Thor: Temný svět

68%
Thor: Temný svět
Plakát traileru
V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster, avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (oficiální text distributora)



Recenze: Thor: Temný svět

Kinobox.cz
90%

Pokud byla jednička solidně odvedeným komiksovým odpichem k velkolepé týmovce, dvojka už je suverénním sólistou, který neslouží jen celku, ale současně mu dokáže být inspirací. Teď jen doufat, že si druhý Captain America povede stejně dobře.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
V rámci Marvelovek trochu slabší podívaná,ale rozhodně lepší než první díl. Thor opět urazil dlouhou cestu a jeho pokračování působí pevnějším dojmem. Mírně temnější pojetí mu sluší. Herci jsou ok,efekty vypadají dobře a Thor s Lokim jsou prostě sympaťáci,co víc chtít?
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Thor Temný svět je por mě osobně lepší než první díl. Je tam více akce a lepší příběh. U jedničky jsem se polovinu filmu vysloveně nudil, u dvojky už naštěstí ne. Těším se na nového Thora, pokud bude stoupající trend pokračovat, tak to snad bude konečně pecka.. Postava Thora má potenciál.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
Marvelovský filmový vesmír na snímek ´Avengers´ (2012) navazuje volným pokračováním etud asi největší marvelovské mytologické postavy a tím není nikdo jiný, než Thor. Oba snímky propojuje Thorův bratr Loki, který je za své činy uvězněn, jinak si dějově snímek jde svou cestou. Po technické stránce hlavně v rámci vizuálních efektů vše probíhá ve svém standardu, takže tady není nic, co by se dalo vytknout. Dějově to už krapet hapruje s jistými podivnostmi, pokud máme v rámci středověké fantasy jisté předsudky a očekávání. Říše je po divácké stránce očekávaně v nebezpečí a Thor si po svůj bok vezme uvězněného Lokiho. Nakonec, proč ne? Jistou ofenzivu by to mohlo přinést. Jenomže nepřináší. Bratrská chemie nefunguje jak by měla, a to i přes fakt, jaký lotr Loki, v kontrastu s Thorem, je. Tady děj sází na jejich vzájemnou spolupráci v rámci záchrany všeho co se dá, jenomže tato výzva nebyla využita tak, jak by měla. V rámci Lokiho nekalých úmyslů a neustálých Thorových podezření prostě chybí nějaké emoční bratrské scény. Hlavní postavou je samozřejmě Thor, ale divácká pozornost míří spíše právě na Lokiho, což tvůrci jakoby dopředu vytušili a tak je hodně držen v pozadí. To se však bohužel nějak nedaří, takže je na debatu, kdo vlastně tou hlavní hvězdou tohoto snímku je ve skutečnosti. Thor a nebo Loki? Na Thora to rozhodně nevypadá. Humorných hlášek je dostatek, akce krátké, ale jsou, dramatizace pokulhává. Ale na druhou stranu, mohlo to dopadnout i hůř. Thor je zkrátka postava, jehož svět je na filmové ztvárnění složitější než se zdá. Ale snaha se cení.

Dodatečné informace

Původní název:
Thor: The Dark World (více)
  • USA Thor: Temný svět
  • USA Thor: The Dark World
  • USA Thor: Temný svet
Premiéra v ČR:
7. 11. 2013
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Thor: Temný svět je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Thor: Temný svět


Podobné


Powered byJustWatch