení. Sice Hardy přežil věci, který by nikdo jinej nepřežil ale vůbec mi to nevadilo. 90%
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Jsem moc rád, že tenhle film nespadá do již stereotypu posledních filmů na které jsem se těšil. Sice moc akce tu nenajdeme, ale tvůrčí schopnosti tvůrců dokázali, že lze i bez toho natočit více jak kvalitní film.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7.5
Myslím, že se zde někdo zmínil, že by Hillcoat mohl být jako nový Scorsese. S tím zásadně nesouhlasím, ať měl tento film svá plus i mínus, v žádném případě se to ani nepodobalo Scorsesemu. Jeho filmu mě dokáží většinou vtáhnout a i když se pro mne jednalo o něco nudného (jako Zuřící býk) tak jsem s napětím čekal každou minutu. Studia nám přinesli pravdivý příběh o prohibici a gangsterech ze starých časů. Pro mne by to byl rajský film, ale forma tohoto příběhu mě nakonec nějak nezasáhla a ani v podstatě tolik nezaujala. I když jsme dostali kvalitní herce a herečky, scénář byl vpodstatě zasazen jen na to, jak Shia je takový přizdis***, který místo toho aby vystřel a vše ukončil nechá skoro zabít svého bratra, kterého neskolí brokovnice, ale zápal plic ano. Vím, že je to pravdivý příběh a o to je to tajemnější, zajímavější a důvěryhodnější, ale zároveň i trochu divné. Kdybych porovnal rok 2012, tak Gangster Squad mi nabídl film, u kterého se nenudím, ale Zamě bez zákona je zajímavý snímek, který má svůj osobní půvab, že na rozdíl od GS z něj srčí temnota a drama styl toho profesionálního rázu.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8.5
Hillcoat má cit pro atmosféru. Stačí mu několik postav, aby do nich vtělil všechno, co k žánru patří. Ikonický Tom Hardy sympatickým způsobem nesmrtelný a proti němu dokonale záporný Guy Pearce, kterému by člověk s gustem šlápl do ksichtu, jakmile ho uvidí. Zlí chlapci z Chicaga, tajemná kráska, u které je naprosto jasné, čím se živila a nejmladší bratříček, který se shlédl ve velkém světě a myslí si, že má navíc než jeho starší bratr, čímž pádem vše podělá. Závěrečný vzkaz, že nebýt prohibice, by všichni bratři byli zaručeně poctiví občané