Královský víkend

54%

Komentáře a recenze 8

Dle relevance
F
65%

S postavou Krále Jiřího VI. se mohli diváci setkat ve výborném filmu Králova řeč, který byl uveden do našich kin v roce 2011. Vzhledem k tomu, že se film Králova řeč skutečně povedl a výkon Colina Firtha v roli krále byl úžasný, vyznívá film Královský víkend přeci jen o poznání hůř. A není to jen porovnáním hereckých výkonů hlavních postav.

F
60%

Fantastický komik Bill Murray predsa len nesklamal. Zobral si postavu FDR do vlastných rúk a viac-menej ho zobrazil v jeho nezobraziteľných polohách. Ako by si vytvoril vlastného prezidenta, s vlastným spôsobom vnímania a prezentovania sa vo svojom veku. A priamo zachytáva starého človeka.

F
60%

Příjemná komedie, která občas hraje na romantiku, občas na politické narážky a občas na obojí dohromady. Díky úžasnému Billovi Murraymu určitě neskončí v úplném zapomnění, ale od lepšího hodnocení ji sráží přílišná nevyrovnanost jednotlivých epizod a nevěrohodná melodramatičnost v závěru.

K
60%

Anglický kráľovský pár stvárnili Samuel West a Olivia Colman, ktorá presvedčivejšie vyjadrila svoje znechutenie z politicky účelového víkendu, stráveného v nevhodnej spoločnosti, za čo dostala Cenu britského nezávislého filmu za najlepšiu vedľajšiu úlohu 2012.

F
60%

Škoda, že byl skvělý Murray obsazen do něčeho s tak slabým scénářem, jenž velmi prapodivně skáče mezi dvěma příběhy, které spolu souvisí jen velmi vzdáleně a každý má úplně jinou atmosféru.

T
60%

O trochu rozruchu se v ospalé zápletce postará britský král Jiří VI. (Samuel West), o kterém jste slyšeli minimálně ve spojení s Královou řečí. Ano, jde o slavného Bertieho, který se snažil odnaučit koktání. Ještě předtím ale vyrazil na výlet do Spojených států a jako aristokrat mezi buranskými Američany působí doslova jako pěst na oko.

b
40%

Těchto 94 minut tedy může být vcelku milou podívanou, nemá však v sobě žádný motor, poselství či hlubší smysl, který by našinec vnímal!

M
40%

Na Rogera Michella si dám od teď sakra pozor. Po Matce, Venuši a Hezkém vstávání mám totiž pocit, že ho fascinují vztahy starých lidí (ideálně tedy vztahy důchodců s podstatně mladšími partnery). Možná si tím něco kompenzuje, ale já bych pro příště radši, kdyby kompenzoval ve svém soukromí nebo případně daleko od mého kina.