Líbánky

59%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Líbánky je na České poměry celkem vydařený film. Mix dramatu, hororu a thrileru je v našich končinách opomíjené téma. Příběho o muži, který na škole brutálně šikanoval a který si na konci snímku uvědomí, že jeho syn je vlastně podobný terč šikany a je dobrý. Mísry prázdno a nuda, chvíli drama. 65%. Slušné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Hřebejk umí skvěle technicky zvládnout každou jednu scénu, ale scénář je pro něj kámen na noze. Ta banální, polopatická a nabubřele snobská báchorka, která by chtěla řešit všechno a nakonec se samozřejmě nezmůže na nic, opravdu nezapře pana autora. Ale nemá smysl dělit na hodného Hřebejka a zlého Jarchovského, Hřebejk pracuje s tímto scenáristou opakovaně, takže jeho práce zřejmě odpovídá režisérovým standardům. A to rozhodně není dobře. U žádného českého filmaře mě ale ta nízká hodnocení, která "musím" dávat, tak nemrzí!
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Psychologické drama o nezvaném hostu a hříších minulosti. Nebýt toho pro mě neuspokojivého závěru, bylo by to za 4, protože Hřebejk i přes slabší chvilky (sv. čtveřice) pořád umí. 6.5/10
bidlobox
3 802 bodů
6
Takový pěkný český patvar, kdy člověk neví, zda se dívá na komedii, triller, horor či co se z toho vyklube. Jsou tam pěkné obrazy, to ano, dokonce i neokoukané tváře a nad průměr to posouvá dosud nepřehrané téma, ale znovu bych to zkrátka vidět nemusel. A už vůbec ne zdlouha.
harry456
harry456
2 437 bodů
5.5
Nudný film.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
jeden z nadprůměrných českých filmů z poslední doby..jeden z lepších Hřebejkových filmů...určitě potlesk pro Jarchovského za scénář..zajímavý děj...který vede až k mrazivému konci
Hare77
Hare77
2 051 bodů
5
Mega dlouhý začátek, tak trochu nuda. Pak dlouhé svatební písně, dechovka, nic se neděje, pak mega dlouhé monology, které vše vysvětlí jak v rozhlasové hře. Zajímavý pokus. Poslední třetina naopak stresující, kdo komu ublíží, ale nakonec žádné rozuzlení. Vzkaz? Všichni jsme lháři?
  • kamera, hudba ( ale její moc:) ), Jiří Černý,
  • stavba a detaily příběhu, 2 x házení urnou do dálky, zdlouhavost, monology, rozuzlení
michaela159
michaela159
1 045 bodů
3
Absolutně hrozný film.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
8.5
Výborný scénář, neotřelé a závažné téma, úžasné exteriéry, výborné herecké výkony. Více takových českých filmů!
Judinka
Judinka
627 bodů
8.5
Jeden z nejlepších Hřebejkových filmů. Již plakát, který nás lákal do kina byl hodně povedený a moc se mi líbil. Film sám o sobě je prostě bomba! :-) Prakticky ještě v polovině filmu stále netušíte, zda se díváte na drama, komedii, nebo horor, protože vše zatím lehoulince klouže po povrchu a je jasné, že to může dopadnout jakkoliv. Divák je velmi dlouho udržován v napětí a očekávání toho "o co tu vlastně jde?". O to větší grády film dostává ve své druhé polovině a vše završuje naprosto grandiózní závěr, u kterého i největší tvrďáci roztají. Opravdu silný zážitek!