Pí a jeho život

75%

Komentáře a recenze 41

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
A kterému příběhu budete věřit vy? Já věřím v příběh se zvířaty. Knihu jsem nečetl,tak nemám s čím porovnávat,ale filmová verze "Píčinova" dobrodružství je zcela úchvatná. Ang Lee natočil poutavý příběh který na svých bedrech drží právě Pí a jeho čtyřnohý "kamarád" Richard Parker a ono to všechno skvěle funguje. Nelituji ani minuty strávené u tohoto filmu. Obrazově se nedá nic vytknout a až na pár drobností v příběhu jsem nadmíru spokojený.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8.5
Tohle mě ale ukrutně bavilo. Je to vlastně jedná velká digitální pohádka a příběh mladého Inda je pořádně pritažený za vlasy. Na druhou stranu je příběh a zpracování doslova hypnotizující a film mě jako droga nutil hltat doslova každou vteřinu. Krásný "pohádkový" survival.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Ty tři hvězdy ze sebe ždímám jen s největší snahou. Banální film, který možná svým náboženským mišmašováním zaujme oproti nám dogmatické Američany (a je v pořádku, že má cílové publikum), ale pro nás zde nemá větší smysl. Snad jen pro dospívající dívčiny, které chtějí vzdychat nad něčím vznešeným, když už teda nepřijde další Stmívání. Ang Lee neodvedl zrovna strhující práci (krom fantastické scény potopení lodi se všechny zprvu zajímavé nápady moc opakují). Jak mohlo být tohle 3D srovnáváno s tím od Scorseseho, nechápu, je zcela klasicky kvalitní, ale ne nějak nadprůměrné. O náboženství jsem se vždycky pasivně zajímal a jako téma pro film mi přijde skvělé - vzhledem k politické korektnosti se k tomu Američané moc často neuchylují takhle přímo. Ale tohle je zřejmě ten nejlacinější (tudíž pro mě nejhorší) způsob, jak to udělat. SPOILERová otázka: Byl záměr filmu říct, že náboženství je "lež snesitelnější než pravda"? Pokud ano, klobouk dolů za odvahu. Pokud ne, naprosté selhání autora předlohy/scénáře.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Vizuálně podmanivá survivol pohádka s nečekanou pointou, díky které se pak na příběh o nejdokonalejším digitálním tygrovi dá pohlížet plno způsoby. Ang Lee je machr. 7.5/10
Fingon
16 886 bodů
8
70%, film táhne nahoru vizuální stránka.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Hodně zvláštní film, kde je vidět, že se tchajwanský režisér rozhodl inspirovat Bollywoodem a vlastně mu to docela vyšlo. Scénář je nepochopitelný. Úvod slibuje něco, co nedokáže naplnit a závěrečná půlhodina stavící předchozí děj do jiného světla je úplně mimo mísu. Co se ovšem povedlo je výtvarná stránka a Lee zde prokázal, že dokáže dobře točit i se slabším scénářem. Zajímavé a dost osobité.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Film který vás vtáhne a už nepustí,hltáte ho od začátku do konce a na konci vám zůstane pusa otevřená.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Hezky natočené, ale samotný příběh kolem mě... proplul. Užívat si veškerou technickou preciznost není těžké, ale ze zbytku jsem v rozpacích. Možná škoda doslovného finále, které veškerou potencionální magičnost doslova divákům vezme. Protože když se něco dvě hodiny tváří jako duchovní pohádka a pak je "jen" film o přežití... to se prostě nejde vyhnout zklamání.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Určitě je potřeba na to koukat v pořádným Blu-ray ripu, jinak chápu nízké hodnocení těch co dávají za 3. Lituju toho, že jsem na to nešel na 3D do kina. Létající ryby mi pomalu lítaly do klína i při 2D projekci. Každopádně úžasná výprava a ještě lepší práce animátorů, to jak dokonale zpracovali veškerý zvířata je obdivuhodný. Celková pointa filmu je taky na jedničku. 88%
avenis
avenis
7 963 bodů
9
Mám ráda cizokrajné filmy, protože se z nich vždy dozvím něco nového o neznámé kultuře. A když se tématu chopí Ang Lee, renomovaný režisér tchawanského původu, je zaděláno na Oskary. Zcela po zásluze je sklidil jak režisér, tak kameraman, skladatel hudby a tvůrci vizuálních efektů. Závěrečné rozuzlení mě přimělo, abych se na film podívala ještě v repríze a dala si do souvislosti všechny střípky děje. Velké téma k přemýšlení... (22.7.2022)