Donšajni

36%
Donšajni
Plakát traileru

Operní soubor na malém městě se rozhodne uvést Mozartova Dona Giovanniho. Pohled do zákulisí příprav odhalí svět opery zbavený pozlátka. Příběh o lásce a zklamání, o hudbě a vášnivém milování a o lidech, kteří žijí svůj život opeře navzdory. (oficiální text distributora)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Senilita, senilita, proč se nás tak mocně týká? Jiřího Menzela bych politoval, kdyby si po svých výrocích v posledním roku o tom, jak mají filmy vypadat, nezasloužil spíš výsměch.
Fingon
16 886 bodů
8
Tak nevim. Cekal jsem katastrofu, jeste mam v pameti stvavou kampan proti filmu, kdyz byl uvedeny na MFF KV a ktery nabadal (zahranicni navstevniky), aby na film nechodili. Z mych CSFD pratel vetsina z nich naparila filmu rovnou odpad a i ja sam jsem si dvd koupil behem kratke navstevy ve Stare Zemi jen proto, ze bylo ve sleve a ja byl po ctyrech letech ve Vidni s ceskymi filmy na suchu. Presto se mi film libil od prvni minuty a libit se mi neprestal az do sameho konce, i kdyz ani zdaleka se tu nejedna o -spoiler- happy-end. Nejen to, dle meho nazoru jde o nejlepsi Menzeluv film od poloviny osmdesatych let a snad i jeden z nejlepsich, ktery kdy natocil.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
5.5
Nějak nevím, co si o tomhle počinu Jiřího Menzela myslet. Ano, Libuška Šafránková i Jan Hartl jsou pořád stejně roztomilí jako ve Vesničce střediskové, ale děj je jinak celkem o ničem a film ve výsledku působí dost zbytečně. Zákulisí divadla je na něm tak asi nejzajímavější, přestože se mi nechce věřit, že bychom se toho jako neznalí diváci o skutečných přípravách operních představení dozvěděli zas tak mnoho - připadalo mi to opravdu spíš jen jako příprava nějakého vesického ochotnického představení. Zpěv bych si poslechla ráda, kdyby nebylo pro režiséra nutné cpát ho do úst především milenkám hlavního hrdiny prezentujících se ve sprše či v posteli. Jednou vidět bohatě stačilo.

Dodatečné informace

Původní název:
Donšajni (více)
  • Česká republika Donšajni
  • Česká republika Don Juanok
  • Česká republika Don Juans
  • Česká republika Skirt Chasers
  • Česká republika Sukničkáři
Premiéra v ČR:
26. 9. 2013
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch