Godzilla

67%

Komentáře a recenze 95

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Vyrostl jsem na těchto přerostlých příšerách jako byl King Kong, Gappa,nebo právě Godzilla. Takže i kdyby její další dobrodružství stálo za prd,tak bych jí trochu nadhodnotil. Je to pro mne vždy obrovská dávka nostalgie. Naštěstí je Edwards zkušeným režisérem a výsledek si pohlídal. Veškeré rušivé elementy jdou stranou a díky tomu jsme dostali naservírovanou popkornovku jak má být.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Moc pěkný zástupce filmů o mýtických monstrech. Akce, skvělý vizuál a nadšence tohoto žánru nemůže ani dnes nechat chladnými. I když nejsem zarputilý vyhledavač těchto filmů, nakonec si je většinou užiju, jsou-li zpracovány jako tento. Pěkná "kolosální" podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Tento megalomanský snímek o potvoře zvané Godzilla se s tím předchozím naprosto nedá srovnávat. Popkornová zábava se nekoná. Žádná romance, žádné citové momenty (i když tu náznaky přeci jen jsou), žádné hláškování, žádné zbytečné dějové odbočky. Příběh se striktně drží hlavní dějové linky a temné stránce věci dává náležitě zabrat. Plusem je hlavně absolutní absence hereckých hvězd. Alespoň to na ně neztrhává pozornost.  Byť je stopáž dvouhodinová, o plynulém ději nemůže být řeč. Vše se točí kolem doslova apokalyptického střetnutí všech těch monstrózností (ano, Godzilla není sama) a jejich závěrečného souboje. A právě tou děsivou atmosférou se předčila všechna očekávání. Japonské klasice byla tímto udělena ta největší čest.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Prometheus letoška (ano, opět se sundavají helmy). Vyhypované až k nebesům ale nakonec především hloupé (jakože fakt že moc) a nudné.To "nudné" je mnohem zásadnější, samozřejmě. Edwards mixuje klišé blockbustrů s indie klišé a pokouší se nabídnout záměrně ne plně mainstreamově uspokojující scény, což by bylo pěkné, kdyby veškerý děj nebyl stupidní jako omalovánky na pokračování. Nebo kdyby některá postava byla zajímavá, nebo alespoň něco dělala. A fakt mně ty souboje, když už k nim konečně došlo, nijak neimponovaly a nepřijde mi, že by se tu s čímkoliv pracovalo na zajímavé úrovni. 2 a 1/5 - ani nevím, proč zaokrouhluju nahoru.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Novou Godzillu jsem dával natřikrát a dost často jsem při ní vzpomínal, kterak jsem loni trpěl u Pacific Rim.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Velkobiják, který na to jde jinak - a strašně chytře. Díky Edwardsově promyšlené inscenaci, voleným úhlům kamery a hlediskovým záběrům hlavní hrdiny jen nesledujeme, ale většinu času jimi nebo s nimi jsme. A s tím nastolená hra s očekáváním, kdy se často utne velkolepá scéna v tom nejlepším (to je především příklad naprosto fenomenální sekvence na hawajském letišti), může asi kdekoho otrávit, protože monstra jsou dlouho ukazována jen na základě vizuálních náznaků z lidské perspektivy, ale z mého pohledu se jedná o nepřekonatelný mistrovský tah, díky němuž se buduje atmosféra skoro stejně hutná jako od Jamese Wana. Příběh není zahlcen zbytečnými odbočkami, nýbrž poměrně vyváženě osciluje mezi svými japonskými vzory a požadavky amerických blockbusterů (velkolepá akce a audiovizuál + srozumitelně rozvržený osobní konflikt a příběh hlavního hrdiny). Velkolepá akce je přitom opravdu velkolepá (celá závěrečná půlhodinka v "pekle" a dech beroucí seskok padákem) a lidští hrdinové nejsou otravní díky brilantnímu castingu (dokonce i rutinní roli militantního bosse hraje charismatický pardál Strathairn). Kdyby se to o něco zkrátilo, lépe využilo vedlejší postavy a vyhnulo pár hnusným klišé, byl bych nadšený... 85%___ Btw. A zaráží mě, že redaktoři Moviezone, lidé tak široce obeznámení s filmařským jazykem a žánry, nedokáží ocenit takhle cinefilně impozantní velkofilm. Chtělo by to občas přestat hledat plíseň na královském sýru...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Godzilla is cult! Let her fight! Neuvěřitelně nový pohled na známou příšeru s temnějším uchopením a a při tom skvěle fungující.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Dvě obří potvory? Budiž. Katastrofický film jako takový ujde. Trochu vláčné, ale celkem se to povedlo.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Geniální tah, který ve většině nebude přijat. Tady se zkrátka nabídka nestřetnula s poptávkou a výsledek bude po chuti jen lidem, kteří od filmu s velkým monstrem a teď padne památná věta, nechtějí vidět monstrum. Je trochu škoda, že málokdy dá někdo takovou svobodu, jako Edwardsovi v tak velkém filmu a pravděpodobně ji už jen tak nikomu nedají. Není to blockbuster dnešní doby. Je to něco víc.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
vsetkym ktori nadavaju na fakt ze godzilla nie je vo filme prilis vela, by som odporucil pozret jednu z japonskych verzii filmov,kde je godzilla len minimalne a vacsinu stopaze sme nuteni pretrpiet zapletky ktore davaju s pribudajucimy filmamy stale menej a menej zmyslu. edwards vo svojom filme uspesne sklbil japonsky original a tuzbu po americkom blockbustery. ocenil som fakt ze prve dve tretiny fimu akciu vidime z pohladu ludi (nieco ako war of worlds a cloverfield, ale spracovane o dost uspesnejsie) a tak odmena v podobe zaverecnej megabitky chuti o dost viac. edwards navyse dokaze prist so scenamy ktore vyrazaju dych (skok z lietadla, vsetko s godzillou, scena na kolajniciach...) a v kombinacii so zvukom a hudbou patria k tomu najlepsiemu v tomto roku. skoda ze aaron tylor-johnson mi nejako extra sympaticky nepripada a radsej by som cely cas stravil s bryanom cranstonom...