Den nezávislosti: Nový útok

60%

Komentáře a recenze 78

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Myslím,že největším handicapem tohoto pokračování je ta dlouhá doba,kterou jsme na něj museli počkat. Filmový průmysl a i fanoušci si už navykli na něco úplně jiného a málo kdo byl zvědavý jak bude vypadat návrat emzáků na planetu zemi. Navíc zde citelně chybí Will Smith jenž byl tahounem prvního filmu. Emmerich to po technické stránce opět zvládl a Den nezávislosti je plný výbuchu a nadupané akce. Jenže scénář už nenabízí příliš prostoru pro smysluplné dialogy,či dobře napsané charaktery. Takto je to ve výsledku za 60%.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
4
Jaká škoda filmu s velkým potenciálem a určitě i velkým rozpočtem. Ve filmu jsou dobé efekty, tím to ovšem končí. Slátanina na entou v každém záběru. Na každý výstřel prostěmusí spustit odpočet, aby to nevyšlo. 10..9..8..7..6..5..4..3 bum, něco se pokazilo. Aktivujte planetární obranný systém .. 10..9..8..7..6..5. BUM.. je po něm. Typický znak B-C filmů. Tak asi tak :( Tohle je vážně škoda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Asi takhle: Jeff Goldblum čeká ve školním autobuse plném opuštěných dětí uprostřed pouště, až naskočí opožděný psík, zatímco ve zpětném zrcátku pozoruje blížícího se obřího ufona a vypouští cynické hlášky. Víc 90s by to bylo už jen tehdy, kdyby tam s nima byla Xena. Probůh – vždyť si s sebou vezmou africkýho diktátora s mačetama! Emmerich se toho nebojí a kupí hromady humoru, který je poměrně infantilní, ale na mě zafungoval. Absolutní destrukce bylo sice překvapivě málo (relativně) a chyběly emoční vrcholy a jasný hrdina, jinak ale jde o poctivý popcorn, který je rozhodně přesně tím, čím by měl být. A obdivuju, že ten film zůstal přehledný i přes asi dvacet postav, z nichž každá má svůj příběh. Hodně se tomu dát nedá, ale fajn to bylo. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Klasický Emmerich. Pořád něco vybuchuje, patos by se dal krájet a sem tam se někomu podaří slušně zahláškovat. Zatímco v jedničce tohle fungovalo perfektně, ID2 je jen takovým slabým odvarem, který dolů tahá hlavně hodně nesmyslný scénář. Takovýhle příběh bych čekal v nějakém céčkovém sci-fi a ne v blockbusteru za 170 mil dolarů.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Když šla jednička do kin, bylo mi čtrnáct a byl jsem cílová skupina. Po pravdě netuším, co na to řeknou dnešní čtrnáctiletí, docela si myslím, že je to moc neosloví, ale na druhou stranu co je dneska osloví, komiksový hrdina Deadpool znásilněný připínákem od své přítelkyně? Pro ně bude Den nezávislosti vpravdě starosvětský. Za sebe musím říct, že jsem se bavil. A stydím se za to? No, možná trošku jo.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Emmerichův narativní hurá systém tímto definitivně kulminuje do zřejmě vytoužených vesmírných výšin. Navzdory vymakanějšímu vizuálu ne tak kvalitní a ucelené jako kultovní jednička, kterou mám navždy vyrytou do svého srdce, ale minimálně stejně zábavný letní výplach, s neodolatelně nostalgickým a záměrně infantilním nábojem, oblíbenými původními hrdiny a dětinsky jednoduchým, leč nesmírně účelným sebereflexním příběhem. Noví rekruti v boji sice nikoho nezajímají a pro fanoušky bez jakéhokoli citového nebo nostalgického propojení s originálem nemůže být Nový útok ničím víc než otravně nastavovanou emzáckou kaší, ale mě osobně znovu zcela odrovnal Emmerichův cit pro převážně verbální zesměšňování vlastního stylistického rukopisu a samozřejmě jeho neutuchající tvůrčí zápal - zkratkovitý koncept vyprávění sice vůbec nesvědčí jakýmkoli emotivním scénám nebo snaze o navázání vazeb mezi postavami, ale jeho akční drajv je prostě nevídaný, humor příjemný a z over-the-top sekvence přistání vesmírného plavidla na povrchu Země jsem si do kalhot málem cvrnknul nadšením. Ne, nebylo mi nabídnuto nic, co by mě překvapilo - dostal jsem jen to, co jsem prostě chtěl..
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Splňuje to všechna portfolia letního blockbusterového filmu. Není to sice taková jízda jako když jsme se vraceli do Jurského světa či do předaleké galaxie Star Wars ale přesto to nostalgicky zabírá, Pullman a Goldblum jsou skvělí a i ten Liam Hemsworth není takové dřevo jako vždy.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Film není přehnaně napěchován megalomanskýma efektama (alá Michael Bay) a je perfektním pokračováním. Sebeobětování bylo hrdinské a obsahuje přiměřené množství vtipných momentů. Emzácká královna mě trochu připomínala Vetřelce, ale bylo fajn se s ní setkat ve filmu. Příběh je už slabější, ale není špatný. Další díl, na který odkazovaly dialogy na konci filmu, by se mohl nést ve stejném duchu.
  • tempo
  • vizuál
  • příběh
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
chcel som aby sa mi pokracovanie dna nezavislosti pacilo, ale dvojka postrada zaujimave postavy a akcne sceny ktore by vam vyrazili dych (co bolo ozdobou jednotky). zasadit to do alternativnej buducnosti (kde ludstvo vyuziva technologiu mimozemstanov) nebol tiez najlepsi napad lebo tym film stratil pocit realisticnosti (ked sa to vobec da...), takto je to len nuda co je typicke pre rolandove filmy, ktore su bud tupe ale zabavne, alebo len tupe a nudne, co je pripad i noveho utoku...
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
Demonstrace scénáristického zoufalství a velkolepé CGI scény nic nezmění na verdiktu: odvar z hovna