Faust

63%

Komentáře a recenze 5

Dle relevance
Kinobox.cz
50%

Nová verze starého příběhu s morálním ponaučením (ruský film, natočený v němčině v České republice) rozhodně není konvenční, komerční nebo pochopitelná...

C
80%

Není-li možné ve stručnosti postihnout Goethova Fausta, Faust od Sokurova je podobně neuchopitelný, nicméně natolik napěchovaný závažnými otázkami, že od něj vnímavý divák nemůže – navzdory absenci dramatických scén a vizuálních efektů – odejít nespokojen.

a
70%

Možná by bylo zajímavé, kdyby Sokurov příště natočil film o člověku putinovského Ruska 21. století, který už o sobě, ani morálce očividně nepochybuje. Neboť tomu bychom nyní asi potřebovali porozumět mnohem naléhavěji.

F
70%

Ve filmu Faust si kameraman skutečně vyhrál a nabízí záběry od detailů na lidské tělo i přes pohledy do nitra hromady hadrů nebo pod sukně pradlen. Nádherně poetické jsou záběry krajin, skal a ledovců.

T
40%

Sám o sobě však Faust příliš dobře nefunguje a více než dvě hodiny s ním nejsou dobrým diváckým zážitkem. Jako u všech snímků natáčených v České republice lze hrát hru objevte českého herce a identifikujte český zámek, ale ani to vám příliš dlouho nevydrží.