Líbánky

59%
Líbánky
Plakát traileru

Líbánky se odehrávají v čase tří dnů svatební oslavy. Nevěsta a ženich – Tereza (Aňa Gaislerová) a Radim  (Stanislav Majer) tvoří půvabný pár, navzdory tomu, že oba již prošli manželskou zkušeností a odnesli si z ní své šrámy. Tereza zklamané srdce, Radim dospívajícího syna. Jsou však odhodláni zkusit to znovu, jsou přesvědčeni, že tentokrát to vyjde. A zdá se, že svatební oslavy, které probíhají v prosluněném dni v rodinném kruhu v sídle nevěstiných rodičů obklopeném romantickou krajinou, budou skutečně nejkrásnějším začátkem společného života. Ovšem… kdyby se na svatební hostině náhle neobjevil nezvaný host. Jan Benda si brzy získává náklonnost přítomných. Maminky i tetičky mu podstrojují, muži mu bodře nalévají. Kdo to však vůbec je? A odkud se vzal? Je to jen neškodný vetřelec, který se obvykle vmísí do davu s cílem zadarmo se najíst? Nebo se vynořil z minulosti někoho ze svatebčanů? A koho?  S Janem Bendou u svatebního stolu dostává romantika trhliny. Toho chlápka je třeba dostat co nejrychleji pryč. Některá tajemství by prostě neměla být prozrazena! (oficiální text distributora)




Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Líbánky je na České poměry celkem vydařený film. Mix dramatu, hororu a thrileru je v našich končinách opomíjené téma. Příběho o muži, který na škole brutálně šikanoval a který si na konci snímku uvědomí, že jeho syn je vlastně podobný terč šikany a je dobrý. Mísry prázdno a nuda, chvíli drama. 65%. Slušné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Hřebejk umí skvěle technicky zvládnout každou jednu scénu, ale scénář je pro něj kámen na noze. Ta banální, polopatická a nabubřele snobská báchorka, která by chtěla řešit všechno a nakonec se samozřejmě nezmůže na nic, opravdu nezapře pana autora. Ale nemá smysl dělit na hodného Hřebejka a zlého Jarchovského, Hřebejk pracuje s tímto scenáristou opakovaně, takže jeho práce zřejmě odpovídá režisérovým standardům. A to rozhodně není dobře. U žádného českého filmaře mě ale ta nízká hodnocení, která "musím" dávat, tak nemrzí!
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Psychologické drama o nezvaném hostu a hříších minulosti. Nebýt toho pro mě neuspokojivého závěru, bylo by to za 4, protože Hřebejk i přes slabší chvilky (sv. čtveřice) pořád umí. 6.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Líbánky (více)
  • Česká republika Líbánky
  • Česká republika Honeymoon
Premiéra v ČR:
22. 8. 2013
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika