Sabotage

59%
Sabotage
Plakát traileru

Hlavními hrdiny filmu jsou členové speciálního komanda z protidrogového oddělení, které už nebaví žít jen z policejního platu, a tak si svůj úlovek z posledního zátahu na drogové doupě spravedlivě rozdělí mezi sebou. Nepočítají ovšem s tím, že se zanedlouho objeví na scéně tajemný zabiják a začne je jednoho po druhém nemilosrdně likvidovat. (oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Spousta lidí nadává na Ayera,že není schopný vypravěč. Já si myslím opak a i v Sabotage mne baví. Jeho režie nepostrádá dobré tempo a výbornou akci.Postava Arnieho je drsňák jak se patří. Dialogy sice občas zaskřípou,ale stále se bavíme o akčním filmu a v něm to není nic neobvyklého.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Máme tu speciální komando ponechajíc si peníze s posledního zásahu na lepší život, ale najednou je někdo jednoho po druhém začne likvidovat. Šablonovitý příběh, hodně podobný snímku ´Poslední z nejlepších´ (1990), si v první polovině ponechává především dramatickou část, aby to od té druhé hbitě přeskočilo do zcela jiné roviny. A tak akčně založení jedinci velkoryse projeví zklamání nad absencí všeho, čeho jsme u Arnieho zvyklý. Ten však tímto filmem hlavně prokázal nebojácnost z dramatických počinů a že se náročnějších rolí vůbec nevyhýbá. Škoda jen, že to tak nezůstalo po celé dějství, protože to dohromady jako celek nějak nefunguje. Takhle to vypadá jakoby se to točilo chronologicky a když byli v polovině, tvůrcům to přestalo bavit a krapet to oživili střelbou a krví. Detektivní příběh se tedy místy ohání nadměrným patosem, což poškozuje věrohodnost všeho, co tu lze vidět. Problém s unesením a zabitím ženy Johna 'Breachera' Whartona se tu zdá být naprosto zbytečným. Jeho závěrečná pomsta přímo v Mexiku tu nemusela být a nic by se nestalo. Snímek je celkově takový zvláštní a podivný, ale dá se na něj zvyknout. Kdyby na tom ještě tvůrci zapracovali, mohlo to mít alespoň o něco větší temnou atmosféru a větší hustotu záhadnosti.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Drsnější detektivka, která celkem solidně odsejpá a když člověk vidí rozklepaného Worthingtona, tak tuší že to asi prdel nebude. Arnie je fain a jeho tlupa seriálových hvězdiček (výtečný magor Mireille Enos!) mu solidně sekunduje, ale boužel to Skip Woods možná až zbytečně překombinoval. Takže průměrný akčnák s potenciálem na thriller půlroku.6.5/10


Dodatečné informace

Původní název:
Sabotage (více)
  • USA Sabotage
  • USA Breacher
  • USA Ten
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
22,13 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Sabotage je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch