Pod kůží

60%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Brilantní rozjímání o tom, co to znamená být člověkem. Ohromující vizuální dílo poukazující na podivnosti lidského bytí očima neznalého cizince, v tomto případě mimozemské bytosti v ženském těle a to s tváří nádherné Scarlett Johansson, která nesdílí hodnoty lidstva. Odlišnosti kultur a vzájemné neporozumění je hnacím motorem daného konceptu. Takový pohled na svět, jaký sami moc dobře známe a připadá zcela obyčejný, nám z jinak nabízeného pohledu náhle přijde zvláštní a v mnoha případech dosti podivný. Děj je neobvykle prosťoučký. Hlavní hrdinka příběhu přichází z jiné planety a je vcelku jedno odkuď. Toulá se světem a svádí pozemské muže. Nic víc se tu dohromady neděje. Máme ale možnost se jejím pohledem podívat na naší civilizaci. Co si máme myslet? Jaké jsou naše automatické soudy na dané události? Vyberu si případ, ve kterém se objevuje Kryštof Hádek. Naše hlavní hrdinka se ho pokouší svést, když se opodál stane něco podivného. Mořský proud začne unášet psa a žena od jedné mladé rodiny se za ním vrhá. Za ženou se vzápětí vrhá i muž a na pláži zůstane jen plačící malé dítě. Všichni tři se utopí. Pro nás tragédie, neboť se kvůli psovi utopili mladí rodiče, ale právě z pohledu naší hrdinky vzniká nemálo otázek. Jaký to má smysl obětovat svůj vlastní život kvůli někomu jinému? Proč je život zvířete něco víc než život člověka? Hodnotou je láska a péče o druhé, ale je to ten jediný správný přístup? A takových příkladů je tu daleko víc. Psychologicko-filozofický vizuální snímek, který se pro pochopení musí pojmout zcela odlišným způsobem, jinak zůstane nepochopen.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Já jsem si tak nějak myslel, že se mi to bude líbit! A v podstatě líbilo - vizuálně velmi. Ale tomu filmu chybí, ehm, podmanivost. Naprosto si mě nezískal a já se o něj nezačal zajímat. Je to spíš můj problém, ale je to tak. Nízké hodnocení každopádně beru jako svojí osobní prohru.
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
4
Má to silný námět, ale po většinu času se děje jen to, že týpka jezdí s dodávkou a vyptává se týpků na různé věci. Filmu ještě hodně pomáhá pár velmi sugestivních artových scén, ale jako celek je to příliš odtažité, bezdějové, pomalé a nudné.
FlyWater
FlyWater
4 526 bodů
0
Může mi prosím někdo vysvětlit co jsem to právě dodíval za sranec ? Troufám si říct, že je to jeden z nejhorších filmových zážitků co jsem zažil. Je vcelku smutný , když film postrádá příběh natož to jakoukoliv zápletku. Náplň celého filmu je to, že si Scarllet jede v autě a nabere random chlápka a poté zabije. O 20 minut později znovu. Za dalších 20 pro změnu a zřejmě pro veliký úspěch nabere dalšího. Prostě o ničem. Jediný důvod proč jsem se rozhodl toto satanovo dílo zkouknout byla Scarllet. Bohužel ani ona to nedokázala zachránit. Měl jsem se držet hodnocení a mohl jsem si ušetřit 108 minut života.
Martrix
Martrix
2 581 bodů
9.5
Ani nevím, jestli se mám smát, nebo nadávat. Ale asi je to spíš k zasmání, protože v oficiálním textu distributora je toho 10x víc, než se budete schopni z filmu dozvědět. Tvůrci se totiž žádným vysvětlováním neobtěžují a pokud máte fantazii, tak si můžete postavu Scarlett spojit s upíry, čarodějnicemi, ufony...prostě s něčím, co se za normálních okolností s lidmi/jídlem/lovnou zvěří, nebratříčkuje. Mám podezření, že těch cca 100 slov, které ve filmu zazní, jsou ve scénáři jen proto, že by nikdo na němé Drama / Thriller / Sci-Fi do kina nepřišel. A přitom ten film má co nabídnout i bez mluvení. Třeba vynikající Scarlett, skvělou hudbu a úchvatnou kameru, které se rovným dílem podepsaly na jedinečné atmosféře celého filmu. Natočit takový film...to je obrovská odvaha producentů (kteří už to asi neudělají) a výjimečný talent režiséra, který má jasnou vizi. Zpracováním je pro mě tento film špičková záležitost. Podle textu distributora by se mohlo zdát, že jde o sci-fi se standardní zápletkou...nic není vzdálenější pravdě. Skoro mám podezření, že se spletli a tento film neviděli. Žádná mimozemská korporace, žádné unášení na planetu, žadné žraní lidí...nic takového ve filmu není. Uvidíte nahou Scarlett, nahé chlapy, Scarlett jak jezdí v dodávce...spoustu parádní práce s kamerou a zbytek si budete muset domyslet. Nebudete se bavit...tohle není Avatar...budete poslouchat, dívat se a celou dobu budete zvědaví, jestli a jaký to všechno bude dávat smysl. Spoiler: pro většinu lidí nebude. Konec spoileru ;-). Ten film je o něčem jiném. Není to próza...je to spíš obraz, který ve vás vyvolá pocit...prostě pro spoustu lidí kravina. Věděli jste, že Scarlett natočila CD? I když hraje i v blockbusterech...je v ní daleko víc, než by jste čekali.
naineko
naineko
1 493 bodů
10
Pomalé, tísnivé, až ubíjející, čert ví o čem. Střídají se naprosto banální a všední záběry s vizuálními skvosty a minimalistickými designovými mňamkami. Způsob vyprávění slepě nesedí na klasické gradaci a úlevě, ale prostě si jde jak zrovna potřebuje. Zajímavé uchopení předlohy.
ellegun
ellegun
200 bodů
8
temný jako prase, nepříjemný, divný ale skoro dokonalý. ( jo a neplést se snímkem pod kůži https://www.kinobox.cz/film/186448-pod-kuzi který ale určitě taky stojí za shlédnutí )