Konzultant

59%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
Scénář na úrovni studenta FAMU, nebo ještě hůř: scénář na úrovni pedagoga FAMU (zdravím Jarchovského)! Takový ten film, kde každou větu odhadnete dopředu, stejně jako pointu každé scény. Tezovité, vykonstruované, přitom nevysvětlené. Ani jsem přesně nepochopil, co vlastně ten Fassbender dělal, tím míň proč se dostal do potíží, do jakých se dostal. Režijně jen rutinní. Jo a důležitá rada na závěr: Svůj film nikdy nemůžete zakončit scénou, v níž Cameron Diaz odhalí, že je velkou femme fatale a začne trousit moudra, to prostě nejde, pokud neděláte komedii nebo parodii. V důsledku toho a mnoho dalšího nejde brát tenhle film vážně, protože je buď trapný, nudný, nebo oboje a je to vina především Cormaca McCarthyho a v závěsu samozřejmě režiséra bez špetky soudnosti velící svěřený text nějak korigovat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Konzultant, který si chtěl jen trošku přivydělat...McCarthyho styl je hodně cítit (styloví zabijáci, žádná kladná postava, všude samá beznaděj), ale osobně bych tady radši místo Scotta zase viděl Coeny, kterým by to téma sedělo víc. 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Kritici sice křičí hrůzou, ale tohle vůbec není špatná podívaná a diváci si to nakonec řekli. V Americe film sice bez milosti propadl, ale v Evropě si příběh o hamižnosti, smrti a nevyhnutelnosti osudu obecenstvo našel. Zřejmě nejzajímavějším aspektem projektu je skutečnost, že o Ridley Scottovi se dlouhodobě říká, že neumí vést herce a nezvládne natočit scénář jinak, než jako vizuální orgie. Podle mého to tímto filmem prokázal už z toho důvodu, že Cameron Diaz zde předvádí áčkový (bez)charakterní výkon.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Tohle jsem od Ridleyho Scotta ve svých 75 letech opravdu nečekal a jak se tak koukám na hodnocení ostatních, tak ani oni ne. Je to prostě nátěr doslova a do písmene, který u mě fungoval, ikdyž jsem ten film ještě nerozdejchal, ještě se na něj budu muset kouknout. Koho to zaujalo doporučuji další filmy z pera Cormaca McCarthyho Tahle země není pro starý (2007), Cesta (2009) a Krása divokých koní (2000). Nevíce mě zde nadchnul Javier Bardem, nezapomenutelná role.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
4
Co to kurva bylo? Film kterej se tváří, jako že se tam pořád něco děje, ale ve skutečnosti jen čůmíte na známý ksichty a nevíte proč a jak se tam vůbec dostali. Na co mít ve filmu hromadu známejch herců, když je celej příběh totálně o hovně? Podle mě je to zbytečný mrhání peněz a myslím, že tenhle film si na sebe nemůže vydělat. Ani se nedivím, že se neobtěžovali vůbec nic vysvětlit, protože by to zabralo další hodinu čisté nudy. A vlastně co se snažím, celý to tu popsal StarsFan, kterej jako by mi viděl do mozku. To stejný jsem měl já, doteď vůbec netušim o čem to bylo. Jediný plus byl ten konec, ale jen kvůli tomu, že se to konečně rozjelo a najednou ksicht Cameron Diaz a konec. Celej film je jedno velký WTF. 1* za poslední část filmu a druhá za sumečka :D
bidlobox
3 802 bodů
4
Tak tohle bylo režisérsky naprosto neukočírovaný. Jsou tam působivé scény, ale celkově chaos. Téma mi moc nesedlo, možná bych ho těžko polykal i v knižní předloze, ale jistě bych ho tam lépe trávil. Co je zapamatováníhodné, tak to je Cameron Diaz v roli mrchy. Ještě se mi z ní staví husí kůže. :) Jo a Ridley, věřím, že opravdovou pecku nám teprve naservíruješ!
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
6
Nevěřil jsem negativním komentářům a říkal jsem si, že je to zas zkreslená kampaň "řiťopichů". Bohužel musím uznat, že měli celkem pravdu. Konzultant není vůbec dobře natočen, v půlce filmu jsem stále nevěděl o co tam jde. Neznal jsem pomalu jména postav a stále se tam objevovali nové tváře. Navíc přibývaly i nové scény , které na sebe nenavazovaly. Prostě "maglajz", který bych od Ridleyho Scotta rozhodně nečekal. Vypadalo to, jako by to točil nějaký nováček ve filmovém průmyslu, který nedokáže sestavit smysluplný příběh. U takových jmen jako Fassbander, Pitt, Cruz,... jsem byl vcelku spokojen s výkony. To nic nezměnilo na faktu, že tento film byl nudný a zbytečně roztahaný. Už jsem se jen modlil až bude konec. Koncová část trvala asi 15 minut, pro mě to bylo jako věčnost. Mnoho věcí tam nebylo vysvětleno ani na konci, toto se nepovedlo. 40%, asi i z milosti.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
3.5
McCarthyho knižní adaptace dostala Oscara, on na oplátku prostor pro vlastní film. Jenže tentokrát se ukázalo, jak je scénář trošku jiný kafe a ona pevná ruka při adaptaci, která byla u Tahle země není pro starý, tady chybí. Najde se pár opravdu dobrých scén v celém tom nesourodém mixu, ale co naplat, když celý film ani neví čim je a především se tvůrcům nepodařilo nic z toho co měli v úmyslu, ať už to bylo cokoliv.
skylark13
skylark13
2 085 bodů
6
Film o kšeftu, který všechny semlel do mlýnku na klobásy, nic víc, ale nutno podotknout, že na Cameronku se dívalo moc pěkně a Penelopka za ní o moc nezaostávala :-)
farb
farb
2 064 bodů
9
Byl jsem slepý, ale teď už vidím. Aneb po prvním setkání s Konzultantem jsem jen nechápavě kroutil hlavou, aby mi až druhé zhlédnutí vpálilo do ksichtu, že jsem asi úplnej idiot, když jsem to poprvé neviděl. Ridleyho skvělá / technicky precizní režie, fantastičtí herci (Bardem a Pitt si to evidentně skvěle užívají a Fassbender je vynikající v každé poloze - ať už jako frajírek, co se sere do drogovejch kšeftů s vidinou "easy money", či jako totálně zlomenej týpek) a predevším scénář, který nejde divákovi vstříct a na první pohled vypadá jako nesouvislý rádobyfilosofický plkání, ale na ten druhý... je skoro geniálním existenciálním přemítáním plným životních pravd. Nebo jsem debil a vychvaluju hovadinu.