Hannibal

79%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Obvykle seriály,které vychází z nějakých filmů stojí za tužku,ale to rozhodně není případ Hannibala. Je mi jasné,že Hannibal Lecter je jenom jeden a to Anthony Hopkins,ale pravdou je,že Mads Mikkelsen tuhle postavil skvěle uchopil a vtiskl jí nezaměnitelnou část ze sebe. V určitých chvílích bych řekl,že je i lepší než filmová verze. Skvělé!
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Není to evoluce, natož revoluce v krimi, jak se to tvářilo. Je to pravý opak - všechny cool (a trochu klišé) motivy posledních let na hromádce zahnané do extrému. Není to pátrání po kvalitě, ale nabízení toho, co si diváci nejvíc oblíbili. Nejednoznačný vyšetřovatel nestojící ani na jedné straně barikády, iluze psychologické hloubky, dobro a zlo totožné postupy, odlišné pouze cílem. Jestli to jako takové bude fungovat, nebo ne, ukáže až čas. Zhlédnuty dvě řady a zajeté koleje se příliš nemění. 3 a 1/2.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Pravděpodobně největší letošní seriálové zklamání. Po 6 dílech končím a dál se trápit nebudu - protože víc než thriller je tohle spíš kulinářská show proložená scénkama u psychiatra Mikkelsena (který je ale opět hodně stylový). Vizuálně taky nejde co vytknout, ale boužel nějaké vtáhnutí do děje moc nehrozí - i kvůli snaze tvůrců být co nejvíc umělecky dokonalí. 4.5/10
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
7
surrealistické
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Po shlédnutí posledního dílu druhé série nemůžu jinak než za pět. Tento díl byl nabušenej zvratama (doporučuju si počkat na scénu po titulkách, ta mě uplně dostala), i celkově byl výborně natočenej, od kamery až po herecký výkony Madse a Laurence, prostě špička. Jinak seriál celkově je natočen v podobném duchu, jen je občas zbytečně moc psycho-omáčky, ale to se dá skousnout. Ten kdo vymýšlí vraždy skoro v každým díle, je asi velkej byzardní úchylák, ale když je to dobře pojatý a natočený, tak jen dobře. Třetí řada je lehké zklamání, která ubírá hvězdičku. V první polovině se člověk ztrácí v hromadě psycho keců a kde nic tu nic, pak se to krásně rozjede a dočkáme se i zeseriálování Červeného draka, takže suma sumárum 81%
Pas
Pas
6 225 bodů
0.5
Tohle už není nadstavovaná kaše ale použitá žvýkačka vyplivnutá před masnou. Nebrat ani po částech natož v celku.Překombinovaná vyčurávka aneb jak napálit diváka hromadou kecou a pseudozápletek které jsou samoúčelné k natočení dalších dílů.Přechytralý agent FBI s mindrákem ve službě slasti, nebo vlasti ?.?Děkuji nechci !
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Hannibal je zde vlastně vedlejší postava, i když vlastně potají tahá za většinu nitek a v koutě se pak tiše směje. Naopak Will Graham jako mimořádně inteligentní vyšetřovatel, který jen tak tak drží s Hannibalem krok, ale vždycky o ten jeden krok zaostává. Zároveň za svojí schopnost platí dost vysokou cenu.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
MILUJU Hannibala! Pro mě ten nejlepší seriál poslední doby, sice né tak prosazovaný, ale baví mě o hodně víc než všechny seriály, který teď tak strašně "frčí". V Hannibalovi vůbec nejde o akci, ale o promyšlenou psychologii postav, o hraní si na kočku a na myš. Ano není to pro ty, kteří upřednostňují akci před mluvením, protože v Hannibalovi se vážně hodně mluví, ale přesto mě to nenudilo ani minutu, další problém může být brutalita seriálu, která mě ale připoutala k sedačce ještě víc, miluju to, úžasný vrahy, ty nechutné scény i občasné nesmyslné scény, které k tomu prostě patří, někdy se nehraje na logiku ale na efektivitu, kterou Hannibal zvládá na 100%. Herecké obsazení je nejlepší, které může být, Mads je nejlepší Hannibal v dějinách! Pokud vás první série tolik nevzala, tak tomu dejte stejně šanci, druhá série je prostě dokonalost sama a hlavně kvůli ní putoval Hannibal do Topky a nikdy ho z ní nedám, protože takhle geniální seriál tu dlouho nebyl a nebude. 3 série je ohlášena, tak se už teď těším na ty úžasný vraždy, na to co se bude dít a hlavně na Masona Vergera, který se tam prostě musí ukázat! Miluju tu postavu.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Základní kostra příběhu s mladým detektivem Willem Grahamem psychicky rozleptávaným svojí schopností vcítit se do mysli vrahů a Hannibalem "kanibalem" Lecterem, který se na počátku chopí péče o Willův ztrápený mozek, je nadmíru originální. Dostala mě i ponurá atmosféra seriálu, neobvykle aranžované vraždy a zejména lekce vaření s Madsem Mikkelsenem, který v pravidelných intervalech servíruje "přátelům" své pečlivě připravené delikatesy. S přibývajícím počtem dílů mi sice připadá míň a míň pravděpodobné, že by Hannibal zůstal neodhalený, ale nejspíš právě to balancování na hraně jeho kuchyňského nože tomu dodává ten náboj, který mě nutí dívat se dál.
skylark13
skylark13
2 084 bodů
8
Po druhé sérii po 4*, kvalitativní nárůst oproti první řadě